Världens Händelser!

SVT har en underbar dokumentär serie som heter Världens Händelser.
Det enda negativa jag kan egentligen säga om det är längden på dokumentärerna.
Men ikväll var det om massakern i Srebrenica och kriget i Jugoslavien men "huvudsakligen" om Srebrenica.
30 minuter är alldeles för kort tid för såna här program.

Man märker hur jävla vinklat det är ibland under detta program om Srebrenica. Mycket om vad "serberna" gjorde (återigen får serber och Serbien en känga när det skall vara bosnieserber eller bosniska ortodoxa) under kriget och inget nämns vad kroaterna, bosniekroaterna och vad bosniemuslimerna gjorde. Om dom är det synd om och serberna är djävulens påfynd enligt väst och media.
Det är ett faktum att den bosnieserbiska armén var vidriga och värst under kriget i Den Jugoslaviska Republiken Bosnien. Men det är också ett faktum att även kroaternas, bosniekroaternas, och bosniemuslimernas armér var vidriga på alla sätt och långt ifrån "änglar" som media vill framställa dom.
"Kroaterna slogs för sitt land och bosnierna för sitt." Så låter det i media och det är det man lär sig överallt.

För en svensk som inte är så insatt i Jugoslavien konflikten kan omöjligt veta vad som är sant och inte är sant.
1989 höll Slobodan Milosević sitt ökända tal i Den Jugoslaviska Republiken Serbiens provins Kosovo. Ett typiskt serbiskt nationlistiskt tal och "nyheterna om Slobodans tal spreds över hela Jugoslavien, vilket var början på det som skulle komma att hända" säger dom i dokumentären.
Det dom inte nämner i dokumentären är om hur kroaterna och deras nationlism, jävlades  på 60-70-talet med jugoslaviska regeringen, t.ex. med terrordåd på 70-talet.
Det dom inte nämner hur kosovoalbanerna började jävlas med Jugoslavien 1981 och ställde till ännu mer oroligheter i Jugoslavien.
Det dom inte nämner är om Franjo Tuđman, precis som Slobodan, spred nationalistiskt (i detta fall kroatisk) propganda i hela Jugoslavien. Eller hur Tuđman en gång hade sagt att han var glad att hans fru inte var serb eller judinna. Behöver bara säga Ustaša så kan ni läsa lite själva.
Så om alla andra kan jävlas med Jugoslavien så kunde väl serberna också tänkte väl Slobodan. Dessa exempel som jag har dragit är bara en bråkdel av helvetet som hände där nere.

Så nej, serberna var inte ensamma att vara vidriga idioter.
Men hur ska en svensk veta det?
Vi bombarderas med såna här saker som denna dokumentär t.ex. och får en uppfattning som är hel fel.
Tänk om det är så om andra länder och statsmänniskor runtomivärlden som vi har lärt oss att dom är onda men egentligen inte är det.
Men eftersom USA säger så (som förövrigt utbildade al-Qaidia, (som dom krigar mot nu) fixade så att Pinochet och Saddam Hussein till makten, hittade på att Vietnam attackerade dom först så att dom kunde börja kriga "lagligt" mot Vietnam osv) så måste man göra som dom säger.
Så tro inte på allt du läser. Bara mina ord.

Anledningen till att jag skrev "ikväll var det om massakern i Srebrenica och kriget i Jugoslavien men "huvudsakligen" om Srebrenica." och hudvudsakligen inom citationstecken är just för att dokumentären handlade mer om vad bosnieserberna gjorde under kriget och inte om massakern. Så enkelt är det. Håll käften om vad dom andra sidorna gjorde och prata bara om serbernas illdåd.
Lite mer serbhat från media kan ju inte skada, alltid lika kul, eller vad säger ni?

Det är inte så enkelt som alla vill tro idag.
"Kriget började pågrund av serberna". Nej det gjorde det inte.
Det är mer invecklat än så, mycket mer.
I Jugoslavien så bär alla skulden för kriget.
I världen så bär många skulden, USA, Tyskland, England osv.
Vi jugoslaver kan bara sörja.
Vi svek oss själva...Bosnier & "Bosnier"!

När någon eller man själv säger bosnier i Sverige så tror dom flesta att bosnier är muslimer.
Runtom i hela världen så är det liknade och det blir inte heller bättre att media säger samma sak.
Nej, en bosnier är inte per automatik en muslim, men jag vet att det är många bosniska muslimer i världen som verkar vilja ha ensamrätt just på att vara bosnier.
För att ta ett exempel som jag var med om i Sverige.
Vi går på stan och efter ett tag så säger hon: "Dom där vara serber" (bosnie-serber, eller ortodoxa bosnier).
Jag tänkte inte mer på det eftersom jag inte orkade tjafsa med idioten.
Men hade man själv sagt: "Han/hon var en muslim" så hade man fått så jävla mycket skit.
"Nej det inte heter inte muslim utan bosnier" hade det börjats med.
En bosnier som tillhör den ortodoxa eller katolska tron blir automatiskt serber/kroater för dom. Så jävla skevt.
En bosnier är en bosnier oavsett religion. Så enkelt är det.
Sen som jag skrev tidigare i detta inlägg "men jag vet att det är många bosniska muslimer i världen som verkar vilja ha ensamrätt just på att vara bosnier" bevisar hur jävla dumma huvudet dessa människor är (dom som vill ha ensamrätt) när mer än häflten av Bosniens befolkning inte ens tillhör den muslimska tron. 

För att avsluta detta stycke om detta så tänkte jag berätta om
Angelina Jolies film som hon har regisserat handlar om ett kärlekspar under kriget i Den Jugoslaviska Republiken Bosnien. Eller som media (i detta fall DN) skriver: Filmen, som är en kärlekshistoria mellan en serbisk man och en bosnisk kvinna och utspelar sig under det bosniska kriget.
Jaha handlar detta om en man från serbien eller en man från bosnien som är "serb". Kvinnan är bosnier. Jaha vilken religion tillhör hon (inte för att det spelar någon roll) men förstår ni problemet här?
Återigen så skriver media felaktiga saker. När självaste huvudsrollsinnehavaren säger att filmen handlar om man med en kristen tro och en kvinna med muslismsk tro (båda är bosnier) så borde för fan media någon gång kunna lära sig om vad som är rätt och fel och inte forsätta denna propganda som gör att folk blir förvirrade och hatiska mot varandra.
Skärp er, allihopa, bosnier, "bosnier" och resten av världen.
Så nej alla bosniska muslimer, alla bosnier som tror på Jesus, ni är allihopa samma pack. Samma blod, samma språk, så glöm Turkiet, glöm Serbien, glöm Kroatien och glöm Bosnien. Ni är inget annat än Jugoslaver och ni hade ert land. Idag har ni bara skit. Jag har kvar mitt Jugoslavien fortfarande...


World Of Goo!

JA, 2000-talets bästa spel, World Of Goo, har precis kommit ut på iPhone.
Så äger du en iPhone 3GS eller en iPhone 4 så köp det direkt. Det är så jävla bra.
Äger du en iPad så köp det där istället.
iPad är idag den mest perfekta plattformen att spela detta underbara spel på.
Men visst funkar det även till en iPhone, o ja, att det gör...