Terror!

Flygskräck på Manhattan.

NEW YORK.
Det såg ut precis som på morgonen 11 september 2001. En stor jumbo gled på låg höjd ner över Manhattan, mot den södra tippen i går förmiddags. I rädsla för en ny terrorrattack flydde människor från både bostads- och kontorsskrapor.

Bett om ursäkt
 Det visade sig dock vara ett av presidentplanen – det som kallas Air Force One när presidenten är ombord – som flögs över New York för en fotografering. Nu har Vita huset fått be om ursäkt. – Det är mitt ansvar att informationen inte kom ut som det skulle, säger Louis Caldera från Vita husets militära avdelning.
Haha underbart. Skräm dom jävlarna...

Geggavärlden!

Eftersom inte 2DBoy inte släpper några nya banor till Wii med deras underbara World Of Goo spel så får man köra spelet på datorn och där kan man ladda hem nya banor som folk har gjort.
Spelade precis igenom den första som jag har laddat hem.
Den var såklart klurig men efter ett jävla tag så kom jag kom på vad och hur man skulle klara av banan.
Ni som äger ett Wii, köp detta spel direkt. 150 kr. Eller så kör ni det på datorn. Funkar minst lika bra.
100 % spelglädje...


Världens bästa spel någonsin!

Defiance!

Det har gjorts hur många filmer om andra världskriget.
I dom flesta filmerna så har judarna alltid varit onormalt svaga. I
Defiance är det tvärtom.

Dom tre Bielski bröderna flyr från Polen in till Vitrysslands skogar.
Där kämpar dom varje dag för överlevnad. Mer och mer judar sammansluter med dom i deras gömställe i skogen. Dom går ihop med dom ryska partisanerna och konflikt uppstår mellan bröderna. Vem ska leda och ta ansvar för hela gruppen? Men alla har ett gemensamt mål, att överleva fienden.

Som jag skrev i början,  i dom flesta filmerna om andra världskriget så har alltid judar varit svaga och aldrig gjort något som helst motstånd mot nazisterna. Men här i Defiance så är det tvärtom som sagt, här så hämnas t.ex. Bielski bröderna på deras föräldras död.
Tuvia Bielski (Daniel Craig) mördar kallblodigt polisen som är skyldig till hans föräldrars död. Zus Bielskis (Liev Schreiber) enda uppgift i filmen verkar som att döda så många nazister han kan. Detta är väl det mest postiva i denna film. Det är en bra film men historien är inte så gripande som man tror. Den försöker på sina håll att vara väldigt sorlig, många tragiska scener, den alltid påtvingade stråkmusiken, allt stämmer in men det är något som fattas. Kan vara det stundtals stela skådespeleriet som förstör helheten av denna film.

Daniel Craig gör i helhet ett mycket bra jobb ifrån sig. Liev Schreiber är alltid som vanligt tråkig. Har aldrig tyckt om honom och denna film hjälper inte direkt min kärlek till honom.
Sevärd film men inget man kommer se igen...

Betyg: 5 av 10!


Lermannen!

Nu är första utkastet av Lermannen klart.
Snart kommer miljonerna inrullandes.
Nu ska det ätas. Sen blir det öl.


The Far Side, ett av det roligaste som finns!

Flyga!

Var i Norrköping och lekte med Belmas mor igår. Pappa är i Jugoslavien och njuter så det var jag med tre tjattrande kvinnor.
Har äntligen börjat kolla på
The Flight Of The Conchords.
En underbar serie. Humor på högsta nivå. Tack Freka, du är en bra vän som tipsar om bra saker...


0001110001111100101010111000110, världens bästa digitala solo!

The Reader!

Att kunna läsa är bra, annars får man ha någon annan som läser för en. I The Reader får vi möta omöjlig kärlek och livstid av lidelse.

Michael Berg (David Kross spelar den unga och Ralph Fiennes spelar den äldre) blir sjuk en dag på väg hem från skolan. Han får hjälp hem av Hanna (Kate Winslet). Efter att legat i sängs i tre månader i scharlakansfeber så söker han upp Hanna för att tacka henne. De inleder ett hemligt och passionerat förhållande. Han läser högt för henne och dom älskar med varandra så ofta dom kan. En dag så lämnar Hanna allt och försvinner spålöst och Michael blir förkrossad.
Åtta år senare studerar Michael juridik och hans klass följer en rättegång mot en grupp krigsförbrytare. Hanna är en av dom åtalade.

The Reader är en film som växer och växer desto längre in man kommer. Visst sexscenerna är inte så passionerade och snyggt filmade men det är inte därför vi tittar på denna film. Detta är en film om något helt annat. Kärlek, omöjlig kärlek. Speciellt för denna unga Michael som i filmen ska vara femton medans Hanna är dubbelt så äldre än honom. Det som är bra med denna film är att just David Kross var 18 på riktigt och Kate Winslet var 33 när denna film spelades in. Oftast så brukar skådespelarna som spelar tonåringar vara 25+ i verkligheten. Ungefär som Autumn Reeser var runt 27-28 år gammal när hon spelade in Lost Boys: The Tribe, fast att hon spelade en 17-åring.
Hanna är en mogen kvinna och lilla Michael är fortfarande väldigt liten på sitt sätt. Väldigt oerfaren och hans affär med Hanna kommer att forma hela hans liv och det här min förtjusning med filmen kommer in.
Jag har en svaghet för människors lidande i filmer. Ungefär som i The Deer Hunter, Robert De Niros karaktär Michael. Hans lidande i filmen och hela filmen i sig fick mig att bli deprimerad i två dagar efter jag såg den första gången. Här kommer Ralph Finnes in i bilden. Hans skådespel med ögona är helt fantastiskt. Så mycket sorg, så mycket lidande, sån osäkerhet, bitterhet. Vet inte om det finns någon annan skådespelare där ute som kan förmedla så mycket känslor med sina ögon.

Ralph Finnes förjänar en Oscar för denna roll. Visst han hade ett svårt motstånd. Sean Penn för sin insats i Milk och Mickey Rourke för The Wrestler. Men han borde åtminstone blivit nominerad.
Kate Winslet har varit nominerad sex gånger för en Oscar. Sjätte gången gillt som man inte brukar säga. Men så blev det för Kates fall för hennes insats i The Reader. Det enda som stoppar denna film att få högsta betyg är det fattas det lilla extra. Det som gör en film perfekt. Men det är en fortfarande mycket bra film. The Reader ska ses om o om igen...

Betyg: 8 av 10

Lost Boys: The Tribe!

Vampyrfilmen The Lost Boys som har fått lite av en kult status har fått en uppföljare, 21 år senare. Lost Boys: The Tribe.
Vi kunde har varit utan den.

Chris (Tad Hilgenbrink) och hans syster Nicole (Autumn Reeser) flyttar till Luna Bay för starta om sina liv. Dom trodde att dom skulle få hyra deras mosters hus gratis men fel hade dom. Chris börjar leta efter ett jobb och får tips om en kille vid namn Edgar (Corey Feldman) som söker hjälp. Dom träffar på Shane (Angus Sutherland) och hans gäng och blir inbjudna på ett party. Nicole blir omedelbart förtjust i denna Shane och hon blir i lurad att dricka blod. Halv vampyr som hon blir så handlar det bara om någon dag tills det inte finns någon återvändo. Edgar är precis den mannen Chris behöver få hjälp av.

Det finns inte så mycket man kan säga om denna film. Den börjar rätt så bra faktiskt. Om man bortser från dom fem första minuterna i filmen. Men desto längre man kommer desto sämre blir den. Den lider verkligen av dom flesta klyschorna man kan tänka sig. Fest, fylla, mobba den nya killen, nakna tjejer, klantiga offer osv.
Angus (Kiefer Sutherlands halvbror) pratar på ett väldigt konstigt sätt. Hans brytning eller dialekt är en av dom skummaste jag hört på länge.
Så fort man ser Corey Feldman så börjar man skratta, just för att det är Corey Feldman. Även han pratar konstigt. Mycket för att han gör till sin röst. Försöker låta macho men det hela blir väldigt larvigt .
Har man som jag växt upp med The Lost Boys så kan denna uppföljare vara lite intressant. Skulle nog tycka om denna film som barn också. Men har man inte sett den första filmen så kan man vara utan denna.
Se The Lost Boys istället och låt dig njutas av den gamla goda tiden. 80-talet...

Betyg: 4 av 10


Lördag!

Förfesten var mycket trevlig. Bra musik spelades. Det blev dans på tre kvadrameter och utgång vid halv två.
Så ska det alltid vara. Dock så var jag för trött för att gå ut på krogen så jag gick hem istället för att sova.
Det jag inte fattade är att man ska ta av sig kläderna när man ska sova. Somnade på golvet istället. Mycket skönare...Sug!

IPRED, sug min rock´n´roll.
Jag har
Alltele och dom lämnar inte ut något.
Haha. Ni är så jävla blåsta...


Idioti Del 2!

Det blev en fällande dom. Pirate bay rättegången är ett skämt.
Nu ska vi stämma Youtube för samma sak tycker jag. Stämma BMW, Volvo, Toyota, SAAB och andra bil tillverkare för att dom tillverkar bilar som man kan köra för fort med. Vi ska stämma Google. Vi ska stämma allt och alla.
Jävla fittor...


Här har du ditt nya land...

Gris På Spett I Närke!

Min far och min brors svärfar på julafton för två år sedan.
Mycket roligt klipp. Översättningen la jag till precis.
Den är inte påhittad, utan dom säger allt det där...


Trafik!

I Love Traffic, styr trafikljusen. Se till så att inga bilar krockar med varandra.
Simpelt och väldigt roligt. Så ska ett spel vara. Inge HD här inte...


Galen Polack!

Har en granne som älskar att supa sig kanon och sen för att komma ut och kramas med allt o alla.
Han sitter på sitt rum hela dagarna och kommer bara ut när han är kanon. Säger konstiga saker, pratar engelska med en, för han glömmer bort att man kan svenska. Spelar idiothög musik om dagarna och är konstant påverkad.
Inatt så försökte han ta sig in i vårat rum. Klockan tre på natten. Låg och sov och väcktes av oljud från dörren. Idioten försökte öppna dörren och sen hörde man hur han med hela kroppen gled mot dörren ned på golvet. Sen gick han eller krypte till dom andras dörrar och försökte samma sak.
Vad fan skulle han in hos oss att göra klockan tre på natten? Det vet väl inte ens han.

Sen en annan granne på en annan våning, (kan iförsig vara polacken också) vad fan höll du på med inatt? Sätta på vattnet i några sekunder. Sen stänga av och det är tyst och skönt i några sekunder och sen sätta på det igen. Så höll du på i mer i en halvtimma. Tror knappast att det var rakning på gång. Inte klockan tre på natten.
Ryds Allé, underbart ställe.
Retro!

Fick min Classic Controller igår.
Nu kan jag äntligen spela
Donkey Kong Country normalt.
Fortfarande ett cpsnyggt spel som ännu idag håller högsta plattforms klass...


Avskum Del 2!

Dom jävlarna.
Om jag hade en paparazzi efter mig så skulle jag sparka ner den fittan. Hatar dom.
Jordens största avskum...


Buhu stackars lilla du som fick några smällar på dig, haha!

Familjen Babajou!

Vilken underbar serie det var. Synd bara att den var i tre delar.
Vill ha mer.
Har en förkärlek till 1980-tals tristessen. Vet inte varför? Det är bara så.
Oftast när jag ser arkivbilder från 80-talet eller lyssnar på viss musik från den tiden så blir jag sentimental. Samma sak är det med denna serie.
För er som missade denna underbara serie, se den
här...


Dörrar!

The Doors, gamla favoriter till mig har fått ett nytt liv...


En av världens bästa låtar!

Tyst Kulle!

En av dom bästa låtarna som har gjorts, You're Not Here från Silent Hill 3 spelet. Den läskigaste TV-spels serien.
Dom spelen är värre än dina värsta mardrömmar.
Titta och njut.


Grotta!

Senaste nytt från Cave Story: We’ll have a big update within the next two weeks.

Haha, ja hoppas det blir bra nyheter nu bara.
Längtar som fan till det spelet...


Babajou!

Middagen i lördags var mycket trevlig. Mycket Dylan och Rock Band 2. Kan aldrig bli fel.
Måste tipsa om en mycket bra serie på tre delar.
Familjen Babajou på ettan. Kolla på den och älska...


Middag!

Ska hem till Carl-Axel och Matilda på middag och födelsedags fest.
Det kommer bli mycket trevligt.
Belma är på cphorfascist Dino Merlin och jag har börjat spela en av dom bästa spelserier genom tiderna, Football Manager. Återigen.
Röda Stjärnan mot vinst...


Grillning!

Eddie Murphy fyller år idag.
Världens en gång roligaste man kommer snart blir världens roligaste igen.
Han sa för något år sedan att han ska börja med stand-up igen.
Här kommer den bästa cookout historien någonsin från Eddie Murphy Delirious.
Njut...


Så jävla bra!

Lag!

Cphor lag. Hatar IPRED.


Ska skicka Linda Blair på er!

Fotboll!

Det går väldigt bra för dom Jugoslaviska lagen just nu.
Serbien och Bosnien vann sina VM-kvalmatcher i helgen.
Bosnien och Kroatien vann kvällens VM-kvalmatcher och Serbien vann ikväll över Sverige i en vänskapsmatch. Återigen åkte Sverige på stryk av Jugoslavien.
Sverige började bra men det räckte inte. Förmodlingen kommer någon svensk sportjournalist beklaga sig över att Zlatan inte spelade ikväll. Aboslut, det hade ju gjort en sån stor skillnad haha. Den juggen har ju knappt gjort ett skit för det svenska landslaget på flera år.
Pobjeda...


Månadens Bästa!

Mars är förbi och här kommer dess lista.
Har lagt till två nya kategorier: Månadens nya bästa film och månadens nya sämsta film.
Det är för att jag kollar på både gamla och nya filmer. Mer rättvist då. Men månadens nya bästa/sämsta film kan fortfarande bli månadens bästa/sämsta film.

Månadens bästa film är
Ghostbusters.
Nostalgi på högsta nivå. Kan se denna film hur många gånger som helst. Denna film innehåller allt.
Vi får väl kanske hoppas på en del tre nu? Går ju rykten om det. Är skeptiskt till den idén, men skulle ändå vara kul att se.
Betyg: 8 av 10


Underbart!

Månadens nya bästa film är The Wackness.
En underbar film om två hopplösa människor. Samspelet mellan Ben Kingsley och Josh Peck är helt strålande.
En mycket bra och vacker film.
Betyg: 8 av 10Månadens sämsta film är En Fiende Bland Oss.
Brad Pitt och Harrison Ford i en förutsägbar thriller. Ne gubbar, bättre kan ni.
Betyg: 4 av 10Månadens nya sämsta film
är Marley & Jag.
Owen Wilson kan mer än detta. Sen kanske man ska klaga på filmbolagen som marknadsfört denna film som en renodlad komedi. Denna film innehåller mer sorliga stunder än komiska. Dels för att filmen inte är så bra, att man blir ledsen på Owen och dels för att det blir väldigt sorligt och sentimentalt på slutet.
Betyg: 5 av 10Månadens bästa spel
är Nevermore 3.
Underbart spel, simpelt och snyggt. Spelet kan speles via länken.
Inga nya banor till World Of Goo till Wii och inget Cave Story ännu. Trist.Månadens bästa skiva är Kärlek Är För Dom av Thåström.
Otroligt att denna man efter så många år som artist fortfarande kan spotta ur sig såna fantastiska låtar.
Han är det största vi har i Sverige. Ingen tvekan om den saken.
Jag vill bara ha mer från Thåström. Det är hans värld det här och jag är välkommen.April har precis börjat, nu har ju IPRED-lagen gått igång. Vad ska man göra?
Jävla idioter säger jag bara...