The Office!

Har börjat kolla på amerikanska The Office och det är så underbart jävla roligt.
Dom pinsamma situationer som uppstår med jämna mellanrum är så fantastiska att man ibland inte vet ifall man ska skratta eller bara skämmas. Oftast så skrattar man.
Steve Carrells karaktär, Michael, som är själva chefen där på kontoret är ett sånt jävla mongo att man blir chockad över hur människor kan bete sig ibland.
Det sjuka är att min förra chef, på DVDNorden, Roger, (Rajwesh som är hans riktiga namn) ägaren av Franks Ur, Step In och några andra klockbutiker i Stockholm, var lite som Michael. Han försökte vara våran vän (chefen skulle vara cool, kunna socialisera sig med sina underarbetare, dra några snuskiga skämt, visa upp bilder på hans bror och någon dam, fast att brorsan var gift) men så fort något gick mot hans vilja så lyckades han vända på det till sin fördel, precis som Michael gör.
Desstuom sättet Michael pratar på, gestikulerar, ansiktsuttrycken, skämten han drar osv stämmer så jävla bra in hos en vän som jag har.
Detta gör bara serien ännu roligare.
En dag så måste jag också kolla på originalet. Vissa säger att det är bättre och andra säger att det är sämre. Vi får helt enkelt se.
Just nu är det Steve Carrell som gäller, och han tycker jag om som skådespelare.
Hans komiska sida, den talangen han har inom det området är klockrent...Kl 3:00!

Det sägs att onda demoner är som mest verksamma när klockan blir tre på natten.
Nu när klockan blev tre så small det till nere på undervåningen. Jag har ingen aning om vad det kan vara...

Jag satt där, fastfrusen i fåtöljen och en massa tankar och bilder kom flygandes i in mitt huvud.
"Hon är här!" tänkte jag. "Exorcist tjejen, Linda Blair, Regan är här. Hon har kommit hit för att hämta mig."
Började tänka på hennes hånleende. Jag kände hur hårstråna började att resa på sig längs min ryggrad.
Jag reste mig långsamt ur fåtöljen, svepte min varma filt runt mig och gick sakta mot köket. Tände kökslampan och öppnade dörren till terassen. Ut o röka för att lugna ner mig. Tände min cigarett och började tänka ännnu mer på Linda Blair. "Hon kommer närsomhelt att komma upp från trappan. Snart ser man hennes huvud, hennes stripiga hår, hennes ögon där Satan själv bor."
Började att tänka på mina mardrömmar som jag har haft om henne. Hur hon har jagat mig, tagit tag i mitt ben, ryckt i det, ryckt i mig.
"Jag tror ju inte på sånt här. Gud finns inte, Djävulen finns ju inte, religion och sånt, det är ju bara skitsnack." tänkte jag.
"Men varför är jag då rädd?" Jag började att lugna ner mig men ändå så var jag rädd för henne. Bilden av hennes ansikte kommer alltid att jaga mig.
Jag slängde iväg min cigg och gick in. Vek ihop filten, la den i fåtöljen och började att gå ner längs trapporna. Tände lampan på undervåningen och visst hade jag rätt. Jag hade bara inbillat mig. Inget spår av något som har ramlat där nere i hallen...

Avslappnad går jag in i mitt rum. Jag tar av mig kläderna och lägger mig ner. Det går en stund har jag märkt. Ligger bara här och tänker inte på något. Eller ingenting jag kan minnas iallafall. Kan bli så ibland att man tänker på så mycket olika saker samtidigt att man inte minns dom sekunderna efter.
Stänger mina ögon ett tag och öppnar dom igen. Funderar på henne och känner hur dom kalla kårarna långsamt kommer tillbaka. Kommer aldrig att sluta vara rädd för henne. Stänger mina ögon. Denna gång håller jag dom stängda lite längre. Känner att jag inte är ett dugg trött, men jag måste sova. Öppnar mina ögon......
Där stod hon...Paper Heart!


Det finns många människor där ute som inte tror på kärleken.
Men i denna fejkdokumentär så får vi lära oss att kärlek finns även hos den största skeptikern.

Charlyne Yi tror absolut inte på kärleken och har beslutat sig med hjälp av ett kamerateam åka runt i USA för att intervjua människor om kärlek för att försöka förstå.
Vad är det som gör människor kära? Hur blir man kär? Hur känns det?
Någonstans på vägen så stöter hon på Michael Cera som är lika, om inte mer, "speciell" som hon själv.
Någon slags kompis/flick-o-pojkvän relation uppstår och tillsammans med hennes regissör, Nicholas Jasenovec (spelas av Jake M. Johnson) så fortsätter dom. Kanske ändå så finns kärleken?


Jag blev väldigt förvånad när jag såg Paper Heart. Först o främst så hade jag aldrig hört talas om den och när jag hittade den och läste lite om den så tänkte jag: "vad roligt med en dramakomedi, kanske i stil med Adventureland?"
Så med den tron så satte jag på filmen och märkte direkt att jag inte kunde ha mer fel.
"Jaha det är en dokumentär alltså, med en väldigt konstig tjej och hon kommer att intervjua människor hela filmen lång för att ta reda på vad riktig kärlek är."
Sen när Charlyne träffar på Michael Cera för första gången så kommer man på att det hela är bara en fejkdokumentär.
Men sen återigen börjar man tänka igen: "Men...är detta på riktigt eller? Hur är detta möjligt? Men vad gör han? Vad säger han? Hur beter hon sig egentligen? Men är killen sjuk eller? Ja han måste vara sjuk, ingen normal människa skulle bete sig så här. Kan en skådespelare verkligen spela en sån här sorts av människa? Så här bra? Nej, helt omöjligt. Detta är fan på riktigt."Man kan aldrig vara riktigt säker ibland när man tittar på film. Paper Heart är verkligen en sådan film.
Detta måste vara den mest trovärdiga fejkdokumentären som någonsin har gjorts. Både Charlyne och Michael är hela fantastiska, makalöst fantastiska.
Michaels "karaktär" måste lida av någon slags sjukdom. Jag är ingen doktor, men lider inte denna karaktär av aspbergs? Någon diagnos har han iallafall.
Sättet hur Michael spelar sig själv är, ja ni, jag har inga ord. Det är en fröjd för ögat att kolla på.
Samma sak är det med Charlyne.
När filmen var klar så var jag fortfarande osäker på om detta var på riktigt eller om det bara var en film.
Jag youtuba både Charlyne och Michael för att kolla hur dom är i verkliga livet. Självklart så är dom ju "normala" (fortfarande lite osäker på Michael haha) så nu vet jag med all säkerhet att detta bara var en film.


Paper Heart är en väldigt vacker film om kärlek. Alla ni skeptiker där ute måste kolla på denna film. Kärleken finns, i alla sorters konstiga former.
I tron att detta är på riktigt så gör det Paper Heart till en underbar, fantastisk vacker upplevelse.
På riktigt eller inte, detta är ett av det vackraste jag sett...
Betyg: 8 av 10Indiana Jones!

Indiana Jones filmerna, man blir ju galet barnslig av att tänka på dom.
Speciellt dom två första, Jakten På Den Försvunna Skatten och Indiana Jones Och De Fördömdas Tempel.
Det är fantastiska äventyr från början till slut, dessutom något som alla kan tycka om. Barn, vuxna, självmordsbenägna tonårspojkar, bimbos (kanske) och något som man kan sitta och titta på tillsammans med hela familjen.
Njut av den fantastiska storyn, kolla in dom underbara miljöerna som uppspelas framför dina ögon, kolla in dom klasskiska skurkarna.
Kolla in alla speciella karaktärer som filmerna har och sist men inte minst, Indiana Jones som spelas av Harrison Ford.
Humorn i filmerna är underbar och det är mycket tack vare Harrisons sätt att agera denna Indiana.
Jag kan komma på mig själv ibland att jag småflinar när jag t.ex. sitter på en buss och tänker på Harrisons sarkastiska kommenterar som han drar hela tiden. Dom hopplösa situationerna som uppstår gång men som på något sätt löser sig mer eller mindre galant.

Steven Spielberg och George Lucas gjorde något helt magiskt med denna filmserie. Visst så är mycket snott från gamla filmer, men sättet dom har plagierat är med den fullaste respekt man kan ha för film.
Ni som inte har sett Indiana Jones filmerna gör det illa kvickt. Dom två första är riktiga mästerverk. "Trean" och "fyran" är inga mästerverk men fan så underhållande ändå.
Får absolut inte glömma, något som kan vara otroligt viktigt i film är musik. Den underbara musiken som John Williams komponerade.
Indiana Jones är ett äventyr i sitt allra bästa format.Nördfakta:
Visste ni förresten att rollen som Indiana Jones skulle ha gått till Tom Selleck egentligen. Men han kunde inte eftersom han var upptagen med Magnum, P.I. serien. Tack fan för det. Inget ont om Tom, men han skulle med all säkerhet inte ha kunnat fixa denna roll lika galant som Harrison...

Bosniska, Kroatiska & Serbiska Idioter!

Vad borde man göra med människor som gång på gång hugger en i ryggen?
När dom vet att man avskyr ord som serbiska, bosniska, när dom vet att man hatar nationalistiska saker men ändå kommer fram till en och visar upp dom med den största stoltheten en människa kan ha.
När man bjuder hem någon till sig och dom kommer och har på sig någon jävla förrädar symbol på sig.
Vad ska man göra då? Säga åt dom? Dom vet ju att man hatar sånt och har haft oändligt många diskussioner om detta.
Nästa gång jag blir hembjuden till någon stolt bosnisk muslim/serb/kroat så ska jag ha på mig en massa nationalistiska symboler som inte tillhör deras sida. Jävlar vilken utskällning jag skulle få då. Hyckleri så att det skriker om det.
Dom går runt och sjunger på någon nationalsång från dom nya "länderna" och är så stolta så.
Men så fort man nämner något som inte tillhör deras sida så blir som arga på en och bla bla bla bla bla bla.
Deras giftiga käftar går igång som bara den.
Oavsett ifall det är en serb, kroat eller bosnier så brukar jag testa dom lite. När en serb säger något nationalistiskt och jag kontrar med något som har med Bosnien att göra så går dom igång direkt. "Vad gjorde dom, vad gjorde dom där,här, nu, då" osv. Spelar ingen roll vem man pratar med. Alltid samma visa.
Idioter, jävla idioter är vad ni är.
Inkompetenta människor som inte vet ett jävla skit.
Lyssnar man bara på en o samma källa som är vinklad, år efter år så blir man korkad.
Fortsätt så ni, hata varandra och visa upp era symboler för varandra. Hata varandra lite mer, snacka lite mer skit bakom varandras ryggar. Gör det så länge ni kan, eran dag kommer snart att komma.
Ställas mot väggen...resten vet ni vad som kommer att hända.
Revolutionen kommer att komma...
The Road!


Apokalyptiska filmer börjar bli populärt igen.
2007 så kom
I Am Legend (som är en remake på Den Siste Mannen) och förra året kom ju den förutsägbara 2012.
Är The Road (Vägen) ännu en film i denna genre?

En man (Viggo Mortensen) och hans son (Kodi Smit-McPhee) är en av dom få som har överlevt den hemska katastrofen som drabbade jorden. Deras kamp mot att komma söder ut är inte lätt. Hela världen omkring dom är så gott som död. Inga djur ses till, alla växtlighet har dött, ingen mat och dom få människorna som finns kvar i deras omgivning jagar andra människor för att överleva. Man kan inte lita på någon, men hur långt kommer man i kampen om överlevnad när man är bara två? Vad väntar längre söder ut? Ett bättre liv än vad dom har nu?
Kommer dom någonsin nå sitt mål?Detta kanske inte låter som världens mest spännande film, men det är det.
Regissören John Hillcoat har verkligen lyckats att fånga denna mardrömsatmosfär på ett helt underbart fantastiskt sätt.
Det bli aldrig långtråkigt utan det är spännande hela tiden.
Fotot är helt fantastiskt, det är grått, grått, grått och åter grått hela filmen igenom.
Det är totalt misär, man kan känna hur hela omgivningen är död, det är knäpptyst hela tiden men så fort man börjar ana oråd så börjar hjärtat dunka febrilt. Man känner verkligen Viggos kamp för överlevnad.
Man kan verkligen känna hur mycket Viggos karaktär (vi får aldrig reda på hans namn i filmen) älskar sin son i filmen. Han gör verkligen allt för att dom två ska överleva, mest hans son.Ångesten ligger hela tiden där när man kollar på The Road, men man blir aldrig deprimerad, tur är väl det?
Slutet är bra och väldigt fint och absolut inte det som man är van med att se i såna här filmer.
Men det bara är bra, detta gör filmen bara bättre.
The Road har allt som en postpokalyptisk film ska ha.
Ett vackert mysterium...
Betyg: 8 av 10Horan Courtney!

Läste precis på Aftonbladet att Courtney Love bråkar ännu gång.
Denna gång med medlemmar från hennes förra band Hole.
Inte för att jag bryr mig ett jävla skit om Hole som band, men när den där avskyvärda människan säger saker som: "Hole är mitt band, mitt namn och mitt varumärke." så blir jag bara förbannad.
För hon håller på likadant med Nirvana. Hon äger mer eller mindre alla rättigheterna i det bandet också och jag fattar inte hur hon lyckades med det. Vad fan hade hon med Nirvana att göra? Inte ett jävla piss.
Courtney Love är ett jävla luder som vi alla borde gängspöa så jävla hårt. Äckliga jävla white-trash fitta...


Försöker hon efterlikna Victoria Silvstedt eller?


Du har ett ansikte som man bara vill slå in!


Två Filmer!

Nu kommer två ytterst små mini-recensioner.
Såg två filmer igår, och det var två bra filmer. Skönt med såna dagar när man inte blir besviken över det man älskar mest i livet.


Den första den senaste från bröderna Coen,
A Serious Man.
Inte en av deras bästa, men klart sevärd och självklart så finns Coen brödernas typiska humor med.
Filmen handlar om juden Larry (Michael Stuhlbarg) vars liv börjar att gå spillror.
Desperat som han är så går han till olika rabbin för att få rättvägledning i livet.
Kanske inte låter så spännande och roligt, men det är ju ändå trots allt en film av Coen bröderna och dom har väldigt svårt för att misslyckas.
Betyg: 7 av 10


Sen var det läggdags och då ska man ju självklart också kolla på någon film.
Det blev Up In The Air med George Clooney.
George spelar Ryan Bingham, en man som livnär sig på att sparka folk på ett "fint" sätt.
Filmen kan inte komma under bättre tider. Folk omkring oss blir av med sina jobb medans cheferna tar ut bonusar i miljonbelopp.
Up In The Air är både rolig och sorlig. George gör denna roll helt perfekt, först som den iskalle mannen som njuter av sitt "ensamma" liv men sen börjar det vända även för honom. Tiden börjar att hinna ikapphonom och han börjar inse att kärlek och familj ändå är det som är det viktigaste i livet...
Betyg: 7 av 10


Get!

Detta klipp är ett av det roligaste och bästa jag sett.
Kan inte sluta skratta när jag ser detta...


Football Manager!

En spelserie som jag konstigt nog aldrig har skrivit om här är Football Manager.
Oj oj vilken härlig spelserie detta är. För varje ny version jag har spelat så har det bara blivit bättre o bättre och ännu mer invecklat.
Jag har på senare år egentligen lite svårt med invecklade spel.
Ren spelglädje är när man tar upp handkontrollen/tangenbordet/musen och börjar spela på en gång och man kan njuta av spelets fantastiska utbud. Kolla bara på World Of Goo, lätt att sätta sig in i, men svårt som ini helvete att bemästra. Det är så spel egentligen ska vara tycker jag, simpla men fantastiska på alla möjliga sätt.
Så är det verkligen inte med Football Manager. Det är inte simpelt någonstans och hade det inte varit för Micke som jag bodde ihop med för första gången för sju år sedan så hade jag nog aldrig spelat Football Manager.
Han gick igenom grunderna med mig och visade mig det viktigaste.
När man väl har lärt sig spelet så kan man inte sluta spela. Det är sjukt beroendeframkallande.
Ska man bli bra på detta spel så måste man verkligen jobba hårt. Eller så kan man fuska som jag. Gå in i editorn och fixa ihop sig ett superlag. Mitt Röda Stjärnan är full med toppspelare. Men likförbannat så förlorar man många matcher.
Nu har jag börjat spela Football Manager 2010 och jag kan ärligt säga att denna gång så fuskar jag inte, inte lika mycket haha. Vill man spela med Röda Stjärnan år 2010 och ska man ha en chans mot alla världens topplag så måste man har några bra spelare i sitt lag. Röda Stjärnan idag är ju inte samma lag som dom var 1991.
Nu ska jag ta över världen igen. Denna gång blir det på ett mer ärligt sätt, fast bara lite...


Max & The Magic Marker Del 2!

Har skrivit om detta spel förut, Max & The Magic Marker.
Ett spel som verkar hur jävla bra som helst. Underbar grafik, underbar musik och ett helt underbart sätt att spela TV-spel på.
Läste precis att det släpps om en vecka via WiiWare till Nintendo Wii.
2010 kommer blir ett grymt år för oss som äger Wii.
Nya Zelda, Super Mario Galaxy 2, nya Metroid och Cave Story...
Wanna Be Startin' Somethin'!


Har många gånger skrivit om
Michael Jackson i denna blogg och många fler gånger kommer det att bli.
Varför? Jo för att killen var ett geni på många plan. Idiotmongobra låtar gjorde den där mannen.
Lyssna bara på den fantastiska Wanna Be Startin' Somethin' från Thriller.
När det afrikanska stycket "Mama-se, mama-sa, ma-ma-coo-sa" börjar så tror man att det inte kan bli bättre än såhär, men sen 5:08 in i låten så blir allt till en musikalisk orgasm och Michael visar oss att han är Gud.
En av världens bästa låtar...
Negro!

Gott godis från Jugoslavien, men alla tycks inte tycka om det...


Haha jävla idiot!


Hallå!

Så underbart roligt klipp från Percy Tårar där Johan Rheborg härmar Sverker från programmet Plus som går på SVT.
Ett av det roligaste och bästa jag sett...
Kvällen Innan & Nyårsafton!

Onsdagen den 30: december 2009 började mer eller mindre att jag började driva med Davide.
Jävlar i mig vad arg han blev på mig, riktigt hård ord fick jag från honom. Smsa med honom är roligt, killen tänder till så jävla lätt. Underbar kompis och rolig människa o driva med.
Så satt jag och drack te och då kom Davide på besök helt oväntat, vi blev snabbt sams och började snacka om TV-spel.
Han och hans tjej Helena var i Lindesberg för att dom skulle hämta lite alkohol, men alkoholen skulle bli försenad så dom valde att sova över i Lindesberg.
I Lindesberg så fixas det alltid en massa fester under juldagarna hos oss Jugoslaver.
Självklart så fixade prika Mario en fest hos sina föräldrar.
Har blivit lite av en tradition att vi är hos hans föräldrar, föräldrarfritt och dricker upp deras sprit haha.
Det är inte bra o spela Mario Kart Wii på online på fyllan. Förlorade över 1000 poäng (rankningssystem) fy fan.
Jävlar vad jag kan bli förbannad på det jävla spelet. Men fan vad kul det var, har inte spelat det över ett år, och det märktes. Inget spel som har satt sig i ryggraden direkt.
Davide stormtrivdes, det märktes på honom, självklart spontanfester är det bästa som finns.
Han som kom till Lindesberg för att hämta lite alkohol och det slutade med en dunderfylla för oss allihopa.
Djupa och allvarliga konversationer med Mario på toaletten och min kum som sjungskriker lite här o där.
Sen lät man invandrarna (prika och kum) vara lite för sig själva för ett tag och jag lekte lite med Davide för att sen komma tillbaka till dom vid baren där dom hade tagit av sig i bar överkropp och sjöng med det som spelades på stereon. Allt var i sin ordning.
Minnet från dom sista timmarna från den natten är väldigt svagt, det bjöds på Baileys, šljivovica och šljivovican räddade en från bakfyllan.Nyårsafton, var inte alls eggad på att festa. Var så jävla trött tacke vare alla fester som vi hade haft dagarna innan.
Ingen som helst sömn. Men så började kvällen, man klädde upp sig extra fint bara för själva grejens skull och vi satt oss vid middagsbordet.
Middagen var helt underbar, jag åt brieosten som en macka, kycklingklubban som en grottmänniska.
Man ska äta med händerna, det blir så mycket godare då. Det är därför alla indier äter med händerna, för att det är godare. Men min kompis Jakobe äter inte kräftor eller kyckling för att han inte är en "hippie-alban som äter med händerna" som han brukar säga, för att  då måste man äta med händerna och inte med några jävla bestick, jävla idiot haha.
Slickade i mig som en lesbisk flata passionsfrukten, syrligt men gott. Kände mig som Alex från A Clockwork Orange när jag åt vindruvorna.
Igor satt bredvid mig och drev mig till vansinne som vanligt, han älskar att driva med mig lika mycket som jag driver med Davide, men jag blir inte på långa vägar lika förbannad haha.
Öl på öl slank ner men inte blev man mer peppad för det. Tolvslaget närmade sig och man var tröttare än tröttast.
Jag är en nattmänniska, älskar att vara vaken om nätterna, det är då allt det roliga händer, det är då jag mår som bäst och det är då jag blir pigg. Jag kan gå runt en hel dag o vara mongotrött, påväg att somna närsomhelst men så fort det blir midnatt så händer det något med mig. Det är som att någon har gett mig en spruta och jag blir pigg som ett ADHD barn. Samma sak hände ju självklart på nyår.
Tolvslaget kom, rakterna smälldes, folk pussades och jag gick in snabbare än ögat. Kallt som fan, hatar kyla.
Upp till baren, börja dricka lite šljivovica för bli varm snabbt och jag kände hur det börja vända.
Min seghet började avta mer o mer för varje minut och nu var jag eggad igen.
Mor, far, Tijana och Tihomirs föräldrar kom till oss och vi började dansa till en massa Jugoslavlåtar.
Igors Lisa var i toppfor man, har inte sett den människan i det humöret på flera år, Igor åt nästan ihjäl sig, Tihomir däckade (tydligen, har fått höra i efterhand)  och Tijana var "nykter" som vanligt. Har aldrig sett den tjejen kanon.
Någon dag så ska jag supa ner henne under bordet. Fan vad roligt det skulle vara.
Egentligen så hände det inte så mycket mer speciellt den kvällen. Jag dansade i några timmar till Michael Jackson som vanligt, folk hamande i extas tack vare min dans som vanligt. Mina "benrörelser" är ingeting o leka med.
Och självklart så blev jag kvar sist på festen, värden prika Mario däckade på soffan runt fem tiden, så jag bestämde mig vid sex tiden att nu var det dags att gå hem.
Efter tolvslaget så blev det en väldigt lyckad kväll trots allt.
Tack Mario och tack alla och tack du...


Audio Hijack Pro!

Mongobra program till Macen.
Spela in musik från Spotify, så att dom blir till mp3 filer på datorn och så kan man rippa andra streamningar från internet.
Finns ett liknade program till PC, Replay Music heter det, vet dock inte om det funkar med andra streamningar, men till Spotify funkar det.
Underbart.
Alla ni som inte vågar ladda hem musik så är detta ett alternativ ifall man vill stoppa in musik i sin mp3-spelare...Julafton!

Inatt så såg jag Rob Zombies nya film, Halloween II. Självklart remake på den riktiga Halloween II.
Men det Rob gör är o göra om filmerna helt så att det blir till hans egna. Det är inga vanliga remakes där inte. Hans Halloween II börjar mer eller mindre likadant som originalet men sen går det åt helt annat håll.
Han lyckades otroligt bra med den första filmen men i denna blir det lite väl skruvat vissa gånger.
Många kommer att gilla det, men andra kommer nog att hata det.
Men det är en helt okej "remake" men inte ett mästerverk som första den första "remaken" mer eller mindre var.Nu ska det firas serbisk julafton här hemma hos mina föräldrar.
Funderar på att klä ut mig till en Ustaša eller bosniemuslimsk soldat för att skrämma livet ur alla serber i huset.
Nej, såna dumheter ska inte mina barn hålla på med, fira idiotiska helgdagar.
Det första jag ska göra när jag får barn är att låsa in dom i ett rum och pumpa dom med Tito-propaganda.
Sen efter 18 år släpper jag ut dom och då är vi redo för revolution.
God Jul på er alla orotodxer. Ta vara på dom här sista helgdagarna ni har framför er. Det Tito misslyckades med kommer jag lyckas med. Det gäller er alla muslimer och katoliker också.
Haha vilken idiot jag är...


Detta är världens farligaste Jultomte!
Årets Bästa, 2009!

Här kommer listan för årets bästa.
Det kom rätt så många bra filmer till oss här i Sverige 2009.
Vi får hoppas på att 2010 blir ännu bättre.

Det blev ändå trots allt ett bra år inom komedigenren detta år.
Year One var faktiskt en rätt så rolig film. Först så trodde jag att det skulle bli en helt vanlig "Jack Black film" som vanligt. Men storyn och skämten som dras är helt klockrena om man kan sin bibel rätt så att säga.
Betyg: 6 av 10Den största överraskingen blev helt otippat The Proposal.
Återigen så trodde jag med mina fördomar att den här filmen skulle vara helt värdelös. Ännu en romantisk komedi tänkte man, men icke.
Visst, Sandra Bullock lika värdelös som vanligt, vad kan man förvänta sig från en skådespelareska av hennes kaliber?!
Nej, denna film är bra tack vare Ryan Reynolds. Hans sätt att agera chockad är så roligt att titta på. Hans nonchalanta betende mot Sandra är underbart roligt.
Men detta är ändå en romantisk komedi och filmen slutar precis som alla andra miljontals filmer där ute av denne genre. Ingentingt nytt dirkekt, ingenting vågat.
Betyg: 6 av 10Men årets bästa komedi är I Love You, Man.
En fantastiskt komedi film om manlig vänskap.
Det sättet Paul Rudd gestaltar Peter Klaven är helt klockrent. Killen försöker o försöker hela tiden att passa in hos sina nya killkompisar men det blir aldrig riktigt som han har tänkt sig.
En riktigt mysig och rolig film som bara blir bättre och bättre för varje gång man ser den.
Betyg: 8 av 10Action/thriller/sci-fi har blivit allt för lika på senare dar så därför har jag satt ihop dom tre.
Terminator Salvation kom och det blev ju en rätt så bra film. Mycket beror på också att man jämför denna film med Terminator 3: Rise Of The Machines. Att göra en Terminator film som är sämre än trean måste vara svåraren än att göra en bra film.
Rätt så bra actionscener, storyn är helt okej. Bra gjort, men det är ingen The Terminator.
Betyg: 6 av 10Årets överraskning blev faktiskt Män Som Hatar Kvinnor. Jag o svensk film går inte hand i hand. Speciellt inte svensk action/thriller. Snälla ni, ni kan väl ge mig lite tips på några bra svenska filmer inom denna genre. För jag kan då inte hitta dom. Men, Män Som Hatar Kvinnor är spännande, det är en bra action/thriller. Bra story och Michael Nyqvist är ju alltid bra. Han kan inte göra en dålig roll. Noomi Rapace är riktigt bra som den stenhårda Lisbeth Salander, kan inte tänka mig någon annan skådespelerska i Sverige som kunde ha gjort denna roll bättre eller ens lika bra som Noomi.
Betyg: 7 av 10Oavsett hur bra Män Som Hatar Kvinnor är (actiongenren har inte riktigt varit min grej sen jag var ett barn) och skulle lätt ha blivit den bästa filmen inom denna genre om det inte hade varit för Quentin Tarantino.
Hans Inglourious Basterds är utan tvekan den bästa action filmen för 2009. Jävlar i mig vilken sjuk bra film detta är. Har sagt det förut, men det tåls att säga igen, Brad Pitt och Christoph Waltz är helt fantastiska i denna film. Här finns allt man kan förvänta sig från en action film.
Självklart en massa action, spänning som ibland blir olidlig, storyn är fantasiskt och humorn är klockren.
Ja här finns allt man kan förvänta sig från en "Tarantino film" och allt man ska förvänta sig från Tarantino när han är i toppform. Ni som inte har sett detta mästerverk måste se den, direkt.
Betyg: 9 av 10Det blev inte så många skräck/rysare/splatter filmer under 2009 för mig. Men några såg jag och den största överraskningen blev Paranormal Activity.
En bra skräckfilm som är inspelad som en fejk-dokumentär och på det sättet förhöjer det realismen.
Att dom stoppade in lite exorcism i filmen gjorde det bara värre för mig. Exorscisten är en av dom läskigaste filmerna jag sett och en av dom bästa också. Men som sagt, jag är svag för exorcism och ibland blev jag riktigt rädd.
Men efter att halva filmen har gått så har man börjat tröttnat på alla upprepningar som sker i filmen plus att Micah Sloat som spelar Micah blir riktigt jobbig. Ingen i världen skulle vara så där uppkäftig mot spöken/demoner i verkligheten som han är i filmen. Detta förstör mycket filmen som annars kunde ha blivit ett mästerverk inom skräck genren.
Betyg: 6 av 10Efter ha gjort några blockbusters med Spider-Man filmerna så gick Sam Raimi tillbaka till sina rötter.
Med Drag Me To Hell så visade han oss vem som var mästare inom skräck/rysare genren.
Underbar rysare med en fantastiskt "Sam Raimi humor" och då o då så hoppar man till rejält. Detta är en hederlig "Sam Raimi rysare", precis som hans underbara Evil Dead filmer var. Bästa skräck/rysare/splatter filmen under 2009.
Betyg: 7 av 10Nu till den tyngsta genren, drama.
Många bra drama filmer har man sett 2009.
En av dom bästa var Powder Blue. Tung film, otroligt stark film. Otroliga rollprestationer, mycket bra story och väldigt gripande. Kan man leva sig in i en film så kommer man verkligen bli påverkad av denna. Fanstastisk.
Betyg: 9 av 10Största överraskningen blev JCVD. Har skrivit lite om denna film förut.
JCVD borde höjas upp till skyarna tack vare Jean-Claude Van Dammes fantastiska rollprestation.
Vi får hoppas Jean-Claude fortsätter i detta spår nu och lägger sitt karatebälte på hyllan.
Han är inte bara en värdelös kampsports skådis, han är också en bra skådespelare.
Betyg: 7 av 10Årets bästa drama är också en av världens bästa filmer någonsin.
Den underbara, fantastiska och vackra The Wrestler är tveklöst det bästa dramat för 2009.
Finns ingen annan film som kan mäta sig med den. Så enkelt är det.
Betyg: 10 av 10Årets bästa skådespelare är också en av dom starkaste och bästa comebackerna någonsin inom filmhistorien.
Du lyckades att våldta din karriär rejält på 1990-talet. Det kan vem som helst göra. Förstöra sitt eget liv, det är lätt. Men att resa sig är mycket svårare. Du var nere för räkning och du gick upp på nio.
Du skakade av dig allt det onda och knockade oss alla med The Wrestler och karaktären du spelade, Randy "The Ram" Robinson. Du spelade mer eller mindre dig själv på sätt o vis, och det du gjorde kan ingen göra lika bra. Helt omöjligt. Årets bästa skådespelare är Mickey Rourke. Ingen annan förtjänar detta pris mer än dig.Årets sämsta skådespelare är en kvinna vid namn Nia Vardalos.
Efter succén med Mitt Stora Feta Grekisa Bröllop så fick hon storhetsvansinne.
I I Hate Valentine's Day så spelade hon huvudrollen, regisserade och skrev manuset. Filmen är så medelmåttig på alla möjliga sätt, hon spelar över så att det skriker om det och man ser på henne att hon tror att hon är så jävla rolig.
Fy skäms på dig Nia. Du som var så charmig i Mitt Stora Feta Grekiska Bröllop.Årets nya bästa film som jag har sett blir The Wrestler.
Har skrivit och pratat om denna film hur många som helst och den förtjänar det. Alla ni som inte har sett detta mästerverk måste se den. Den är så jävla bra. Såna här tunga och bra filmer görs inte ofta.
Betyg: 9 av 10Årets bästa film är inte The Wrestler, oavsett hur jävla bra den,så är det inte den, det är inte heller The Deer Hunter, tyngsta filmen jag har någonsin sett, inte heller Scarface, där vi få se hur Al Pacino har förvandlats till Tony Montana. Det är ingen karaktär han spelar, han är Tony Montana. Nej nej, den bästa filmen jag såg 2009 är enkelt för mig att välja och det är världens bästa film någonsin.
Årets bästa film är The Shining.
I denna film så finns det ingenting man kan klaga på. Detta är en tidlös klassiker. Man blir livrädd, man skrattar åt Jack Nicholson, man får rysningar av Jack för att han skrämmer livet ur oss och vi sitter och dreglar över det fantastiska fotot. Allt är genomtänkt i minsta lilla detalj. Stanley Kubrick, med denna film så visade du världen att du var ett geni.
Betyg: 10 av 10Årets nya sämsta film blir den nya Children Of The Corn.
Den börjar faktiskt rätt så bra. Men snabbt vänder skiten och det hela blir bara pinsamt. Ungjävlar som inte kan agera, men det är inte bara ungjävlarna som ska få sig en känga här, David Anders och Kandyse McClure gör inte mycket bättre ifrån sig. Nej håll er borta från denna skit och kolla på originalet istället.
Den får betyget godkänt tacke vare att början är bra.
Betyg: 4 av 10
Årets sämsta film som jag såg 2009 är faktiskt inte Critters 4. Nej nej, även hur mycket den suger så finns det faktiskt sämre filmer än den. Och det är den helt fantastiska värdelösa filmen Dominion: Prequel To The Exorcist.
Jag kan fortfarande inte förstå hur Stellan Skarsgård kunde sjunka så lågt när han skrev på för denna film. Vad fan tänkte han på egentligen? Filmen är så rutten, så pinsam och så jävla dålig. Har inga ord. Nu slutar jag skriva om denna skitfilm.
Betyg: 2 av 10
Årets bästa spel blir, hör o häpna, inte New Super Mario Bros. Wii, nej det blir Pro Evolution Soccer 2009 faktiskt.
Jag trodde att New Super Mario Bros. Wii skulle bli bästa årets spel, men det blev det faktiskt inte. Har haft så många roliga kvällar med Svante och andra kompisar med detta fotbolls spel att det förtjänar årets bästa spel pris. Så enkelt är det.Sista men inte minst, årest bästa skiva. Alla ni som känner mig kommer inte att bli chockade.
Självklart så är det ju Thåströms Kärlek Är För Dom. Ingen kan sjunga som han, ingen skriver texter som han och ingen gör musik som han. Skivan börjar med den fantastiska Kort Biografi Med Litet Testamente där han bevisar att en låt med bara två ackord kan bli ett av det vackraste man har hört. Han avslutar med Nationalteaterns Men Bara Om Min Älskade Väntar (Bob Dylans låt egentligen, Nationalteaterna har gjort en cover på denna) och det är bara kapitulera. Mannen har gjort det igen. Underbart.Så detta var årets bästa lista för 2009 året. Denna lista blir lite fucked up för att filmer som The Wrestler kom ut 2008 men kom till oss i Sverige 2009.
Så hur man göra? Ska man gå efter filmer som gjordes samma år som man skriver om, eller som jag har t.ex. gjort nu? Det är något vi alla får fundera på tills nästa gång...

Nu är 2010 här. Vi får se hur det kommer bli med måndens bästa listor. Funderar på att skippa månadens bästa skiva. Ska fundera på det ett tag...Nomineringarna Till Årets Bästa!

Här kommer nomineringarna till årets bästa filmer.
Hela 227 filmer såg jag under 2009. Helt okej gjort av mig, 4,3 filmer i veckan blir det.
Det blir också några filmer som släpptes 2008 men kom till oss i Sverige 2009.

De nominerade filmerna för årets komedi är:
Zack And Miri Makes A Porno, Role Models, Fanboys, The Hangover (Baksmällan), Land Of The Lost, I Love You, Man, The Proposal, Adventureland, Year One och Four Christmases.De nominerade filmerna för årets action/thriller/sci-fi är: Taken, Knowing, Terminator Salvation, Inglourious Basterds, District 9 och Män Som Hatar Kvinnor.

Eftersom jag inte har sett så många nya skräck/rysare/splatter filmer under 2009 som släpptes 2008 och 2009 så är det bara två filmer som nomineras för skräck/rysare/splatter genren och dessa är: Drag Me To Hell och Paranormal Activity.De nominerade filmerna för årets drama är: Changeling, Gran Torino, The Wrestler, The Wackness, The Reader, Last Chance Harvey, JCVD, Powder Blue och Milk.
De nominerade skådespelarna för årets bästa skådespelare är: Paul Rudd, Ralph Fiennes, Kate Winslet, Mickey Rourke och Meryl Streep.

De nominerande skådespelarna för årets sämsta skådespelare är Kandyse McClure, Nia Vardalos.De nominerade filmerna för årets nya bästa film är: Powder Blue, Inglourious Basterds, Adventureland, Drag Me To Hell, I Love You, Man, The Reader, The Wackness och The Wrestler.

De nominerade filmerna för årets bästa film som jag har sett under 2009 är: The Deer Hunter, Eddie Murphy Delirious, The Shining, The Big Lebowski, Scarface, Så Som I Himmelen, Edward Scissorhands, The Dark Knight och The Wrestler.De nominerade filmerna för årets nya sämste film är: Personal Effects, Children Of The Corn(2009), I Hate Valetine´s Day, och Fredag Den 13:e(2009)De nominerade filmerna för årets sämsta film som jag har sett under 2009 är: Dominion: Prequel To The Exorcist, Children Of The Corn, The Strangers, I Hate Valetine´s Day, Village Of The Damned, Critters 4, Magiska Systrar och Rachel Getting Married.

Så, där har vi nomineringslistan.
Imorgon får vi svaret...


Myspys!

Såg precis Dan In Real Life (Min Brors Flickvän). Tredje gången jag ser denna flim. En väldigt mysig film där Steve Carrell gör en strålande roll som en ensamstående trebarns far.
Själva storyn är inte direkt den mest originella men sättet Steve agerar i denna film är helt fantastiskt och det är underbart roligt att titta på. Han är totalt hopplös i vissa situationer och man sitter med ett mysigt leende hela tiden.
Det blir både pinsamt, romantiskt och "Steve Carell roligt", en slags komik som bara han kan göra.
Visst, filmen är förutsägbar, men älskar man film som kommer man njuta av Steve.
En väldigt mysig och trots att den är förutsägbar så blir det till slut en väldigt fin film om familj och kärlek. 
Det är något som behövs i såna här mörka dagar.


Smyglyssna på sin dotter är roligt!

Senare idag så ska jag kolla på Julie & Julia med mina föräldrar.
Också en film som är rätt så förutsägbar men fy helvete vad Meryl Streep är bra i den filmen.
Ibland måste man kolla på lättsamma filmer. Har blivit alldeles för tunga filmer på sistone. Nu väntar Family Guy's Something, Something, Something Dark Side på mig...


Månadens Bästa!

December månad är över, nytt år, nytt decennium. Hela 36 filmer blev det under december månad.
Starkt jobbat Marko.

Månadens nya bästa film är den fantastiska Powder Blue.
Tung film om människor med plågad själ. Man känner igen sig i varenda huvudrolls karaktärer, även hos vissa birolls karaktärer.
Ray Liotta försöker gottgöra allt det dåliga från sitt förflutna.
Jessica Biel jobbar med något som hon verkligen inte vill men måste för att kunna överleva.
Eddie Redmayne är en osäker människa på många sätt.
Forest Whitaker är en självmordsbenägen man för att han har förlorat sin stora kärlek.
Lisa Kudrow försöker att börja om på nytt med sin ex-man, men hur mycket dom än vill så går det inte.
Ja filmen är som mitt liv, och när den är klar så är man helt förstörd men samtidigt så har ett hopp tänds inom en tack vare det fantastiska slutet. Filmens slut är precis som mitt liv just nu, att det är på väg att bli något helt underbart igen.
Betyg: 9 av 10Månadens bästa film är The Deer Hunter.
Finns ingen annan film i världen som kan knäcka mig så mycket som denna.
Så otroligt fin och stark film.
Första gången jag såg den så var jag helt förstörd i två dagar. Robert De Niro har själv sagt en gång att denna film är det jobbigaste han har gjort under sin karriär. Det är omöjligt att inte bli kär i Christopher Walkens karaktär och den personkemi som Robert och Christpher har i denna film är omöjlig att slå.
Betyg: 10 av 10


Månadens nya sämst
a film är Personal Effects.
Den är inte riktigt dålig, både Michelle Pfeiffer och Ashton Kutcher gör bra ifrån sig, men det är ingen film som griper tag i en. Konstigt nog, i själva fallet så är det faktiskt en rätt så gripande historia, men det är något som fattas.
Betyg: 4 av 10Månadens sämsta film är utan tvekan Dominion: Prequel To The Exorcist.
Stellan Skarsgård måste ha rökt något rejält när han skrev på för denna skitfilm. Ett av det sämsta jag sett någonsin. Fy fan vilket jävla skräp. Håll er långt långt borta från denna film.
Betyg: 2 av 2Månadens bästa spel blir inte bara ett spel, utan två. New Super Mario Bros. Wii och Pro Evolution Soccer 2009.
Samla ihop ett gäng vänner och ni kommer att förvandlas till 12-åringar igen när ni spelar New Super Mario Bros. Wii. Sen när ni vill bli ölsugna tonåringar så sätter ni på Pro Evolution Soccer 2009 och vråla ut era glädjerop när ni gör mål.

Månadens bästa skiva blir Thåströms Kärlek Är För Dom.
Ingen artist är så träffsäker på han. Skivan är helt fantastisk, Thåströms röst och texter är helt oslagbara.
Ingen kan få mig att må som han.2010 har precis börjat och i år så ska vi se ännu mer bra film.
Några repiser kommer det att bli, men det är bara kul...