The 90's - Ett Försvarstal!

Såg Henrik Schyfferts show The 90's - Ett Försvarstal häromdagen. Det är en väldigt rolig show om 1990-talet.
Jag är en av dom personerna som mer eller mindre hade "tröttnat" på denna man men fan, han är ju rolig. Han är ju trots allt en av personerna från Killinggänget.
Se den, fortare än ögat. Ladda hem eller se den på svtplay...Champions League!

Så var årets Champions League över. Barcelona körde över Manchester United totalt.
Det verkar som att dom lagen jag håller på alltid förlorar. Gud tycker om att pissa på mig, men jag är van så.
Nu väntar prisutdelningen. Den ska ju också kollas på...

Punch-Out!

Fick mitt Punch-Out till Nintendo Wii. Jävligt roligt spel. Lite väl lätt är det dock. Men det är ju bara för att Nintendo nästan har använt sig av dom dom gamla karaktärerna från det första spelet. Så det mesta från deras rörelsemönster är ju där. Men det finns utmaning också. Allt är ju inte sig likt.
Men till slut så klarade jag av det och nu väntar alla motståndare igen på att möta mig. Man ska försvara titeln och fan vad svårt det blev helt plötsligt. Förlorade mot den största förloraren av dom alla, Glass Joe. Alla ni som har spelat det första Punch-Out spelet vet ju vem jag pratar om.
Underbart spel för oss som älskar att vara nostalgiska och få Nintendo-tumme...


Dan Mladosti!

Idag är det Dan Mladosti. Den dagen man hedrar och firar Titos födelse samt ungdomen i Jugoslavien.
En gång firades det i Belgrad i JNA stadium men idag firas det på andra ställen.
Živela Jugoslavija...
Mäktigt!

Fittpost!

Fittposten är så jävla sega. Finns det inget annat alternativ till posten? Något som går fortare.
2009 och posten jobbar inte på röda dagar och helger. Vilket skämt...

Terminator: The Sarah Connor Chronicles!

Såg precis det sista avsnittet av Terminator: The Sarah Connor Chronicles.
Slutet är självklart ologiskt nu när fitt-FOX har lagt ner serien.
Folk undrar varför jag inte kollar mer på serier som går på TV. Detta är orsaken.
Man kan inte lägga ner en serie när den är som mest spännande.
FOX, mitt hat till er var stort före detta, när ni har galningar som Bill O´Reilly som jobbar åt er men nu, nu hatar jag er mer än livet själv...


Hårda jävlar!

Online!

Snart är det fredag. Fan vad jag ska lira skiten ur mitt Wii då med Punch-Out.
Nintendo och alla andra som gör spel till Wii, varför i helvete inkluderar ni inte online-läge i era spel?
Swords & Soldiers är ett spel som måste ha sånt. Det hade varit helt jävla perfekt då. Men icke.
Nu väntar Seinfeld på mig...


Två-player läge i all ära men online mot varandra för fan!

Swords & Soldiers!

Har varit rätt så jävla uttråkad idag. Fy fan för det alltså. Fy fan för att vara arbetslös i Linköping.
Men så skaffade jag mig
Swords & Soldiers till Wii och dagen var räddad.
Bobby detta inlägg är till dig.
Få tummen ur arslet, fixa World Of Goo och Sword & Soldiers nu till Wii. Du som älskar Patapon spelen kommer speciellt älska Sword & Soldiers...


Max & the Magic Marker!

Oj oj, detta spel verkar hur bra som helst.
Med hjälp av en penna så kommer du vidare i ditt äventyr...


Fredag!

På fredag så smäller det.
Då släpps
Punch-Out till Wii. Underbart...


Omgjord Pretty Woman!

Underbar trailer som Kanal 9 har gjort på Pretty Woman.
Bara maila och fråga dom ifall dom kunde lägga upp den på youtube och det gjorde dom. Klart dom gjorde det, när det är juggar som jobbar där så. Allt för oss...


Underbart!

Paul Blart: Mall Cop!

Ibland är det svårt att få människor att skratta. Det är bra att det görs komedi filmer som kan göra oss på bra humör. Men det är inte bra att det görs filmer som Paul Blart: Mall Cop.

Paul Blart (Kevin James) är en ordningsvakt i ett köpcentrum. Han är mer eller mindre en totalt misslyckad man. Han lyckas inte med att bli en riktig polis, kollegorna och kunderna gör narr av honom hela tiden.
Under Black Friday så tar ett gäng tjuvar över köpcentrumet, självklart med gisslan. Det dom inte har räknat med är att Paul Blart är ensam kvar med dom och han är just den rätte mannen för att stoppa dom.

Ja vad ska man säga? Komedi filmer ska ju vara roliga. Man ska skratta, inte sucka och bli ledsen över dom dåliga och trista skämten. Jag skratta till fyra gånger, HA, inte HAHAHAHAHA (som man ska göra under en komedi film) utan ett HA bara. Fyra gånger under en komedi film! Det är inte mycket.
Men visst det funkar ändå. Det är hjärndöd humor och ibland är det skönt med såna filmer. Man behöver inte tänka så mycket.
Jag kan inte rå för det, men jag drar paralleller till Bad Santa när jag ser denna film. Båda utspelar sig ju i ett köpcentrum större delen av dom här filmerna och där Bad Santa är en genial och en elak film så är denna i jämförelse talanglös och väldigt snäll.

Kevin James gör väl ett helt okej jobb ifrån sig, inge komiskt geni dock som Billy Bob Thornton i Bad Santa.
Jag vet inte vems fel detta är men det måste nog vara regissören Steve Carrs fel. Han har ju trots allt gjort Next Friday och Dr. Dolitle 2 så man kan ju inte förvänta sig mästerverk från honom. Han misslyckas inte helt denna gång heller, men det är nära som vanligt. En helt okej film, men nästan som alltid så är det som vanligt när handlar om komedi film, inget nytt i denne genre...

Betyg: 4 av 10Fanboys!

Hysterin bakom Star Wars: Episode I - The Phantom Menace var enorm. Vissa gjorde allt för att se den först av alla.
Några andra gjorde något helt annat. Att bryta sig in på Skywalker Ranch ett halvår innan filmen hade premiär för at kunna se den. Det är riktiga Fanboys det.

Tre Star Wars nördar lever ett lowlife liv. Dom sitter i Hutchs (Dan Fogler) garage, spelar Nintendo 64 och citerar Star Wars hela tiden. Linus (Chris Marquette) lider av cancer och han har mindre än ett halvår kvar att leva. Hans största dröm är att se den nya Star Wars filmen som inte har premiär förrens om ett halvår. Det enda sättet att få se den är att bryta sig in på Skywalker Ranch. Dom tar med sig en fjärde kompis och resan mot Skywalker Ranch börjar.

Älskar man Star Wars filmerna så kommer man att tycka om denna film. Det är ingen höjdar komedi, visst det finns några små skämt här och där som är roliga men dom flesta skämten är Star Wars relaterade. Att dom driver med Star Trek filmerna och alla treekies gör bara filmen roligare.
Drive-through scenen sker på bara några sekunder men det är ett av det roligaste jag sett någonsin. Klockren humor, för både Star Wars och icke Star Wars fans.
Filmen är full med stjärnor som Billy Dee Williams, (som spelade Lando i Star Wars) Carrie Fisher, (prinsessan Leia) Danny Trejo som en smått galen indian, William Shatner, Kevin Smith, Jason Mewes är med i en scen och Seth Rogen som gör en underbar tolkning av en typiskt Star Trek nörd.

Denna film är nog mest för oss Star Wars fans, se den om du älskar Star Wars. Du som inte älskar Star Wars kan se den också, men du kommer inte ha lika kul som jag...

Betyg: 6 av 10


Järnsida!

Det blev David Cronenbergs klassiska Scanners.
Den var inte så bra som jag tyckte när jag var liten men den där Michael Ironside kan verkligen få en att bli rädd och paranoid. Efter filmen så har jag trott att han stått och lurat bakom varje hörn som jag har passerat.
Min mage mår dåligt och samma sak är det med huvudet. Är det så man ska må efter Scanners? Tydligen.
Bra gjort David och Michael, bra gjort...


Filmtime!

Har precis handlat ett kg godis.
Ska ätas till någon film. Vet inte dock vad jag ska se för något.
Kanske blir det skräckfilms kultklassikern
Scanners, eller så kanske det blir Fanboys, Sten säger ju att den är skitrolig, får väl se om den saken.
Har några andra på lager. Beslutsångest...

Örnhajen!

Såg precis Eagle Vs Shark.
Underbar film, ett av det vackraste jag sett på länge.
Man blir så varm inombords av den.
Tack Carl-Axel för tipset...


Utekravall!

Jaha igår var det utekravall. Jakobs granne och favoritartist Petter var där och spela.
Fy fan vad han är dålig. Fyllan blev dålig så efter två otroligt goda hamburgare så drog jag hem med en mycket full Joakim.
Trevligt att ta hand om någon istället för att bli omhändertagen som vanligt.
Stackars lilla Belma som fick sitta hemma hela kvällen och plugga.
Om några timmar väntar förfest sedan HG hela dagen, kvällen och natten. Detta kommer bli stort...

Zombies!

Plants VS Zombies, underbart roligt spel. Har suttit och spelat det hela dagen.
Man ska plantera mördarväxter i sin trädgård för att hindra zombiesarna (heter det så) komma in i ens hus. Låter kanske trist men det är inte. Beroendefaktorn är stor i detta spel.
Skaffa er detta nu, ni kommer inte ångra er...


Conchords!

Vi måste få hit Flight Of The Conchords.
Så jävla roliga och bra...


Tito!

Idag är det 29 år sedan min landsfader Josip Broz Tito dog.
Det ska sörjas.
Efter hans död så bröt helvetet loss. Kosovoalbanerna började jävlas med oss Jugoslaver och kristna och muslimer började förstöra landet. Dra åt helvete jävla fittor, eran dag ska komma, vi ska få våran hämnd...


Druže Tito mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!


Religulous!

Religion, varför finns den idag? Behöver vi Gud? Hur kan så många människor tro på Jesus, Allah, Muhammed och alla andra sagofiguer från Bibeln, Koranen och andra heliga skrifter? Bill Maher ställer dom frågarna i Religulous.

Dokumentären handlar om i stora drag att Bill Maher åker runt i världen och ställer dom troende mot väggen med sina smarta och väldigt roliga frågor.
Han tar upp jungfrufödseln, en av dom mest idiotiska sakerna som någonsin har ljugits om. Visar likheterna mellan kristendomen och äldre religioner som har dött ut. Jungfrufödsel, återuppstår efter tre dagar osv. Dumma, korkade amerikanera blir bara förbannande när man snackar skit om "deras" religon.
Han motbevisar penga kåta präster på ett mycket komiskt sätt. Han tar upp homosexualitet med kristna exbögar. Arkansas senator Mark Pryor motbevisas gång på gång och det hela blir mycket pinsamt för hans del i filmen.
Han driver med en judiska vilodagen, Sabbaten, vad man får göra och inte får göra.

Kristendomen får mest skit i denna dokumentär. Har sett mycket liknade filmer förut och då har det också varit kristendomen som har fått mest skit. Det hade varit kul och få se lite mer skit om Islam. Oftast när dom gör såna här dokumentärer så är just kristendomen som får den största smällen. Så för mig blir det inte så mycket nytt på denna front. Visst, det är kul och se korkade människor som motbevisas hela tiden och hur dom desperat skyddar sin tro. Men Bill borde ha fördjupat sig mer om islam, judendom, scientologi osv. Han borde också försökt reda ut den här islamofobi som världen lider av. Visa att det är skillnad mellan en muslim och en muslim. Alla kristna är ju inte dumma i huvudet . Det vet ju vi alla här i västvärlden, men många här i väst tror att en muslim är som media visar upp dom. Självmordsbombare. Har inget med islam att göra.

Se denna dokumentär, man lär sig något, samtidigt så får man sig ett gott skratt...

Betyg: 7 av 10


Valborgs Helgen!

Överskattad dag, precis som nyår. Men kul var det. Jag och Belma åkte till Örebro till kum och kuma.
Vi grilla utanför deras fina lägenhet. Det åts čevapi, stora korvar och vi fick reda på att Tihomir förmodlingen kommer att få ta över Daniel Svenssons lägenhet i Örebros svar på Stockholms söder. Trevligt trevligt.
Sen drog vi till universitet och festade med Davide och dom. Mycket folk. Studenter, Olle Söderberg, DJ´s på gården och idiotiska četnicks. Nackskott ska dom ha.
Satin vänta på oss och det var lika värdelöst där som när jag bodde i Örebro för 6 år sedan.

Bakfylla på fredagen men den försvann snabbt när man såg vad Tijanas och Tihomirs föräldrar hade fixat ihop. Mycket mat, alkohol och en massa jugoslaviska föräldrar som firade 1:a maj på ett riktigt Jugoslaviskt sätt. Gamla fina partizansånger sjöngs och verandans fönster höll på att spricka.

Lördag så spelade vi lite volleyboll utan nät sen drog vi till Folkan. Kul och träffa på gamla bekanta. GK hade sin rockklubb och jag var tvungen att gå dit. Det var faktiskt rätt så okej faktiskt. Sten och Svenne var DJ´s och cpsnabb punk spelades. Belma och Tijana drog tillbax till turk Folkan för att dansa. Tjejer, måste alltid dansa. Ingen kö till toaletterna på GK, underbart och till och med speglar i killarnas toalett. Imponerande, kommer inte ihåg sist jag var med om något sånt.

Nu är man hemma igen Linköping. Tristessernas stad. Men sånt är livet ibland...


Månadens Bästa!

April är över, IPRED lagen är i full gång men det stoppar inte mig.

Månadens bästa film är
Imaginary Heroes.
En underbar film om en trasig familj som har blivit av med en familjemedlem och gör allt för att få tillvaron att funka.
Sigourney Weaver gör sin starkaste roll på flera år. Emilie Hirsch och Jeff Daniels är som vanligt briljanta.
Betyg: 8 av 10Månadens nya bästa film är The Reader. Ett starkt drama om omöjlig kärlek.
Ralph Finnes och Kate Winslet är båda mycket bra och Ralph blir bara bättre och bättre som skådespelare.
Betyg: 8 av 10Månadens sämsta film är utan tvekan Magiska Systrar med Nicole Kidman och Sandra Bullock. En film om ett par systrar som måste göra sig av med en zombie. Större skit får man fan leta efter. Sandra Bullock är som vanligt irriterande i denna film och för varje minut som går så lider man.
Betyg: 3 av 10!Månadens nya sämsta film är Defiance. Den är inte direkt dålig men jag har inte sett så många nya filmer denna månad utan hållt mig mest till lite äldre filmer så därför kommer denna med i listan. Men det är ingen höjdare heller.
Daniel Craig är bra i filmen men filmen förlorar mycket på den stundtals väldigt stela insats som resten av skådespelar kåren gör. Liev Schreiber, finns inte så mycket o säga om honom.
Betyg: 5 av 10Månadens bästa spel skulle ha blivit Punch-Out. Snart kommer nya Punch-Out till Wii och jag har peppat mig med att spela så mycket Punch-Out jag kan. Men tack vare dom nya banorna till World Of Goo så är det just World Of Goo som är månadens bästa spel. Tveklöst det bästa spelet jag har spelat någonsin. Tror jag haha.Månadens bästa skiva är fortfarande Thåströms Kärlek Är För Dom.
Kommer väl inte direkt som en chock till alla er som känner mig. Ni vet ju hur mycket jag älskar tjata ut denna man. Låten Kort biografi med litet testamente är det vackraste som har skrivits sedan Brev till 10:e våningen.Maj. Snart kommer Punch-Out ut till Wii och vågar man hoppas på Cave Story nu då?