Bosnier & "Bosnier"!

När någon eller man själv säger bosnier i Sverige så tror dom flesta att bosnier är muslimer.
Runtom i hela världen så är det liknade och det blir inte heller bättre att media säger samma sak.
Nej, en bosnier är inte per automatik en muslim, men jag vet att det är många bosniska muslimer i världen som verkar vilja ha ensamrätt just på att vara bosnier.
För att ta ett exempel som jag var med om i Sverige.
Vi går på stan och efter ett tag så säger hon: "Dom där vara serber" (bosnie-serber, eller ortodoxa bosnier).
Jag tänkte inte mer på det eftersom jag inte orkade tjafsa med idioten.
Men hade man själv sagt: "Han/hon var en muslim" så hade man fått så jävla mycket skit.
"Nej det inte heter inte muslim utan bosnier" hade det börjats med.
En bosnier som tillhör den ortodoxa eller katolska tron blir automatiskt serber/kroater för dom. Så jävla skevt.
En bosnier är en bosnier oavsett religion. Så enkelt är det.
Sen som jag skrev tidigare i detta inlägg "men jag vet att det är många bosniska muslimer i världen som verkar vilja ha ensamrätt just på att vara bosnier" bevisar hur jävla dumma huvudet dessa människor är (dom som vill ha ensamrätt) när mer än häflten av Bosniens befolkning inte ens tillhör den muslimska tron. 

För att avsluta detta stycke om detta så tänkte jag berätta om
Angelina Jolies film som hon har regisserat handlar om ett kärlekspar under kriget i Den Jugoslaviska Republiken Bosnien. Eller som media (i detta fall DN) skriver: Filmen, som är en kärlekshistoria mellan en serbisk man och en bosnisk kvinna och utspelar sig under det bosniska kriget.
Jaha handlar detta om en man från serbien eller en man från bosnien som är "serb". Kvinnan är bosnier. Jaha vilken religion tillhör hon (inte för att det spelar någon roll) men förstår ni problemet här?
Återigen så skriver media felaktiga saker. När självaste huvudsrollsinnehavaren säger att filmen handlar om man med en kristen tro och en kvinna med muslismsk tro (båda är bosnier) så borde för fan media någon gång kunna lära sig om vad som är rätt och fel och inte forsätta denna propganda som gör att folk blir förvirrade och hatiska mot varandra.
Skärp er, allihopa, bosnier, "bosnier" och resten av världen.
Så nej alla bosniska muslimer, alla bosnier som tror på Jesus, ni är allihopa samma pack. Samma blod, samma språk, så glöm Turkiet, glöm Serbien, glöm Kroatien och glöm Bosnien. Ni är inget annat än Jugoslaver och ni hade ert land. Idag har ni bara skit. Jag har kvar mitt Jugoslavien fortfarande...


Kommentarer
Postat av: Balkanpuls

Du har uppmärksammat ett ganska viktigt ämne. Här finns:http://balkanpuls.se/angelina-jolie-borttapad-i-oversattningen/Poängen är att den systematiska användningen av felaktig terminologi förhindrar utomstående att förstå konflikten i och kring området Bosnien-Hercegovina.

2011-04-22 @ 16:41:32
URL: http://balkanpuls.se/
Postat av: Belma

oj för en gångs skull ett vettigt inlägg

2011-04-23 @ 23:00:15
Postat av: Marko

Allt jag skriver är vettigt.

Tyst på dig, du är ju för fan en av dom som stundtals tänker så om ortodoxa och katoliker i Bosnien och kom inte o säg något annat hycklare. Eller ska vi dra "mormor-historien" igen eller?

2011-04-23 @ 23:46:12
URL: http://jokerm.blogg.se/
Postat av: Belma

Marko, lugn nu va. Du borde vara lycklig o inte så sur hela tiden.

2011-04-26 @ 23:39:54
Postat av: Jugoslaven Stefan

Jag har läst mycket om Kungariket Jugoslavien, Tito, Socialistiska Federationen Jugoslavien samt det jugoslaviska kriget, trots att jag är rätt ung. Jag fascineras över krigshistoria och speciellt min egen. Jag fascineras över hur galet man tänkte för bara 20 år sedan. Det skrek inom mig för varje ord jag fortsatte att läsa om kriget. Attackera sina egna bröder?

Det är inte "syskonkärlek", det är hat.

Jag kan inte förstå, när vi hade varit så enade så lång tid och haft lugn och ro, ändå kunde skicka över arméer fram och tillbaka till varandra. Sånt här skulle man lätt kunna förhandla fredligt eller åtminstone utan några oskyldiga civila som dödas.

Jag må ha fel, men Slovenien och Kroatien gick ur Jugoslavien på grund av att de betalade mer än vad de tjänade till Jugoslavien, vars centralmakt låg i Belgrad.

Men det är ingen anledning att svika sina bröder. Och jag säger inte att det var Slovenien och/eller Kroatien som orsakade denna process. Sen vet jag också att Serbien har haft lite smutsiga fingrar i spelet för att behålla det jugoslaviska riket.

Sitt kött och blod.

Jag har serbisk härkomst med en mamma som är född i Montenegro, men jag ser mig varken som det ena eller det andra - utan som en Jugoslav.Jag skyller inte på någon republik i dåvarande Jugoslavien. De jag skyller på är bland annat Tyskland och stormakten USA som vilt försöker minska kommunismen på grund av att de är rädda för spridning - som att deras politik är en aning bättre?

De gav och donerade vapen till minoriteter i Jugoslavien så spänningarna uppstod.

Och det gör mig illamående att amerikaner sitter och viftar med någon flagga och kallar sig för fredens land eller att någon Gud skulle vara på deras sida. Det är ett hån.Jugoslavien hade Europas tredje största armé, så det är självklart att USA och Tyskland såg det som ett hot och märkte även hur många personer det fanns med olika kulturer och religion - så det utnyttjades nog för fullt.Förlåt att jag skrev så mycket, var bara tvungen att skriva av mig.Jag älskar denna blogg och jag älskar att läsa alla dina blogginlägg i kategorin "Jugoslavija".Jag såg även för någon månad sen en fantastisk video som fick mig att önska stort om att Jugoslavien en dag kommer att återskapas, och jag hoppas jag är vid liv då.Här är videon:

http://www.youtube.com/watch?v=Zzm1CiYi1-s

2011-04-27 @ 00:56:55
Postat av: Jugoslaven Stefan

Och justja; Živela Jugoslavija!

2011-04-27 @ 00:57:43
Postat av: Marko

Belma, jag är glad. Men har inget o vara glad över när det handlar om dig.Stefane, drago mi je da volis moj blogg.

Jugoslavien splittrades av många olika orsaker. Men det är också som du säger, USA och resten av väst ligger bakom mycket av den skiten som hände i Jugoslavien. T.ex. så köpte kroaterna vapen av tyskarna i hemlighet innan kriget för att kunna rusta upp sig. Många bidrog till att hjälpa att förstöra Jugoslavien. Riktiga fittor är dom. Landsförrädare och andra äckliga apor...

2011-04-27 @ 13:40:31
URL: http://jokerm.blogg.se/
Postat av: Balkanpuls

Jag vet inte om ni har lagt märke till det, men den ex-jugoslaviska konflikten - rättare sagt propagandabilden av den - exploateras allt flitigare i "svenska" inrikes- och utrikespolitiska syften:http://balkanpuls.se/om-detta-ma-du-inte-beratta/Under förevändningen att man vill bekämpa "främlingsfientlighet" på hemmaplan i Sverige) och diverse "diktatorers förtryck av folket" i utlandet (särskilt då USA med dess undersåtar vill säkra tillgång på olja), manipulerar man rätt så friskt med folks känslor beträffande kriget i f.d. Jugoslavien. Joseph Goebbels skulle nog vara stolt över sina andliga lärjungars opinionsarbete i Sverige.

2011-04-29 @ 16:34:44
Postat av: Svenskserb

Hej!

tycker att du belyst ett mycket viktigt ämne i din blogg. Mycket av det du skriver och beskriver är och var det mycket tyst om! Fortsätt analysera, och vad gäller frågan bosnier som synonym för muslim från bosnien så finns mycket kvar att säga!

2011-05-03 @ 10:49:53
Postat av: Danne

Men snälla Marko

varför är de fittor som ville bryta sig ur ett ruttet korrupt land

Kan man får man ta till våld för att tvinga de republiker kvar i Yugoslavien

Jag tycker själv att det var egoistiskt men inte kan man (Serbien) med våld tvinga kvar de.Först anföl serberna Slovenien,sedan Kroatien,Bosnien,Kosovo

Och förlorade alla krigen med undantag denna lilla serbiska republiken som med genocid blev till o som idag gör att landet halkar efter mera o mera. Varför kunde inte idiotiska politiker sitta o prata fram ngt konstruktivt

De har förstört för mig o dig o nu spyr vi o hatar varandra,minns gamla goda tider,musiken och allt det fina vi hade

Pozdrav

2011-09-11 @ 00:25:43
Postat av: Haha

Haha vad serbodierna i bosnien, och mest aktuellt ni här, försöker göra är att likställa Bosnien och Bosnier som en regional term och inte en etnicitet. Ni vill vara Serber etniskt men Bosnier regionalt för att i slutända presentera Bosnien som inget annat än en region i det egentliga stora serbien. Extremism som sträcker sig tillbaka till den tyranniske kung dusan. Det går inte, för ni har inte lyckats på 700 år. Antingen är ni ortodoxer i Bosnien, etniskt Bosnier eller så är ni Serber. Äta kakan och ha kakan går ej.

2011-10-19 @ 16:46:09
Postat av: haha

dessutom, belma är äcklig för att hon ens överväger att tala med en som heter marko. Hon är med stor sannolikhet en balija. För sådana finns, men inte i den utsträckning som seselj och hans serber menar (dvs 100%) utan kanske en 20%. Dvs riktiga Bosnier hatar också falska bosnier (dvs balije som i grunden är vlaher).

2011-10-19 @ 16:49:54
Postat av: Marko

Haha:

Du kan inte vara riktigt klok i huvudet va?

Blev du tappad som barn eller?

2011-10-19 @ 21:05:55
URL: http://jokerm.blogg.se/
Postat av: Haha

Marko din undermänniska du är en patetisk sate vars undergång närmar sig med stormsteg. Har du inget bättre gensvar än fjortisyttryck? Lägg ägg i farfars skägg!:S Jebem ti majku, stoko.

2012-01-08 @ 00:52:29
Postat av: Haha

För att avsluta: Alla vettiga männikor oavsett hudfärg, religion eller etnicitet, och med den minsta erfarenhet eller kännedom om vem eller vad serberna har gjort inser att serben är en sann fiende mot civilisation och välstånd. Kriget i Bosnien rörde sig inte mellan religioner eller etniciteter, utan emellan humanism och serbisk chauvansitisk barbarism som är så pass införlivad i den serbiska "själen" att den har kommit att bli ett generellt drag hos serboiden. Som sagt, alla vettiga människor vet var de har er, folkmördande, knarklangande, våldtagande marodörer och kriminella.

2012-01-08 @ 00:57:54
Postat av: Haha

Om det nu är värt något med tanke på att denna man var lika odemokratisk som ni: Adolf Hitler 1939: Jag har bara tre fiender: Judarna, Kommunisterna och Serberna.

2012-01-08 @ 01:00:50
Postat av: Marko

Du måste ha allvarliga problem lilla pojke...

2012-01-08 @ 16:19:13
URL: http://jokerm.blogg.se/
Postat av: Haha

Whatever you say, alla har vi god erfarenhet utav smygserber som gömmer sig under den jugoslaviska fanan. Om du verkligen är så progressiv och solidarisk som du framställer dig själv så är det på sin plats att du slutar relativisera de olika gruppernas inblandning i Bosnien, och istället medger det alla redan vet, att serberna var de enda stora bovarna i dramat och fortsätter att vara det. Patetisk är du, och samtidigt som du vill framstå som objektiv så drar du upp revisionistiska teorier om Naser Oric kring srebrenica och stoltserar med dokumentären "staden som offrades" vilken sedan den visades har fällts i granskningsnämnden och starkt kritiserats utav Haag. Som den sanna serb du är försöker du att sopa under mattan den sjukdom som länge har vilat i serbens själ och kommit att kosta otaliga människor livet. Men det är här ni förlorar, och jag vet inte vem man ska ogilla mer: den öppet fascistiske serben eller den som försöker vagga in sina offer med söta historier om brödraskap och rättvisa.

2012-01-08 @ 22:15:45
Postat av: Marko

Spelar ingen roll vad du säger pizdo. Jag vet vem jag är och vad jag är. Nisam ti ja izdajnik kao i ti.

Ajde odjebi sada...

2012-01-09 @ 13:37:47
URL: http://jokerm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback