Jackan!

Ska snart till Jackans och Nobbes inflytningsfest. Kul kul.
Hittade ett par skitsnygga kängor idag.
Min Belmas lillasyster Arijana får nog sticka iväg o köpa dom åt mig. Eller jag kanske hinner imorgon...

Ajmo narode! Napred! Jugoslavija nas čeka!

Tid!

Började kolla på den franska skräckfilmen À l'intérieur (Inside) för att sen komma på att jag inte hinner se klart den.
Ska iväg till norrköping snart hem till Belmas föräldrar. Imorgon är det inflyttningsfest hos Jackan. Det kommer bli kul.
Filmen verkar väldigt lovande hittills...


Kungafamiljen!

Jaha nu ska kronprinsessan Victoria och hennes idiot till pojkvän Daniel gifta sig.
En världsnyhet! Nej det är inte. Vem fan bryr sig om dom?
Kungafamiljen är en av dom största parasiterna som finns på denna jord. Nog för att jag inte är så mycket bättre. Jag jobbar inte heller. Men jag försöker iallafall hitta något.
Jag förstår inte ens varför vi har monarki i sverige. Vad gör kungen för sverige? En gång i tiden så var det kungarna som styrde riket. Så är det inte längre. Nu finns dom bara till för själva sakens skull.
Medans dom sitter och njuter så får det svenska folket slava för dom och våra skattepengar går till dom. Nej skicka hem packet till frankrike och tyskland. Där dom hör hemma.
Folkomröstning bör göras. Ska vi behålla dom eller inte. Jag vet iallafall vad jag skulle rösta.
Gör som Tito gjorde. Skicka ut monarkerna...


Jävla offer!

Mjölk!

Sean Penn har gjort det om o om igen. Att förvandla sina karaktärer han spelar till en fröjd att titta på.
Filmer som Dead Man Walkning, U Turn, I Am Sam och Mystic River har han fullständigt briljerat i.
I Gus Vans Sants Milk gör han det återigen.

Året är 1970 och Harvey Milk (Sean Penn) flyttar från New York till San Francisco för att öppna en kameraaffär. Hans ställe blir en knytpunkt för alla homosexuella i staden. Polisen trakasserar dom, samhället är diskriminerande mot homosexulla vilket får Harvey Milk att börja engagera sig politskt.
Det är dags att få samma rättigheter som alla andra människor. 1977 väljs Harvey Milk som den första öppet homosexuella mannen att inneha ett offentligt ämbete i USA. Efter det så tar det inte sån lång tid tills han skjuts till döds.

Detta är en snygg film. Fotot och scenografin är helt felfritt. Sättet Gus Van Sant använder sig av arkivfilm är strålande. Oftast när man har använt sig av det så har det funkat bra. I detta fall är det mer än bra. Det funkar klockrent.
Gus Van Sant blandar mellan grynig bild, klar bild till arkivfilm och resultatet känns verkligen autentiskt. Känns som att man är där på något sätt.
Scenograferna har tänkt på allt. Miljön, bilarna, skyltfönstrerna. Allt sitter perfekt.
Man kan förstå varför denna Sean Penn blir nominerad till en massa priser som han vinner. Han är en av dom bästa skådespelarna som någonsin har funnits. Han är Harvey Milk på riktigt. Ingen annan kunde ha spelat honom bättre.
Harvey Milk kämpade för en bättre värld. En mer rättvis värld, och Sean Penn har verkligen ansträngt sig till det yttersta för att visa oss vem Harvey Milk var. Denna homofobi som fanns då finns ännu idag. Inte med lika stor utsträckning men den finns där. Det är löjeväckande hur folk kan vara så rädda och trångsynta. Speciellt den kristna högern i USA. Som också får sig en känga i denna film.
När Gus Van Sant med Francine Maisler gjorde castingen så gjorde dom ett omänskligt jobb. Att hitta så många kända skådespelare som mer eller mindre ser exakt ut som originalen är mycket imponerande.
Vad sägs om skådespelare som Josh Brolin, James Franco, och Emile Hirsch? Alla gör ett strålande jobb ifrån sig.
Josh Brolin som den smått bittra och avundsjuka politikern Dan White. James Franco spelar Scott Smith, Harvey Milks pojvän och Emile Hirsch är Cleve Jones, den arga och upprors fulla killen.

Detta är en mycket bra film. Det är det bästa jag sett av Gus Van Sant som för några år sedan gjorde två väldigt sega filmer, Elephant och Last Days. Men efter Paranoid Park och nu med Milk så visar han vad han verkligen kan gå för.
Sean Penn fick en Oscar för denna film. Han är absolut värd den. Men jag håller Mickey Rourkes insats i The Wrestler högre.
Oscarn tillhör Mickey och ingen annan. Men Sean Penn, du är som vanligt fantastisk...

Betyg: 8 av 10


Günther!

Günther, jävla idiotimusik. Men kan man se ut som som han så kan man.
Haha, underbart!

Heder!

Coca-Cola, vingummi och film.
Men Of Honor med Robert De Niro och Cuba Gooding Jr. Kan det bli bättre?
Jadå myckert bättre, så vänta er ingen recension...


Igor!

Masshysteri!

Skulle skriva om Those Dancing Days trummis, Cissi Efraimsson.
Vet inte hur gammal den lilla flickan kan vara, men jag såg dom nu på SVT2´s Popcircus. Jävlar vilken unge hon är på trummor alltså. Hittar tyvärr inge bra video på henne när hon spelar trummor, men tro mig.
Sveriges bästa punkband just nu är Masshysteri, genialiskt bra med en tjej och en kille på sång.
Har lyssnat alldeles för lite på dom. Dags att börja lyssna på musik igen...


Rosing!

Den rätte för Rosing börjar nu på Kanal 5. Varför?
Vilka är det som vill kolla på Linda Rosing. Förstår inte hur hon kan vara så populär.
Eller hon kanske inte är så populär. Men att hon återigen får ett eget program på tv är helt ofattbart.
Sluta ge den människan uppmärksamhet...


Avskyvärd människa!

Oscars Galan!

Så i natt var det äntligen dags för Oscars galan.
Först var det röda mattan. Två och halv timmas tjat om alla klänningar. Vem bryr sig?
Kicki Berg var gäst i Kanal 9´s studio och sa att detta var minst lika viktigt som filmerna.
Minst lika viktigt? Skulle inte tro det va. Återigen en orsak till varför tjejer inte ska ha något med film att göra.
Dock så var den lilla 16-åriga
Miley Cyrus jättefin i sin klänning, men som vanligt tyckte dom korkade amerikanerna att det var opassande för en 16-årig tjej att ha en sån "sexig" klänning på sig. Så fort man svär eller visar lite naket i USA så får dom panik. Blod och våld går bra. Det mest naturliga som finns, sex, är tabubelagt i USA. Sjuka idioter.Mickey Rourke var snygg som fan. Han är den tuffaste av dom alla. Männens män.


Snyggt!

Okej nog om detta. Galan började äntligen 02:30 och det var en mycket bra öppning.
Jag var väldigt skeptisk över att Hugh Jackman skulle leda Oscars galan. Men han gjorde det bra. Mycket bra.
Tycker verkligen om hur dom hade byggt scenen i år. Skådespelarna satt otroligt nära scen, och i samma nivå. Så borde det alltid vara.
Prisutdelningen började mer eller mindre direkt och det första priset var Bästa kvinnliga biroll som gick till Penélope Cruz för hennes roll i Vicky Cristina Barcelona. Om jag ska vara ärlig så bryr jag mig inte så mycket om den filmen. Är så himla trött på Woody Allen och Scarlett Johansson, men någon gång kommer man väl se den.
Bästa manliga biroll gick som väntat till Heath Ledger. Det var mer eller mindre väntat. Hans tolkning av The Joker i The Dark Knight är mer än fantastisk. Det var ett otroligt rörande tacktal som hans föräldrar och hans syster drog. Dom flesta skådespelarna var tårögda.

En av mina största idoler , Eddie Murphy  (grymt rolig på 1980-talet) var där och delade ut ett pris. Alltid kul o se honom. Synd att han inte drog några roliga skämt. Han kanske håller sig för sin comeback inför stand-upen.
Bästa kvinnliga huvudroll gick till Kate Winslet för The Reader. Har inte sett den, men har hört att den ska vara skitbra. Måste ses.

Nytt för i år var när dom "viktiga" priserna delades ut (som t.e.x. dom jag har skrivit om nu) var att dom körde en liten minipresentation av skådespelarnas insats för filmerna dom var nominerade för.
Presentationen av Mickey Rourke var jobbig att se. Rörande, blev tårögd. "Välkommen tillbaka"
Priset som jag väntade på hela natten blev en besvikelse för mig tyvärr. Bästa manliga huvudroll gick till Sean Penn för Milk. Filmen är säkert skitbra. Sean Penn är säkert skitbra. Eller jag är övertygad om att han är skitbra och att filmen också är skitbra. Sean Penn är en av dom bästa vi har. Men han har redan fått en Oscar (inte för att det spelar någon roll) men Mickey Rourke förtjänar detta pris. Så otroligt mycket. Om jag ska vara ärlig så kommer nog inte Mickey Rourke få en sån här chans igen, hoppas verkligen inte att det kommer vara så, för i The Wrestler visar han verkligen att han är en skådespelare att räkna med. Sean Penn dock, den mannen har haft en super karriär och varit nominerad fem gånger allt som allt. Fyra gånger under 2000-talet. Så han kommer få ytterligare chanser.
Men Oscars akademin är rätt så kända på att vara förusägbara. Storfavoriten Slumdog Millionaire kammade hem dom flesta priserna som den var nominerad för. Inklusive bästa film.
Men Sean Penn avslutade sitt tacktal till Mickey Rourke: You´re my brother and I love you.
Bra, mycket bra.

En mycket bra Oscars gala. Kanal 9 gjorde inte om samma misstag som förra året. I år hade dom bild från deras studio. Programledare, gäster och allt. Förra året var det bara svart. Bara rösterna från programledarna hördes. Var som att lyssna på radio. Värdelöst. Men i år som sagt var det skitbra.
Det enda som saknades i år var Jack Nicholson. Vart var han? Han brukar alltid sitta längst fram. Tydligen så var han inte där i år. Synd. Längtar redan till nästa år...


Frost!

Richard Nixon var en ljugande jävel som gjorde bort sig rejält med Watergate skandalen.
När han skulle intervjuas av David Frost så såg han sin chans att att få tillbax sin respekt.

Frost/Nixon handlar om programledaren David Frost (Michael Sheen) som får för sig att intervjua Richard Nixon och hans inblanding i Watergate skandalen. Richard Nixon (Frank Langella) kommer inte att vika sig. Han kommer mer eller mindre äta upp David Frost. Han kommer inte erkänna något. Så fel han hade.

Filmen är otrolig, när det handlar om skådespeleriet. Frank Langella är helt fantastisk som Richard Nixon. Rösten är där rörelserna är där, bitterheten är där, allt är där. Förutom näsan haha.
Micheal Sheen är också fantastisk. Man verkligen känner hur David Frost kämpade under denna tid. Hur svårt det var för honom att få ihop allt, ångesten över hur Richard Nixon körde med honom. Men allt vänder sen. Tur det.
Allt är på högsta nivå, men jag känner ändå en slags tomhet när jag kollar på denna film. Ingenting som fastnar direkt. Handlingen är inte så dramatisk som jag hade väntat mig. En bra film som saknar det lilla extra. Men det är en fantastiskt insats av Michael Sheen och Frank Langella...

Betyg: 6 av 10


Oscar!

Inatt är det Oscars galan. Har väntat på det väldigt länge nu.
Börjar kl 23:55 på kanal 9.

Vem ska man hålla på?
Mickey Rourke måste få en Oscar för sin insats i The Wrestler samma sak med Heath Ledger för sin fantastiska tolkning på The Joker i The Dark Knight.
Många mer priser ska delas ut. Men dom två är dom som betyder mest för mig...
Ja!

Bra och roliga komedi filmer görs inte så ofta.
Igår skrev jag hur Hollywood har våldtagit Ace Ventura konceptet.
Det var tre år sedan
Jim Carrey gjorde en komedifilm. Nu är han tillbax i Yes Man.

Jim Carrey spelar Carl Allen, en trött man som är negativ till allt som heter socialt umgänge.
En dag så träffar han på en bekant som har totalt vänt sitt liv upp o ner. Tack vare att han har gått med i en grupp som säger Ja till allt. Carl ger det ett försök hans liv blir aldrig som förr.

Jag tycker denna film påminner om en tidigare film med Jim Carrey Liar Liar.
Detta är inte Jim Carrey under toppform som han var i Ace Ventura: Pet Detective eller Dum & Dummare men Yes Man är mycket roligare än dom flesta komedi filmer som har gjort på senare dar.
Här lämnas inget utrymme till andra roliga karaktärer utan det är bara Jim Carrey som får höras. Lite synd, men han gör det bra.
Yes Man är en fantastisk idé att göra film på. Synd att dom inte utförde den bättre bara. Borde ha varit med Ja scener tycker jag.
Men man kan inte få allt tyvärr...

Betyg: 6 av 10


Nej!

Nej nej nej nej nej nej.
Cphor Hollywood har gjort
Ace Ventura Jr: Pet Detective.
Varför ska dom mjölka ur en produkt så att den blir till ett hatobjekt?

Jim Carrey borde stämma (inte för att han inte skulle lyckas) dom jävlarna som våldtar Ace Ventura på det sättet...


Genialiskt roligt!


Lider med dig!

Slumhund!

Danny Boyle har gett oss filmer som Trainspotting, The Beach och 28 Dagar Senare, två rätt så bra filmer.
Jag beslutade att se den tiofaldiga Oscars nominerade filmen Slumdog Millionaire.

Den unga killen Jamal (Dev Patel) är en fråga från att vinna 20 miljoner i Vem vill bli miljonär.
Polisen misstänker att han har fuskat eftersom ingen pojke från slummen kan vara så smart.
Han förhörs och här fortsätter en vacker historia till hur han kan svaren på alla frågor.

Det första man tänker på när man ser filmen är fotot. Dom fantastiska bilderna från Bombay, slumkvartern, den brungula miljön. Snyggt.
Det andra man tänker på är kast systemt, som är helt enkelt vidrigt. Ofattbart att det kan vara så fortfarande.
Men sen slappnar man av (tyvärr) och njuter av denna film.
Det är en vacker kärlekshistoria om en pojkes ständiga kamp för att hitta sin barndomskärlek och Dev Patel är mycket bra som den desperata killen.
Freida Pinto spelar Latika som är Jamals kärlek. Man känner verkligen med henne, hur hon ständigt är orolig över sitt liv.

Man kan säga att filmen är uppdelad i tre delar. När dom är runt 5-6 år sen 9-13 års ålder och slutligen runt 18 års åldern, på ett ungefär.
Så alla dom nio personerna som spelar dom tre huvudkaraktärerna (Jamals: (Ayush Mahesh Khedekar, Tanay Chheda och Dev Patel), Salims: (Azharuddin Mohammed IsmailAshutosh Lobo Gajiwala och Madhur Mittal) och Latikas (Rubiana AliTanvi Ganesh Lonkar och Freida Pinto)) ska ha mycket creed för deras insatser.
Man blir förbannad på Jamals storebror Salim flera gånger under filmens gång. Hur han medvetet förstör för Jamal. Detta gör så att ens kärlek blir större till Jamal.
Detta är en bra film, men det är också ingenting nytt i denna genre. Man har sett liknade filmer förut.
Men det spelar ingen roll i detta fall..

Betyg: 7 av 10


Indieskit!

Anne Hathaway har gått o blivit Oscars nominerad i filmen Rachel Getting Married.
Är hon värd den?

Anne Hathaway spelar den trasiga unga tjejen Kym som har varit in och ut på avvärjningskliniker i tio års tid.
Nu ska hon åka hem till sin familj och gå på hennes systers bröllop. Nu när hon är hemma, kommer hennes förflutna att hinna ikapp henne?

Anne Hathaway är mer eller mindre helt otrolig i denna film. Men det är väl också enda som är bra.
Första intrycket man får av denna film är: är detta en spelfilm eller dokumentärfilm? Filmen måste vara inspelad med vanlig digitalkamera som man köper på On-Off. Detta resulterar dåligt foto, dåligt och platt ljud, skakig bild, värdelösa inzomningar osv.
Men bara för det behöver inte det betyda att filmen är dålig.
Ne men sen har vi dom utdragna scenerna. Ett exempel under genrepet till bröllopet. Först o främst så är det ett väldigt konstigt bröllop med inslag av varenda kultur. Samma sak är det med bröllopsgästerna. Varenda ras finns där. Afrikaner, japaner, kineser, hawaiianer, jamaicaner, osv.
Under genrepet så får man se hur folk önskar bröllopsparet lycka till inför framtiden. Var dom tvungna att visa varenda tal då? Afrikanernas, asiaternas, osv. Försöker filmen vara politisk korrekt eller? "Måste visa alla annars blir vi anklagade för rasism"
Sen har vi när hela familjen tävlar om vem som kan fylla en diskmaskin snabbast. Oockså enn väldigt utdragen och tråkigt scen. Suck.
Filmen saknar filmmusik. Har regissören (Jonathan Demme) glömt bort vad han har gjort för storfilmer förut och vad filmmusik gör med en film?
Mannen har ju gjort filmer  När Lammen Tystnar och Philadelphia och nu gör han denna sktifilm.
Det är en väldigt tråkig film där nästan ingenting händer. När det väl händer något intressant så har man redan tröttnat. Filmen griper inte tag i en.

Anne Hathaway är som sagt Oscars nominerad för denna film. Hon är absolut värd den nomineringen.
Filmen får godkänt i betyg, bara för skådespelarnas insats.
Men bra skådespeleri gör inte en bra film...

Betyg: 4 av 10


Kampfisken!

Francis Ford Coppola, en regissör som har spottat ur sig en massa bra filmer. Gudfadern 1, 2 ,& 3.
Apocalypse Now och The Outsiders för att nämna några. Nu är det nästan tjugo år sedan han gjorde Bram Stokers Dracula och som är enligt mig hans sista bra film han gjort.
Jag beslutade att kolla in något från hans äldre verk och det blev Rumble Fish från 1983.

Rusty James, (Matt Dillon) en ung kille som är ledarn av ett litet gäng. Han lever i skuggan av hans äldre legendariska bror The Motorcycle Boy (Mickey Rourke) som för två månader försvann. För Rusty är gäng livet allt och han gör allt för att leva upp till hans brors rykte.
Slagsmål efter slagsmål går dom igenom och en natt blir Rusty allvarligt skadad och hans bror dyker plötsligt upp.
Kommer livet att fortsätta som vanligt eller är det dags för en förändring?

När jag såg denna film så hade jag i åtanke att den gjordes 1983. Jag trodde den skulle vara tidstypiskt med musiken, kläderna osv. Men fel hade jag. Visst, kläderna är kanske inte så moderna men fan vad dom klär sig snyggt i filmen. Både tjejerna och killarna. Musiken i filmen är skitcool. Filmen är rätt så skruvad och musiken förstärker det intrycket.
Fotot är snyggt som bara den, snygga vinklar, närbilder och filmen är i svartvitt.
 Att den är i svartvitt förhöjer känslan också av tristess och tidsångesten som pågår i filmen.

Matt Dillon som bara var nitton år när filmen gjordes gör en väldigt imponerande insats ifrån sig. Helt lysande.
Mickey Rourke spelar en stencool, iskall och lugn kille. Har av någon anledning alltid gillat Mickey och denna film förstärker min kärlek till honom.
Rumble Fish har lite av ett allstar gäng med sig. Dennis Hopper spelar Rustys och The Motorcycle Boys alkis farsa, Diane Lane är Rustys tjej och Nicolas Cage, Chris Penn och Laurence Fishburne är med i Rustys och The Motorcycle Boys gäng. Tillomed Tom Waits har en liten och skum biroll.
Att Francis Ford Coppola kan vara en sån värdelös regissör idag är för mig helt ofattbart. Han  gjorde en massa mästerverk under 1970-80-talet. Detta är en av dom.
Nåja, vi får hoppas att han skärper sig.

Det enda man kan klaga på är just att filmen är lite skruvad och att handligen är lite tam. Men det är nog så det ska vara. Det är det verkliga livet är. Skruvat, tråkigt, ångest och ibland väldigt roligt och bra. Se denna film...

Betyg: 7 av 10

Snygg Poster!

Örnöga!

2000-talets Enemy Of The State skulle man kunna kalla Eagle Eye för.
Men den är så mycket mer än så.

Jerry Shaw (Shia LaBeouf) får ett samtal från en kvinna som säger att FBI är på väg till hans lägenhet.
Lyssnar han inte på henne så blir han tillfångatagen.
Lyssnar han inte på henne så kommer hon se till att han får ett helvete också.
Lyssnar hon på honom så får han leva.
Rachel Holloman (Michelle Monaghan) får ett samtal från samma kvinna och säger att Rachels son kommer att dö ifall hon inte lyder kvinnan. Jerry och Rachels vägar korsas och tillsammans får dom kämpa mot FBI och kvinnan som ringer dom.

Jag skrev att detta var 2000-talets Enemy Of The State. Men också att denna film var mer än så. Ja absolut.
Så otroligt överdriven. Från att vara en rätt så spännande actionthriller blir den mer och mer löjlig desto längre filmen har gått.
Till slut blir den inte så trovärdig. Visst detta kan hända, men inte med dagens tekonlogi.
Kommer inte säga vad som förstör filmen men ni kommer själva märka det.
Billy Bob Thornton spelar FBI agenten Thomas Morgan som jagar Jerry och Rachel. En helt okej rollprestation, inget speciellt.
Rosario Dawson spelar Zoe Perez. Här är hon rätt så osynlig. Ingen A Gudie To Recongnizing Your Saints rollprestation här inte.

Från att vara en spännande actionthriller så blir en bra film (i början) återigen ett recpet på hur man gör en overklig och tyvärr rätt så medioker film...

Betyg: 5 av 10


Idioti!

"Snart kommer Kosovo att bli medlem av EU, Nato och FN",
Sa den optimistiske premiärministern Hashim Thaci medan gatorna i huvudstaden Pristina pyntades med EU:s, USA:s,Kosovos och Albanska flaggor.

USA:s flaggor? Ja just USA hjälpte återigen till att splittra Jugoslavien.
Albanska flaggor, ja för Kosovoalbaner älskar ju sitt land. Albanien. Deras land är inte Kosovo utan Albanien. Så fort dom inser det, desto bättre.
I Belgrad är det annorlunda tonläget ett annat. ”Inom en snar framtid kommer ingen att minnas det där datumet”, fnös den serbiske utrikesministern Vuk Jeremic.
Haha kan inte mer än att hålla med honom. Inte många gånger jag håller med politkerna där nere. Men i detta fall gör jag det.
Det finns bara en nationldag att fira och det är den 29:e november. Inte den 17:e februari, inte den 15:e februari, inte den 25:e juni, utan den 29:e november. Jugoslaviens.
Dan republike...
Sju!

Sist Will Smith samarbetade med Gabriele Muccino var det i The Pursuit Of Happyness.
Den filmen var en sann historia om en mans kamp över att få sitt drömjobb mer eller mindre. Gripande och bra.
Nu fortsätter deras samarbete i Seven Pounds.

Will Smith spelar Ben Thomas, en man som jobbar åt skattemyndigheterna.
Han har varit med om en olycka som han dagligen blir påmind om.
För att rena sitt samvete så han har bestämt sig för att hjälpa sju främlingar till att få ett bättre liv.
I den här vevan träffar han Emily Posa (Rosario Dawson) och en kärlek till varandra växer.

Will Smith gör en strålande rollprestation ifrån sig i denna film. Han var riktigt bra i The Pursuit Of Happyness, kan nog säga att han är bättre i denna. Men jag tycker The Pursuit Of Happyness är en bättre film.
Seven Pounds är en bra film. Men den lider av att vara för otydlig alldeles för länge. Jag ska inte avslöja vad det är men ni kommer att märka när ni ser den.
Om man fick reda på saker o ting lite tidigare i filmen så hade det varit bättre för filmen. Istället så sitter man där och funderar på varför Ben Thomas gör som han gör, varför han beter sig så konstigt ibland mot Emily osv.
Rosario Dawson gör också ett strålande jobb ifrån sig. Hon måste få mer såna här roller.
Filmer som Kids och A Guide To Recognizing Your Saints räcker att nämnas som hon har varit med i och fullständigt briljerat.
Woody Harrelson har en väldigt liten biroll i denna film och spelar den blinda Ezra Turner.

Det är en bra och sorlig film. Men den kunde ha varit så mycket bättre ifall den var lite mer tydligare på sina håll.
Will Smith som är mest känd för att vara "rolig" och för hans actionfilmer bevisar återigen att han behärskar alla områden inom skådespelandet...

Betyg: 6 av 10Kumovi!

Kum & kuma var på besök hos mig och Belma i helgen.
Två plattor öl delade jag och Srđan på. Mycket trevligt och gott.
Kortspel, Wii och en massa chilinötter, kan aldrig bli fel.
Imorgon väntar möte på KFG.
Nu ska jag kolla på
Seven Pounds...


Stilla!

När originalet av The Day The Earth Stood Still från 1951 gjordes så var det under kalla krigets dagar.
Nu när dom har gjort en remake av The Day The Earth Stood Still (2008) så är det under den så kallade globala uppvärmningens dagar.
Jorden är på väg att dö ut tack vare oss människor. Keanu Reeves har kommit från yttre rymden för att varna oss människor.

Keanu Reeves är utomjordningen Klaatu som har kommit till jorden för att varna oss människor som sagt.
Rädda och paranoida som vi är så lyssnar vi inte på honom och konsekvenserna börjar.
Människans hopp ligger oss honom och hos Dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) men frågan är ifall politkerna vill lyssna?

Keanu Reeves har alltid varit en stel skådespelare och denna roll är som skriven för honom. Han passar perfekt som Klaatu. Det är som att Keanu inte ens behövde anstränga sig när han gjorde denna film. Stel, monton helt enkelt Keanu Reeves.
Hittar ingenting speciellt att klaga på hos Jennifer Connelly, hon gör det hon ska.
Sen har vi lilla Jaden Smith (Will Smiths son) som spelar Jacob, Helens styvson. Jag störde mig på honom under filmens gång. Men det beror på att han spelade en jävla jobbig ungjävel.

Jag tycker filmen är rätt så bra. Inte så dålig som många tycker. Visst den är klichéaktig osv (att Kathy Bates är med gör inte saken bättre) men man får sig ändå en tankeställare. Det finns sämre filmer i denna genre.
Se den och bedöm själva...

Betyg: 6 av 10


DN!

Läste DN precis. Kom över något mycket bra.
Ett litet repotage från
Sarajevo och den Jugoslaviska republiken Bosnien.
Bra att det finns lite smarta människor där nere.
Alla jävla politker som vill ha religionslära i förskolan. Ge fan i det era jävla idioter.

Till alla er som lämnar suckande kommentarer och andra idiotiska kommenterar när jag skriver om Jugoslavien.
Sug...


Smrt Fašizmu, Sloboda Narodu!

Bögar!

Igår såg jag Patrik 1,5.
Den var bättre än vad jag trodde. Men ni som tror att det är en renodlad komedifilm tror fel.
Återigen så gör dom en trailer där dom marknadsför en film falskt. Ungefär som i Click, det är mer än dramafilm än komedi Tycker den är jättetragisk.

Nåja, filmen handlar om ett homosexuellt gift par som ska adoptera ett barn. En dag så får dom ett brev där det står att Patrik 1,5 letar efter en familj. Överlyckliga som dom är väljer dom att adoptera ungen men det visar sig att Patrik 1,5 (år) är en Patrik på 15 år.

Torkel Petersson som spelar Sven ska väl vara mannen i denna film. Han super, röker och svär.
Gustaf Skarsgårds spelar Göran och han är väl kvinnan i familjen. Lagar mat, fixar i trädgårn osv.
Klichéaktigt så att det skriker om det. Men det funkar.
Blev förvånad att Torkel Petersson inte fick mer utrymme i filmen.
Hans komik i Jalla! Jalla! och i Kopps är klockrena. Men det har väl med den falska marknadsförningen av denna film. Att man tror att det är en komedi men visar sig vara mer av en dramafilm.
Gustaf Skarsgård gör ett bra jobb ifrån sig, och kemin mellan honom och Thomas Ljungman som spelar Patik är mycket bra. Vänskap och kärlek som växer.

Patrik 1,5 är en av dom bättre vanliga svenska filmer som har gjorts på senare år.
Om ni ska se denna film, så förvänta er inte något roligt. Denna film är mer än så...

Betyg: 6 av 10


Landsfadern!

Björn Kumm har skrivit en bok om Josip Broz Tito.
Tito - Folkets Diktator, den ska inhandlas och läsas.
Såg en intervju med Björn Kumm igår.
Det verkar som att han har rätt så bra koll på Tito och att han gav skulden till Jugoslaviens
sönderfall på politikerna efter Titos död förstärkte detta intryck.
Mer sånt vill vi höra och det ska höras enda ner till dom nationalisterna där nere i Jugoslavien.
Så fort revolutionen kommer så ska ni ställas mot väggen...


Smrt Fašizmu, Sloboda Narodu!

Hund!

John Travolta har gjort mycket skitfilmer under sin tid som skådespelare.
Visst han har varit med i några bra filmer som Saturday Night Fever, Grease, och Pulp Fiction för att nämna några.
Nu har han lånat ut sin röst till en animerad film. Oscarsnominerade Bolt.

John Travolta är hunden Bolt.
Bolt har superkrafer, han har ett superbark, kan stirra på saker så att dom går sönder, är otroligt stark osv. Det är iallafall vad Bolt tror. Bolt är med i tv-serie som baseras på honom och hans mänskliga medspelare och husse Penny (Miley Cyrus). Tv-teamet har arbetat hårt för att Bolt ska tro att allt som händer under serien är på riktigt.
En dag så tror Bolt att Penny har blivit kidnappad och han springer efter. Han får sig själv inlåst i en lastbil och hamnar i New York. Resan tillbax till Hollywood börjar.

John Travolta passar bra som rösten till hunden. Men det är inte han som är den roliga i denna film. Utan det är bifiguerna, duvorna som är det. Det är allt. Filmen är helt okej men det är ingenting nytt, ingenting speciellt.
Ne om ni ska se någon animeradfilm som är Oscarnominerad så ska ni kolla på WALL·E.
Som jag för övrigt inte tycker är så bra som alla andra tycker. Men den är bättre än Bolt.

John Travolta har ofta haft en dålig smak när det handlar om att välja vilka filmer han ska medverka i.
Han har också valt ett idiotisk sätt att leva efter. Han tror på scientologismen och är med i dess kyrka...

Betyg: 5 av 10


Singeln!

Thåströms nya singel Kärlek Är För Dom är såklart pissbra.
Allt den mannen har gjort sen 1999 har varit gudomligt.
Lika mörk och underbar som vanligt.
Lyssna här, spola fram till 32:36.
Punk som fan...


Röd!

Mobba eller bli mobbad.
Bully är i min ägo och här spelas det för fullt.


Revolutionsvägen !

Det var elva år sedan Leonardo DiCaprio och Kate Winslet spelade mot varandra i Titanic.
För alla er tjejer som väntar på att dom två ska vara lika romantiska mot varandra som då får vänta ytterligare ett tag.

Revolutionary Road handlar om Frank & April Wheeler.
Dom är gifta, har två barn och bor ute idyllförorten.
Men April tycker Frank har gett upp sina principer och vill att dom ska börja leva igen. Hon vill flytta till Paris och med lite övertalning så går Frank med på det.
Som vanligt i dessa dramafilmer så uppkommer det lite problem och så fortsätter filmen. Alltså ett helt vanligt liv.

Emma Gray Munthe som recenserar för Aftonbladet skrev i sin recension att denna film var perfekt.
Perfekt på vilka sätt?
Det är en medioker film. Visst skådespelariet är bra, Kate Winslet är väldigt bra tycker jag. Leonardo kör sin grej.
Michael Shannon gör ett strålande jobb ifrån sig och Kathy Bates är otrolig. Ne hon suger som vanligt.
Fotot är snyggt. Men detta är också allt. Handlingen är så platt och trist att filmen förlorar så himla mycket  på detta.
Så Emma Gray Munthe, detta är inte en perfekt film som förtjänar toppbetyg som du har gett den. Det är en helt okej film. Ingenting mer...

Betyg: 6 av 10

Brottaren!

Innan Mickey Rourke slog igenom med dunder och brak i världen efter sin insats i 9 1/2 Vecka så var han en boxare.
Han blev en sexsymbol över en natt och fick göra flera filmprestationer. Men hans personlighet kom ifatt honom och förstörde allt för honom.
Att han tackade nej till en roll i När Lammen Tystnar och till en roll i Pulp Fiction (som till slut gick till Bruce Willis) visar ett av dom snestegen han har gjort. För att inte tala om hans kärlek till droger.
The Wrestler sägs vara hans riktiga comeback inom filmbranschen. Jag kan inte mer än bara hålla med.

The Wrestler utspelar sig i nutid och handlar om brottaren Randy "The Ram" Robinson (Mickey Rourke) som på 1980-talet hade allt och idag har han ingenting. Han lever i en husvagn, ingen kontakt med sin dotter, fattig och trött på sitt liv.
Från en man som hade allt man kunde önska sig en gång i tiden har han idag ingenting. Helt ensam. Den enda "riktiga" mänskliga kontaken han har, är med strippan Cassidy (Marisa Tomei), eller Pam som hon egentigen heter, Cassidy är hennes artistnamn. Han håller fortfarande på med wrestling och jobbar lite extra för att få det gå runt ekonomiskt.
Efter en rätt så hård match så får han en hjärtattack som han med tur överlever.
Han bestämmer sig för att lägga av med brottningen, ta upp kontakten med sin dotter, fixa ett vanligt jobb och få Pam att förstå att han är mer än en pervers kund.

Det är en gripande film om trasiga människor. Marisa Tomei gör ett strålande jobb som strippa. Svårt o tro att denna kvinna är en riktig skådespelarska (som fick en Oscar för sin rollprestation i (Min Kusin Vinny) och inte är en strippa i det verkliga livet. Mycket bra Marisa.
Men det är Mickey Rourke som ska ha all beröm för denna film. Han presterar mycket trovärdigt. Med smärta och glädje tar vi oss igenom denna film. Med smärta och glädje gjorde Mickey nog det också.

När Randy trotsar döden och går mot ringen för en sista match och Guns N' Roses Sweet Child O' Mine (som var Mickey Rourkes entrélåt när han boxades en gång i tiden)  spelas så får man gåshud.
Sista scenen är fruktansvärd stark och när det blir svart så kan man inte mer än att applådera...

Betyg: 10 av 10Öl!

Världen godaste öl är Nektar Pivo. Alla kategorier.
Så enkelt är det...


Knapp!

Benjamin Buttons Otroliga Liv. Vad ska man säga om den?
Det är en bra film, men den är inte så jävla bra som alla säger.
Jag hade stora förväntningar på denna film och när man läser att det är 2000-talets Forrest Gump så blev ju inte förväntningarna direkt mindre. Men filmen håller inte riktigt hela vägen och det var väl därför jag blev besviken när jag såg den. Tyvärr.

Filmen handlar om Benjamin Buttons (Brad Pitt) liv. Benjamin föds som ett spädbarn i en gammal gubbes kropp och kroppsligt åldras baklänges. En fantastiskt idé o göra film på faktiskt. Här får man vara med om när han för första gången har sex, när han dricker sig full allt som en tonåring i en gubbes kropp. Kul o se på. Under dom här åren så får han ett jobb på en båt och det här filmen faller tycker jag. Inte så mycket händer tyvärr. Inga otroliga saker som den svenska titeln antyder. Inga konstiga saker som original titeln (The Curious Case Of Benjamin Button) antyder. Visst hans åldras baklänges kroppsligt men det är också allt.
Cate Blanchett spelar Daisy som är Benjamins barndomskärlek, gör ett bra jobb ifrån sig. Mest verkar det som att  hon går på rutin om jag ska vara ärlig. Hon är dock en duktig balettdansös.

Det är en bra film, men den kunde ha blivit fantastiskt. En odödlig klassiker. En fantastisk idé att göra film på som sagt, men tyvärr så fixar inte regissören David Fincher det hela vägen.
Det verkar som att David Fincher bara klarar av o leverera varannan gång.
Först Se7en som var skitbra. Sen kom The Game som är en bra film men inte i närheten av Se7ens klass.
Efter The Game gjorde han Fight Club som också skitbra men efter den kom Panic Room som inte heller håller samma klass som Fight Club.
Sen gjorde han Zodiac som inte riktigt når upp till Se7ens och Fight Clubs standard men bättre än The Game och Panic Room.
Han filmer som är otroliga har varit med Brad Pitt i huvudrollen. Efter Zodiac så kommer Benjamin Buttons Otroliga Liv.
Brad Pitt gör det han ska. Levererar. David Fincher, inte riktigt hela vägen.
Misstolka mig inte. Det är en bra film. Men inget mer. Tyvärr...

Betyg: 6 av 10


Portal!

Porten till någon annans liv.
Det skulle väl gå, se någon annans liv från dess ögon.
Men vad händer om man själv går igenom den porten?
Vems liv ser man då? Mitt eget från mina ögon via mina ögon?
Här är svaret...


Underbar scen från en underbar film!

Djur!

Skrev ett inlägg om dataeffekter för inte så längesen. Var inte så positiv i det inlägget.
Men något jag är positiv över är dataanimerade filmer. Där gör dom mer eller mindre alltid ett bra jobb ifrån sig.
Men det är också andra förutsättningar.
Såg
Madagaskar 2 förrigår. Den var rätt så bra, men den var otroligt välgjord. Varenda minsta animation var perfekt.
Filmen handlar om lejonet Alex (Ben Stiller), zebran Marty (Chris Rock), giraffen Melman (David Schwimmer) och flodhästen Gloria (Jada Pinkett Smith) och deras resa tillbax till New York. Dom flyger från Madagaskar men råkar krashlanda någonstans i Afrika och där börjar äventyret.
Karaktären som Sacha Baron Cohen spelar, Julien var ju med i den första filmen, men det är i denna film han verkligen glänser. Han drar klockrena kommenterar och gör mer eller mindre roliga saker hela tiden. Pingvinerna är som vanligt roliga och schimpanserna är riktigt roliga.
Det är en bra film och en värdig uppföjare.
Vill ni se något lätt denna fredag så se denna...

Betyg: 6 av 10Bil!

Clint Eastwood levererar återigen i hans senaste film, Gran Toriono.
Han gör det om o om igen, spottar ut sig bra film.
Han spelar en veteran från Korea kriget, hans fru har precis dött, han är bitter över det mesta och har väldigt många rasistiska åsikter. Han får nya grannar som kommer från bergen någonstans i asien. Självklart hatar han dom men grannflickan kommer åt hans hjärta. På det sättet börjar han bli en mer öppen man som släpper på sina stenhårda principer och filmen rullar på.

Filmen handlar mest om Clint Eastwoods karaktär, Walt Kowalski och grannpojken Thao Vang Lor (Bee Vang).
Walt hjälper pojken att hitta ett jobb och stärka pojkens självförtroende. En fin historia som får ett hemskt men också ett vackert slut. När jag kollade på filmen så tänkte jag flera gånger att något jobbigt kommer hända nu. Vilket det oftast gör i såna här filmer. Självklart så händer det men det känns inte alls klyschéaktigt utan det passar perfekt in i denna film.
Walt tar hand om saken helt själv.
Slutet på filmen är så vackert att att det är sjukt att denna film inte har nominerats för någon Oscar.
För att fylla 79 i år, spela som han gör, regissera som han gör och att han inte blir nominerad för en Oscar är ett mysterium för mig...

Betyg: 8 av 10


Mors Kamp!

Ännu en film har setts inför Oscarsgalan och igår blev det Changeling.
Angelina Jolie spelar Christine Collins, en ensamstående mamma, (vet inte om hon är änka eller något annat, det förekom inte i filmen) vars 9 åriga son Walter blir kidnappad. Fem månader går och polisen hittar en pojke som passar in på hennes sons signalement.
Christine blir såklart väldigt glad men möts sen av en chock att polisen har hittat fel pojke och att ingen tror på henne. Polisen mer eller mindre tvingar på henne denna pojke fast att hon säger att det inte är hennes son. Ingen tror på henne, grannarna är på polisens sida, doktorn är på polisens sida och så börjar historien om en mors kamp över sanningen, kamp över den korrumperad polis och att få tillbaka sin riktiga son.
Angelina Jolie är mycket bra i denna roll. Hon visar att hon kan mera än bara puta med sina läppar.
Angelina Jolie är faktiskt en bra skådespelerska, det visade hon redan i Stulna År där hon fick en Oscar för bästa kvinnliga biroll, samt att hon är nominerad för bästa kvinnliga skådespelerska för denna film.

John Malkovich spelar pastor i filmen som kämpar för Christines sak. Kan John Malkovich någonsin göra en dålig rollprestartion ifrån sig? Tror fan inte det. Det måste vara hans sätt att prata, hans sätt att röra på sig, hans gester.
Det finns ingen som han. John Malkovich är underbar. Tillomed när han spelar sig själv i I Huvudet På John Malkovich, så gör han det genialiskt. John Malkovich är John Malkovich.

Det är ju Clint Eastwood som har regisserat denna film, som är baserad på en sann historia, och till alla er som är okunniga inom film, speciellt tjejer, så gör inte denna man bara pang pang, action filmer ifrån sig.
Återigen har denna 79-åriga gamla man visat att han är stenhård. Inte bara som skådespelare, utan också som regissör. Som att Mystic River, Million Dollar Baby och De Skoningslösa inte redan har bevisat det.
Om man ska klaga på denna film, så är det att vissa scener är lite väl utdragna och jag skulle vilja ha lite mer förklaring till varför denna unge som utger sig att vara Walter gör det. Ungjävel, sluta ljug.
Men filmen är klart sevärd. Man blir upprörd och glad över denna film...

Betyg: 7 av 10


Avskum!

Ppaparazzis, vilka jävla offer till människor dom är.
Det är väl olagligt o terrorisera människor?
Att stå utanför ens hus och ta en massa foton och vänta in personen man vill åt?
Att det inte finns lag som förbjuder detta "yrke".
Om jag skulle vara kändis, så skulle jag göra samma sak tillbaka. Samla ihop ett gäng med kompisar och förfölja någon paparazzi. Till slut skulle paparazzihoran bli galen.
Hatar dom jävlarna. Äckliga människor...


Äntligen gör han något rätt!


Akta på er för fan!

W!

Såg W igår.
Den var bra. Kunde ha varit så mycket bättre om den var lite längre och att inte slutet slutade så tvärt.
Men det kanske är meningen? George W Bush gjorde sina misstag och nu efter sina åtta år som president behöver han inte sona för sina brott.
Josh Brolin spelar George mycket bra faktiskt. Rösten, gesterna, dom dåliga skämten, smilet, allt är där. Mycket trovärdigt.
Richard Dreyfuss spelar Dick Cheney också mycket bra. Fet, dryg äcklig oljesugande amerikan.
Ellen Burstyn, som är mest känd för mig som morsan i The Exorcist filmen, spelar mamma Bush. Barbara Bush. Också mycket bra. Skrikande hagga.
Thandie Newton spelar Condoleezza Rice och man vill bara slå in hennes ansikte, lika mycket som man ville i The Pursuit Of Happyness där hon också spelade en fitta till människa. Det betyder att hon gör sin rollpresentation mycket bra.
Egentligen den enda malplacerade skådespelaren i denna film är Jeffrey Wright som ser ut som en svart och pratar som en svart. Han spelar Colin Powell, och Colin Powell pratar inte som en svart människa och ser inte ut som en svart människa.
Men mest beröm ska Josh Brolin ha för sin rollprestation. Mycket bra.
Han får ändå att Bush verka männsklig. Och det är väl det filmen vill göra?!
Filmen är en parodi och hyllning till USA, men mest parodi.
En bra film som kunde ha blivit ett mästerverk....

Betyg: 7 av 10


Gubbjävel!

Månadens Bästa!

Januari månaden har gått förbi oss och det är dags för en ny lista.

Månadens bästa film blir
Kalifornia.
Såg tyvärr inte någon ny film under januari månad, men dock är denna film mycket bra.
Brad Pitt gör en väldigt bra och obehaglig rollprestation samt att David Duchovny gör väldigt bra ifrån sig. Kanske tar i där lite, men man tänker ändå inte på Fox Mulder när man ser honom i denna film.
Juliette Lewis är som vanligt bra och precis som vanligt så spelar hon sin karaktär som att den vore lite utvecklingstörd.
Undrar inte om Juliette är det själv?
Betyg: 7 av 10Månadens sämsta film är A Guy Thing.
Inte för att den är direkt dålig, det är en helt okej komedifilm, men för att Jason Lee kan göra så mycket bättre ifrån sig.
Kolla bara på My Name Is Earl, Almost Famous, Chasing Amy och Mallrats där han fullständigt briljerar. Speciellt i Mallrats.
Betyg: 4 av 10


Scientolog fitta!

Månadens bästa spel
är såklart World Of Goo.
Det kommer bli svårt o toppa detta spel. Mycket svårt.
Jag vill ha mer banor nu 2DBoy, nu.

Månadens bästa skiva är ingen skiva man kan köpa i affären utan något som man kan och får ladda hem helt gratis.
World Of Goo soundtracket såklart. Älskar man Tim Burtons filmer så älskar man World Of Goo spelet.
Älskar man Danny Elfmans musik från Tim Burtons filmer så älskar man musiken i World Of Goo.
Så jävla bra helt enkelt.


Underbart bäst!

Februari månad är här och många filmer ska ses inför Oscarsgalan.
En tradition att sitta uppe hela natten och kolla på det.
Dags göra en inköps lista för den natten. Godis, pizza, dricka...

Sopor!

Kroatien misslyckades att vinna VM-finalen idag i handboll.
Jävla sopor.
Så klart dom förlorar när inga serber och bosnier spelar i laget.
Så klart dom förlorar när inga makedoniner, slovener eller montenegrier spelar i laget.
Så klart dom förlorar när dom inte vill ha något med Jugoslavien att göra.
Men hur mycket dom inte vill, dom där Ustaša idioterna, så kommer dom alltid att vara Jugoslaver.
Men vi är fortfarande nästbäst i världen. Det är inte dåligt.
Jugoslavien vann idag, Kroatien förlorade.
Sopor...


Den tiden då Jugoslavisk fotboll var den bästa fotbollen i världen!