Demoner!

Jaha, så var man på väg till Lindesberg igen då. Imorgon blir det Juggefest. Miša och Katarina kommer imorgon med deras Warja. Får ta fixa en liten konsert till dom. Några Roky och Bijelo Dugme låtar får vi köra.

På tal om Roky och andra demoner. Igår så såg jag en djävulsritual utanför köksfönstret. Här i Ryd så händer det en massa konstiga saker. Sen hörde man någon dom andades i köket och någon som klättrade på husväggen. Dom vill åt mig, jag tror att jag är besatt av något. Av dig...

Paranormal Activity!


Det var längesen det kom en skräck film som skrämde livet ur oss.
The Blair Witch Project började med denna genre, fejk-dokumentär.
Nu är Parnormal Activity här och som enligt många är den mest skrämmande filmen sen Exorcisten.

Katie (Katie Featherston) och Michahs (Micah Sloat) hus spökar så Micah har köpt en kamera för att spela in det som sker i deras hus.
Natt efter natt så fångar kameran upp ljud, fotsteg, dörrar som rör på sig osv.
Det Micha inte har vetat om Katies förflutna men får reda på det efter ett tag är just att det alltid har spökat där Katie har bott. Vad vill dom henne? Vill dom varna henne för något eller vill dom henne något ont?Parnormal Activity är en vidrig film. Stämningen byggs upp långsamt. Natt efter natt så händer det något nytt och mer kraftfullt. Man hoppar inte direkt till av rädsla av denna film, utan det är psykologisk skräck som byggs upp för varje natt. Att höra någon viska ens namn när man ligger och sover är vidrigt. Jag skulle bli helt galen om detta hände mig i verkligheten.
Så ja, denna film är läskig det är den och när man gör en sådan här fejk-dokumentär så förhjös känslan ännu mer. I såna här filmerna brukar man inte tänka så mycket på själva skådespelarnas insatser. Det dom gör i själva filmen känns verkligt.
Jämför bara i The Blair Witch Project, som också är av samma genre, med Book Of Shadows: Blair Witch 2 som är inspelad som en helt vanlig skräckfilm. I dom två filmerna är skillnaderna väldigt stora. Första filmen var obehaglig, läskig och man kom sig själv flera gånger i filmens gång att man trodde det var på riktigt. Sen kom ju del två, och ja, resultatet blev ju en katastrof.
Det har gjorts liknade filmer om detta tema, Poltergeist t.ex.
Poltergeist är som Blair Witch 2, vanlig skräckfilm, dock en bra sådan, men att dom valde o göra Parnormal Activity som en fejk-dokumentär var ett väldigt smart och bra drag av dom. Vi får något helt nytt istället för ett återkommande tema inom filmens värld.

Men jag måste klaga lite också. Mest på Micah för att han är en envis jävel och för att dom inte sticker därifrån.
Ja jag vet, det hjälper inte direkt Katies situation, men ändå. Om detta hade hänt mig så hade jag flytt stället eller åtminstone ringt polisen. Nog för att polisen inte kan göra så mycket, men det känns som att Katie och Micha inte gör tillräckligt.
Det som drar ner filmens kvalité är mest Micah och att manuset ibland inte känns 100 % klockrent.Oavsett hur mycket man stör sig på Micah nonchalanta attityd mot Katie och hur han beter sig mot "spökena" så sov jag väldigt dåligt och hade mardrömmar den natten efter jag såg denna film.
Det kan ha med att göra att det finns en scen i filmen där man få se en "verklig" exorcism ritual. Är det något jag är svag för så är det just exorcism. Jag har haft Regan från just Exorcisten (Linda Blair) efter mig i mina mardrömmar förut och hon kom den natten igen. Inte roligt.
Är Paranormal Activity läskigare än Exorcisten? Nej det är den inte. Men det är fortfarande en av dom bästa skräckfilmerna som har gjorts på 2000-talet...

Betyg: 6 av 10


Titos Užice!

Denna bild symboliserar Jugoslavien efter Tito, död.
"I Posle Tita - Opet Tito" (Efter Tito - Tito Igen) var slogan för oss Jugoslaver när Tito dog.
Men som alla vet så gick det inte så jävla bra. Så går det när man låter nationalister härja fritt på gatorna.
Nackskott ska dom ha allihopa...
Air Video!

Alla som har en iPhone måste ta och köpa Air Video till den.
Jävlar vilket mongobra program det är. Du streamer dina filmer som du har på datorn direkt över till iPhonen, och allt sker blixtsnabbt, även konventeringen sker helt problemfritt.
Filmen konveteras samtidigt som man tittar på den.
Direktlänk till iTunes, 7 kr bara, köp...
Children Of The Corn!


Stephen King älskar att göra remakes på sina gamla filmer.
Alla minns hur han våldtog The Shining, han tyckte inte om originalet som Stanley Kubrick gjorde.
I denna version av Children Of The Corn så lyckas han nästan med denna TV-film.

Burton (David Anders) och Vicki (Kandyse McClure) bilar igenom bibelbältet Nebraska, på väg mot Kalifornien.
Mitt under ett gräl så råkar Burton köra på en liten pojke som har sprungit ut på vägen.
Burton stiger ut ur bilen för att undersöka det hemska han har gjort. Han ser att pojken har blivit skuren i halsen och skulle ändå ha dött oavsett olyckan.
Dom stoppar in pojken i bagageluckan och kör till den närmsta staden, Gatlin, för att varna polisen om att det finns en mördare ute i majsfälten. Väl framme i Gatlin så inser dom att staden är folktom och dom har nu fanatiska kristna ungar efter sig. Inga vuxna får finnas i Gatlin och inga vuxna får lämna Gatlin levande. Dom vuxna är syndare och dom skall dräpas.Children Of The Corn börjar helt okej. Man sitter på spänn ett tag men så fort dom kommer in i den lilla småstaden Gatlin så blir kvalitén på filmen riktigt dålig.
Finns en scen när Burton undersöker en kyrka medans Vicki sitter kvar i bilen och skjuter på några barn med en hagelbössa. Nästa klipp så är Vicki skadad. Vad hände egentligen med henne? Är denna version klippt? 2009, censureras filmer fortfarande eller?
Så Vicki blir mördad och Burton kommer ut ur kyrkan och spöar några barn. Vart hittade man dom här barnen? Usla skådespelare, ungjävlar och Burton visar ingen som helst sorg över att hans fru har just blivit mördad.
Kanske för att det enda Burt och Vicki har gjort i denna film är o bråka med varandra. Nästan i varje scen innan hon dör så grälar dom över något. Blir väldigt långtråkigt efter ett tag.


Nu är jag arg på dig!


Åh, jag är så ledsen!

Det enda som är riktigt bra med denna film är just att signaturmusiken från original filmen är med.
Nej håll er borta från denna film. Den får betyget knappt godkänt för att den börjar bra men den slår inte den riktiga filmen. Så Stephen King, återigen har du misslyckats med att låta någon göra remakes på filmer som baseras på dina böcker.

Betyg: 4 av 10


Lindesberg!

Så har man varit i Lindesbergstrakerna över en vecka. Har inte haft en dator, därför har jag inte skrivit i bloggen på över en vecka. Ska bli ändring på detta nu.
Har träffat och lekt med Micke i hans nya fina lägenhet. Viktor o Jakob kom också förbi, roligt roligt.
Firade av Davide med min kum och har haft Djävulsmässor med min katt Kičo.Många filmer såg man i Lindesberg och dagarna gick åt att man sov, åt, pluggade,kollade på film, lekte med Emma och uppfann saker. Mycket skönt och roligt.

Åkte till Norrköping i fredags och skrev högskoleprovet på lördagen.
Senare på kvällen så firade vi av Arijančo som har fyllt 20.
Sent på kvällen så åkte jag till Linköping och den lördagen avslutades fantastiskt.
Snart blir det film...

Igår!

Igår så var det ingen bra söndag. Söndag och jag har på senare tid blivit rätt så bra vänner.
Men igår så blev det katastrof bara.
Men söndagen avslutades med en överraskande bra film,
Adventureland med skådespelare som Ryan Reynolds, Jesse Eisenberg, Bill Hader och Kristen Stewart.
Detta är ingen vanlig komedi film som man trodde den skulle vara. Det är en rätt så fin film om kärlek och vänskap och med ett fruktansvärt bra soundtrack. Ta artister och grupper som Lou Reed, David Bowie, The Velvet Underground, The New York Dolls och The Cure för att nämna några.
Se denna, låt er inte luras av filmens larvia titel. Ni kommer inte att bli besvikna...

Betyg: 7 av 10


VM!

Ja. Så var den Jugoslaviska republiken Serbien klar för VM i fotboll.
Känns helt jävla underbart. Den Jugoslaviska republiken Bosnien kommer att få kvala och Sverige, ja Sverige måste ha ren jävla tur ifall dom ska kunna gå vidare. Men det har dom ju alltid så jag kommer inte bli förvånad ifall Sverige också får åka till VM nästa sommar...


Lucifer!

"Herren befallde alla änglar att de skulle hylla denna människa, som blev kallad Adam.
Men Lucifer vägrade."
Lucifer sa: Ska jag, en av de högsta änglarna, hylla en varelse som är skapad av lera?
Gud svarade: Men Jag har ju skapat honom med mina händer? Du ska tillbedja allt Jag skapat!

"Lucifer vägrade att nedfalla framför Adam."
Han sa: Jag är förmer än honom, jag är äldre än honom och jag är skapad mäktigare. Du har skapat mig av eld, men honom bara av lera.

Girig som Gud är så blev han sur på Lucifer och sa: Ditt högmod och din olydnad blir ditt fall. Från och med nu berövar Jag dig allt ditt goda!
Därmed störtade han Lucifer ner i avgrunden.Vad hände med Lucifer?
Lucifer sägs bland vissa vara Kunskapens gud; det var han som var Ormen och som gav människan frukten av Kunskapens träd. För det straffade Gud, Jehova, honom. Lucifer ville inte att den själviske Jahve skulle hålla människan som djur i Edens trädgård, så han offrade sig för dem.

Lucifer är latin (lucem ferre) och betyder ljusbringaren.
"Hur har du inte fallit från himmelen, du strålande morgonstjärna! Hur har du inte blivit fälld till jorden, du folkens förgörare."
Även Jesus omnämns som morgonstjärnan, t ex i 2 Pet 1:19 och Upp 22:16.


Så går det när man jävlas för mycket!

Religion är helt fucked up, värdelöst men dock så otroligt intressant...

50-Talets Nya Hit!

Jag ska göra denna låt till den nya 50-tals hiten.
Här har vi en perfekt låt för det av våran
Roky Erickson.
Det är en perfekt hamoni mellan toner och kärlek.
En av världens vackraste låtar, och världens vackraste video...Stockholm!

I helgen så var jag i Stockholm på besök.
Två dagar i Stockolm är ingenting, man hinner inte med något knappt.
Man hinner inte träffa alla vänner och göra allt det man vill göra.
På fredagen så gick man till Retro och tog några öl. Gott gott.
Natten avslutades med fågelkvitter som man aldrig har hört förut.
Men lördagen kommer att bli väldigt svårslagen när det handlar om att ha det trevlig.
Jag och Viktor var hos brorsan Miša och kollade på hans och Katarinas nyfödda dotter Warja.
Miša söp ner oss mer eller mindre och sen bjöd han oss på en fin middag. Kvällen avslutades på Anchor och Olossons. Sigge var kanon som man ska vara.
Söndag, tack o hej då till alla vänner och nu är man tillbax i rövhålet Linköping.
Snart Stockholm igen...


Vi älskar att spela
Roky!


Vi har fans som älskar oss mer än livet själv!


Viktor i Roky extas!


Imagine That!


Eddie Murphy var känd på 80-talet som den mannen som älskade att svära.
Nu på senare år så verkar det som att han glömt bort hur man gör det och gör oftast bara barnvänliga filmer.
Imagine That är inget undantag.

Evan (Eddie Murphy) är en väldigt upptagen finansanalytiker som aldrig har tid för sin dotter Olivia (Yara Shahidi).
Evans konkurrent Johnny Withefeather (Thomas Haden Church) roffar åt sig Evans klienter och nu är chefspositionen i fara.
Olivia är som alla andra 7-åriga barn, fantasifulla. Självklart så har hon en snuttefilt som verkar ha magiska krafter.
Med filten till hjälp så lyckas Evan vända på hela situationen och chefsjobbet verkar bli hans tack vare Olivia och hennes filt. Ändå verkar det som att Evan har glömt bort vems egentliga förtjänst detta är och ska han nån dag förstå det?Ja ni, varför envisas denna man att göra familjevänliga filmer hela tiden?
Pengagirig som dom flesta i Hollywood är, så har Eddie tjänat en föremögenhet på alla sina barnfilmer och mer vill han ha.
Detta är en mysig film. Själva filmen lider ju inte direkt av några stora problem. Thomas Haden Church är underbar som en "indian" och skämten som finns i filmen funkar även för oss vuxna. Det finns inte så mycket o klaga egentligen på denna film, men inte heller så mycket o berömma den för. Om man ska klaga så är det ändå inte direkt världens bästa barnfilm direkt. Speciellt inte från ett barns perspektiv.
Det är en Eddie Murphy film som vi har blivit vana o se honom i på sistone.Som sagt, Eddie Murphy i en familjefilm återigen. När kommer vi få se den Eddie som vi alla älskade en gång i tiden?
Den mannen som alltid svor och var uppkäftig. Mannen som tog över världen med sin stand-up show Delirious.
Men att vara Eddies kompis, fru eller barn måste vara hysteriskt roligt. Han är ändå trots allt alla hans mediokra filmer på senare tid en av våra största komiker och det kommer han alltid att vara.
Denna film kommer inte vara det bästa vi har fått från Eddie Murphy...

Betyg: 5 av 10
Månadens Bästa!

September är över, många bra filmer har setts denna månad.
Ändrar ordningen på kategorierna för nya bästa och bästa. Nya först, bättre så.

Månadens nya bästa film är självklart
Inglourious Basterds.
Otrolig film på alla möjliga sätt. Brad Pitt är som vanligt klockren och Tarantino har vunnit tillbax sin respekt från mig.
Betyg: 9 av 10Oavsett hur bra Inglourious Basterds är och kommer med all sannolikhet bli årets film så finns det ändå bättre filmer än den, och det finns bara en Lebowski.
Månadens bästa film är The Big Lebowski.
Det är en av dom bästa filmerna som har gjorts. Manuset är helt fantastiskt.
Jeff Bridges är The Dude, han är inte en skådespelare som spelar en karaktär, utan han är The Dude, samma sak är det med John Goodman och Steve Buscemis karaktärer. Dom är dom. Detta fenomen har bara hänt en gång tidigare i filmhistoriens värld och det var när Al Pacino spelade Tony Montana i Scarface.
Betyg: 10 av 10Månadens nya sämsta film är The Strangers.
Inte så läskig, inte så bra skådespeleri, det är bara en massa skrik, chockslagna ansiktsuttryck och bara tråkigt.
Inte den sämta rysaren som har gjorts, men långt ifrån den bästa och långt ifrån en bra film. The Strangers är också månadens sämsta film.
Betyg: 4 av 10Månadens bästa spel är Pro Evolution Soccer 2009. Inget spel slår detta denna månad.
Med Röda Stjärnan så övervinner man alla hinder.Månadens bästa skiva är också världens bästa skiva alla kategorier.
Det är Roky Ericksons The Evil One. Jag finner inga ord. Det är sinnesjukt hur man kan göra en sån här perfekt skiva. Allt är genomtänkt i minsta lilla detalj, varje riff sitter exakt där dom ska sitta och alla små riff som hörs i bakrunden om man lyssnar extra noga gör det hela ännu bättre. Låtarna är tidslösa, Rokys röst är magisk, texterna är sjukligt bra, allt är perfekt. Helt jävla fantastiskt.


Ja jag vet, fel omslag, men fuck it!

Oktober är här och nu är det riktigt kallt. Hoppas det blir minst lika bra filmer denna månad som man får gå igenom.