En Dag Med iPhone 4!

Nu har jag använt och lekt med min iPhone 4 lite mer än ett dygn och jag kapitulerar återigen till Apple.
Allt sker i blixfart och leka med kameran är såklart roligt.
Designen är som vanligt med Apple i högsta kvalité, snyggare telefon får man leta efter.
När man håller i den så kommer man på sig gång på gång vilken jävla materialist man har blivit och hur jävla kåt man är på hur Apples grejer ser ut.
Kolla bara på iMac eller MacBock Pro. Designteamet vet vad dom håller på med.
Men bara för att en sak är snygg betyder ju per automatik inte att den måste vara bra.
Jag har gång på gång sagt att Apple är datavärldens svar på Nintendo.
Det jag menar då är att Apple är jävligt bra på att komma på nya grejer men också att dom är så otroligt utvecklingstörda på vissa områden. Ibland är dom väldigt trångsynta, ta t.ex. deras hat mot flashtekniken, som iförvisso är helt rätt av dom eftersom flash är helt värdelöst men det ska ändå finnas en möjlighet för oss kunder att välja ifall man vill ha det eller inte.
Men dom har ju också en strategi med detta och det verkar ju att funka.
Att man måste använda sig av iTunes för att lägga in låtar osv i sin iPhone är också helt utvecklingstört. Men sådana är Apple och därför går dom hand i hand med Nintendo. Underbara på många sätt men också, ja ni vet.
Men för varje dag som har gått sen jag lämnade PC-världen och skaffade mig en MacBook Pro så har Apple blivit bättre för varje vecka. Dom släpper på sina regler mer och mer. Bra Apple.

Nu kom jag av mig lite här men det gör väl inget.
Många klagar på Apple att deras iPhone är ett låst, stängt operativsystem.
Förstår inte på vilket sätt egentligen. Den uppfyller alla mina behov och vill jag göra ännu mer saker (som t.ex. att spela roms) är det bara att jailbreka den och vips så har du en telefon med oändliga möjligheter.
iPhonen är så enkel att använda att tillomed en blind kan njuta av den.
Snygg, snabb och med oändliga möjlighter så har du allt du behöver med en telefon.
Jag kommer att hålla mig till iPhone och bara skratta åt alla andra (Damjan) med deras fula, plastiga och helt värdelösa (enligt mig) Andriod telefoner...
Roligt o ta kort!


iPhone 4!

Dom sa tre-sex veckors väntetid.
Jag fick min på fyra dagar.
Världens bästa leksak blev just nu ännu bättre.
Fy fan vilken skillnad det är...


Underbara skönhet!

Resa!

Apoteket och Lidl filmerna är klara och nu väntar Norrlands resan på mig så att man kan få vila ut lite.
Bada bastu ska vi göra som aldrig förr och bara njuta av ledigheten.

Snart in mot stan för att handla lite nya kläder och jag väntar förväntansfullt på min iPhone 4.
iPhone 3G i all ära, men jävlar var seg den har blivit på senare dar. Ska bli skönt med en snabb telefon...

Felia!

För två veckor sen så slogs Telias mobila nät ut här i Stockholm.
Vid den tidpunkten så hade jag inte någon aning om det och jag trodde bara att det var något strul med min telefon.
Ringer och kollar med dom och dom berättar att deras nät har slagits ut så som jag skrev i den första meningen.
"Skönt" tänkte jag och var glad att min iPhone inte var sönder.
Det går en vecka och fortfarande har jag samma problem som den första dagen, dvs att jag tappar täckning hela tiden, oavsett vart jag befinner mig i Stockholm, SIM-kortet låser sig hela tiden och det spelar ingen roll ifall jag har 3G på eller av. Telefonen är mer eller mindre obrukbar och den suger ut batteriet nu när den hela tiden söker nät.
Ringer och kollar med Telia igen och kollar med dom ifall deras problem är åtgärdat.
Såklart med min otur så var det åtgärdat och detta betyder alltså att min telefon har kukat ur.
Enligt Telia så är det nog mitt SIM-kort som har gått sönder på något konstigt sätt och jag får ett nytt av dom.
Såklart så hjälpte inte det ett dugg för min telefon så jag försöker med en återställning från en säkerthetskopia och det funkar ju inte heller. Så det sista altvernativet är ju att köra en återställning som en frabriksny. Då skall telefonen funka som första dagen när man köpte den. Tror ni det själva eller? Telefonen är fortfarande helt dum i huvudet och jag kan inget mer göra åt denna sak.

Så jag går till en Teila butik i Skanstull och dom berättar för mig att jag behöver ett jävla kvitto för att dom skall kunna ta emot den för lagning.
Enligt min vän som jobbar på Telia skryter så jävla mycket hur stora och bra Telia är och att operatören Tre är Sveriges minsta. Så kanske det är, men när jag var kund hos Tre så behövde jag inget jävla kvitto för att lämna in min dåvarande telefon för service. Kvitton fixade dom via deras databas. Så enkelt, precis som alla andra företag gör, men inte Telia.
Dom mailar butiken i Linköping (där jag köpte min iPhone) och ber om en kopia på kvittot. En dag går och jag är tillbaka i Skanstull butiken men inget kvitto har dom fått in. Bra företags kommunikation dom har på Telia.
Så jag kan inte lämna in min telefon för service eftersom jag inte har ett kvitto (alla nödvändiga uppgifter har dom egentligen i sin databas) och skulle jag hitta kvittot så berättar dom att dom kommer förmodligen inte laga telefonen utan att byta ut den plus att att jag får betala runt 3000 kr för den "nya" telefonen jag får.

Jag har sex månader kvar på mitt abbonemang hos Telia. Som började med 149 kr för telefonen och 150 kr för iSurf abbonemanget. Jag uppgraderade mig till Telias Storpratare (nu heter den något helt annat) och frågade i samband med uppgraderingen om jag kunde gå tillbaka till mitt ordinarie abbonemang. Svaret jag fick var "JA".
Tror ni det själva eller? Nej det kan jag inte göra. Så redan där blåste dom mig.
Jag är mer eller mindre utan telefon och jag kan förlänga mitt abbonemang i dec tidigast. Det handlar alltså om att Telia inte kan göra en jävla kompromiss på två och halv månad. Det enda Telia kan göra är att skicka mig en slutfaktura för min telefon+abbonemang som blir alltså över 4500 kr (snacka om att slänga pengarna i sjön) och på det sättet förlänga mitt abbonemang.

Jag ringer och pratar med kundtjänst och ber dom fixa något åt mig, prata med deras chefer (allt går att fixa, vilket även personalen i butiken sa till mig idag på Hötorget) men tjejen som jag pratade med idag var så jävla otrevlig och skrek på mig "DET GÅR INTE, DET GÅR INTE"
"Varför skriker du på mig?" Frågade jag lugnt och hon blir ännu mer hysterisk.
Är det så här ni behandlar era kunder via kundtjänst? Frågar jag, "MEN DET GÅR JU INTE" säger hon igen och jag säger åt henne att jag inte vill ha något med Telia att göra och mongot bara lägger på. Professionellt, skottpengar borde det vara på såna människor.

Så antingen betalar jag 3000 kr för en nygammal iPhone eller begär en slutfaktura (fast att jag kan förlänga om två och halv månad) på över 4500 kr.
Bra jobbat Telia, inte undra på att ni kallas för Felia...


Johnny!

Johnny Depp, underbar skådespelare och en underbar människa.
Kolla in detta bara.
Finare människa får man leta efter...

Vit Knapps Magi!

När Jugoslavien blev ett land igen...


Månadens Bästa!

September är över och dom kalla vindarna har aldrig varit så hårda som nu.

Månadens nya bästa film är
When You´re Strange.
En utomordentlig dokumentär om The Doors.
Den visar oss vilka The Doors är och var och man får lära sig mycket om vem Jim Morrison var.
Spännande, välgjord och musiken är såklart helt fantastisk.
When You´re Strange är också månadens bästa film.
Betyg: 9 av 10Månadens nya sämsta film är The Skeptic. En medioker skräckfilm som inte tillför så mycket till genren, tyvärr.
Det var ett tag sen jag såg en bra skräckfilm och jag börjar bli väldigt trött på alla dessa skit skräckfilmer.
The Skeptic är också månadens sämsta film.
Betyg: 3 av 10Månadens bästa spel och årets bästa spel skulle ha blivit Metroid: Other M men här lyckades Nintendo för en gång skull misslyckas med en av deras mest kända spelserier. Blir så jävla besviken och förbannad när jag tänker på det men men, sånt är livet.
månadens bästa spel blir återigen StarCraft II Wings Of Liberty.
Har tyvärr inte spelat så mycket som jag önskar under september månad men tillräckligt mycket för att förstå hur man ska göra ett bra spel.Månadens bästa skiva skulle kunna vara vilken skiva som helst från The Doors, förutom The Soft Parade skivan. Men om jag verkligen måste välja för just denna månad så säger jag L.A. Woman.
Räcker bara och lyssna på just L.A. Woman låten för att förstå deras storhet, eller varför inte ta Riders On The Storm.
Underbar skiva på alla sätt och viss. Skivan är helt tidlös.
Underbart...Oktober månad, kom på att jag är jävligt sugen på en Nintendo 3DS men det är ju ett halvår tills den släpps.
Fy fan vad den kommer att bli grym.
Nu är det film som gäller...

Vila!

Lång arbetsvecka har det varit.
Dagens jobb avslutades väldigt smidigt. Underbara kollegor som förgyller ens vardag, så snälla, så trevliga.

Just nu sitter man här och tar sig ett glas rödvin och lyssnar på sköna låtar med
The Doors, har blivit kåt på dom igen sen jag såg den alldeles utmärkta dokumentären When You´re Strange.
Vilket jävla band det var, vilken man Jim Morrison var. En av dom första som bad hela skiten att dra åt helvete. Inga hippiefasoner där inte.

Har dom senaste dagarna blivit väldigt intresserad över det nya Donkey Kong Country Returns som släpps i december här i Sverige.
Visst ser det kul ut, men jag kommer ihåg när det första Donkey Kong Country släpptes till Super Nintendo 1994, man blev så jävla imponerad över grafiken då. Jag är absolut ingen grafikhora, har många gånger haft diskussioner med TV-spels folk som hatar Nintendo mer eller mindre bara för att deras Wii inte kan mäta sig grafikmässigt med XBox 360 eller Playstation 3. Det är inte grafiken som gör spelen bra utan det är spelkänslan och det är där Nintendo är helt oslagbara. Inget spelföretag kan mäta sig med dom när det handlar om spelkänsla och spelglädje. Men Donkey Kong Country Returns ger mig inte samma "wow" känsla som Donkey Kong Country gjorde 1994. Även idag ser det spelet fantastiskt ut och det är fortfarande ett riktigt bra plattforms spel.
Ni som har spelat det det första spelet vet vad jag snackar om.
Tänk er tillbaka till 1994/1995 och när regnet kom på en av dom första banorna.
Först lite lätt duggregn och sen blåser det till mer eller mindre till en storm.
Samma sak med snöbanorna som började likadant. Lite snö som faller och till slut fylldes "förskärmen" med snö så att man knappt såg vad man höll på med. DET var mäktigt. Enkelt, men fy fan vad genialiskt snyggt.

Det nya Donkey Kong ser bra ut, absolut, men det är lite väl för mycket 3D i den så kallade 2D världen tycker jag.
Ta bort 3D bakrunderna och ersätt dom med gammal hederlig 2D grafik som kan få en dregla över ren estetik.
Det enda som är wow för mig är just "siluett" banan. Det är snyggt, så enkelt, men så jävla genialiskt snyggt.
Mer av sånt vill vi se och nya inslag som aldrig har gjorts förut inom plattforms genren så blir detta spel ett mästerverk...


Snyggt!