Oscars Galan!Inatt så var det Oscars galan. Äntligen.
Som vanligt så började sändingen från röda mattan. Där fick se och lyssna på det jobbiga tjatet om alla olika klänningar som kvinnorna hade på sig. Suck.
Michelle Tuzee sa att en gång i tiden så var inte mode så himla viktigt på Oscars galan.
Så borde det fortfarande vara. Det är en film gala vi är/ser på. Inte någon jävla mode tillställning. Så två och en halv timmas tjat om kläder kan bli väldigt tröttsamt att lyssna på.
I år så valde
Kanal 9 att vara snåla igen. För två år sedan så hade dom bara några kommentatorer från någon studio som pratade. Svart ruta. Förra året så körde dom som man ska göra. En riktig studio, programledare, gäster osv. I år, ingenting, inte ett jävla piss. Väldigt tråkigt och talanglöst tycker jag faktiskt.

Klockan halv tre som vanligt så började galan på riktigt.
I år det var Steve Martin och Alec Baldwin som fick leda galan. Som väntat så gjorde dom det helt galant.
Dom drog några skämt om vissa skådespelare och regissörer. Jude skämtet dom drog för Christoph Waltz (han spelar "The Jew Hunter" i Inglourious Basterds) var klockrent, riktigt roligt.
Roligaste på galan var ändå Ben Stiller som var sminkad som en Navi från Avatar.Jag gissade rätt på dom flesta vinnarna. Jag trodde absolut inte att Sandra Bullock skulle få en Oscar som bästa skådespelerska för sin roll presentation i The Blind Side. Trodde faktiskt att Meryl Streep skulle ta hem den för Julie & Julia. Men annars så trodde jag på Christoph Waltz, han fick Oscar för bästa manliga biroll efter sin fantastiska insats i Inglourious Basterds, och Jeff Bridges tog hem en Oscar för bästa manliga huvudroll. Det förtjänar han verkligen. Hans insats i Crazy Heart är magnifik. Synd att filmen inte är det bara.
Dock så trodde jag verkligen att Inglourious Basterds skulle vinna för bästa film. Det gjorde den icke, utan det blev The Hurt Locker som tog hem det priset, och som också var galans stora vinnare. The Hurt Locker tog hem hela sex Oscarsstatyetter och varje gång den filmen fick ett pris så kom den fantastiska Amerikanska propagandan fram. Tack talen gick mer eller mindre ut på att man skulle supporta trupperna Irak och Afghanistan, jävla amerikaner.

I överlag så var det en bra gala, inte bättre än förra årets men bra var den. För andra året i rad så såg man inte skymten av Jack Nicholson. Han som alltid brukar sitta längst fram med sina solglasögon.
Men kul var det iallafall, mer av sådant vill vi se på TV...
Kommentarer
Postat av: claxel

tycker att du var lite snäll emot Bridges, alla vet ju att han fick priset för the big lebowski haha

2010-03-09 @ 14:54:49
Postat av: Cajsa

Jag vet inte hur du känner men jag får en himla lust att bita i Ben Stillers Avatar-öron. Yummie! ;D

2010-03-09 @ 21:34:09
Postat av: Marko

Det är säkert det godaste godiset du skulle ha ätit då:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback