The Blind Side!


Första filmen inför Oscars Galen,
The Blind Side, sågs igår kväll och den har sina stunder.

Den sanna berättelsen om den 17 åriga killen Michael Oher (Quinton Aaron) vars uppväxt inte har varit den lättaste.
En dag så möter han Leigh Anne (Sandra Bullock) som beslutar sig för att hjälpa den unga Michael.
Han får tak över huvudet, mat, hjälp i skolan och det visar sig att Michael har en naturbegåvning när det handlar om att skydda någon. Amerikansk fotboll är den sporten som passar honom bäst och så fortsätter denna sagolika historia om Michaels liv till framgång.The Blind Side är nominerad inom två kategorier, för bästa film och för bästa skådespelerska, (Sandra Bullock) och jag tänkte på detta genom hela filmen.
The Blind Side är en bra film, det är en gripande film, det byggs upp sakta men säkert men det når aldrig till det klimaxet som jag trodde att det skulle göra.
Mycket kan bero på att jag har har lite svårt för Sandra Bullock som skådespelerska, trots att hon gör ett bra jobb ifrån sig så tror jag att denna roll skulle passa bättre till någon annan.
Kathy Bates är också med i ett hörn och jag tycker att man ser denna människan överallt nu för tiden. Amerikanska The Office, hitills två avsnitt, Revolutionary Road, The Day The Earth Stood Still, P.S. I Love You, Bee Movie osv.Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte riktigt ifall denna film förtjänar en nominering för bästa film.
Det gör den säkert om jag tänker efter lite, men jag tycker att vissa stunder under filmens gång är rätt så intetsägande.
Men det är en bra och gripande film på sina håll och ni som gillar amerikansk fotboll (varför heter det ens fotboll i USA?) och vackra framgångs historier kommer att tycka om denna film.
Betyg: 7 av 10
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback