Monkey See, Monkey Do!

Ja det uttrycket som rubriken lyder stämmer verkligen in på företag som Sony och Microsoft.
Speciellt Sony denna gång, återigen.
Nintendo har gjort succé (som vanligt när dom kommer på en revolutionerande grej) med deras Wii och dess handkontroll.
Nu apar Sony efter och försöker sig på exakt samma sak. Kan ni verkligen inte komma på något nytt? Rumble funktionen, analoga styrspakar, styrkorset, L & R knapparna. Något kunde ni har kommit på väl. Nepp det lät ni Nintendo ta hand om.
Alla ni som spelar TV-spel, kom ihåg att det mesta inom TV-spelsvärlden gjorde Nintendo till den standarden som är i idag.


Designmiss så att det skriker om det, ta bort glödlampan!


Kommentarer
Postat av: Andrea in Serbia

Ja, hyllar man sina krigsförbrytare så är det ju ingen vits med att tracka på andra.

Jag fick inte den uppfattningen, men hon kanske döljer det väl...

Det är synd att vi ska hålla på så här... tycker du inte?

Postat av: Marko

Ne men hon skriver mycket bra också det gör hon. Men hon är väldigt partisk tycker jag.

Jag läste i ett inlägg om hon var glad över att Bosnien skulle möta Sverige i fotboll i maj. Då frågade jag henne om skulle kolla på fotobolls VM i sommar och hålla på Serbien eller Slovenien (som ändå är gamla landsbröder) då flippade hon totalt och började skriva en massa skit. Såg nu att hon har tagit bort lite men detta finns kvar "Slovenac ce mi ipak biti deset puta drazi :) dzaba ti je. Jag har inget gemensamt med en svensk heller för den delen al opet vise volim Svedsku nego Srbiju. Ma volim vise Kinu nego Srbiju"Ja det är verkligen synd att folk ska hålla på o bråka såhär, det är verkligen tragiskt...

2010-03-11 @ 14:18:58
URL: http://jokerm.blogg.se/
Postat av: Andrea in SerbiaJag minns inte så mycket av tiden då alla länder var enade, så jag kan inte uttala mig om hur livet var då...

Vilket många i min ålder nog kan hålla med om (vet inte hur gammal du är?)

Dessutom är jag inte ett dugg påläst om vad som hände under kriget. För jag bryr mig inte.

Vi flyttade till Sverige för att slippa bråka och tjafsa. Och jag kan inte bry mig mindre om vad som hände. Mina föräldrar har lärt mig att inte hata och det är jag glad för. Det jag kan göra är att föra detta vidare till mina framtida barn. Vilket jag med säkerhet kommer att göra.Varje folkslag har nu sitt eget land, och på ett sätt kanske det är lika bra.

Och så länge vi som inte gör någon skillnad på folkslagen finns kvar, finns det ännu en gnutta hopp.

Det som är så sorgligt är att det verkar som att varje ny generation hatar mer och mer, utan att ens veta vad de hatar.

De hatar genom berättelser de har hört från mor, far, mormor, farfar...

Tragiskt.2010-03-11 @ 14:34:07
URL: http://barajovana.blogg.se/
Postat av: Andrea in Serbia

Jag är skitdålig på historia, så jag kanske har fel... Men var det inte så att folkslagen hatade varandra för några hundra år sedan med?

Men att vi sen lärde oss att leva tillsammans?

Det kanske kan hända igen...

2010-03-11 @ 14:36:13
URL: http://barajovana.blogg.se/
Postat av: Marko

Det är bra att du har blivit uppfostrad så, men också farligt att du inte bryr dig och inte vet så mycket. Det finns många idioter där ute som kan bli galna för ingenting lixom.Kroater och serber har krigat flera gånger, två olika syner på kristendomen som skiljer dom åt.

Det jag tycker som är det tragiska med kriget är att folk inte fattar där nere, här i Sverige och resten av världen att alla dom i Jugoslavien är av samma folk. Bara religion som skiljer oss åt. Ingenting annat. Sen Makedonien och Slovenien (som inte har Jugoslaviska som modersmål) kan ju diskuterar ifall det är samma folk som serber, kroater, bosnier och montenegrier...

2010-03-11 @ 14:42:05
URL: http://jokerm.blogg.se/
Postat av: Andrea in Serbia

Jag kan inte förstå varför det skulle vara farligt att inte bry sig och inte veta.

Hade jag satt mig in i kriget och situationen därnere är risken stor att jag hade blivit partisk.

Väldigt stor.

Då hade jag kunnat kontra en muslim/kroat som säger något ont om serber med fakta från kriget angående muslimer/kroater.

Så här kan jag ingen fakta, alltså ger jag mig inte in i någon diskution och undviker på så sätt att bli partisk.

Jag VILL INTE VETA vad som hände. För alla gjorde lika mycket fel.

Alla tre folkslagen var med i kriget. Ska man hålla på och dalta om vem som gjorde mest eller minst fel, vem som dödade mest eller minst, det är då man kommer in i en disktution som leder till "hyllning" av sitt eget folkslag och hat av de andra.Dessutom heter det inte Jugoslaviska, utan Serbokroatiska :)2010-03-11 @ 14:50:54
URL: http://barajovana.blogg.se/
Postat av: Andrea in Serbia

Däremot vill jag inte säga att jag inte kan något om de olika länderna, kulturerna eller folkslagen.

När jag är i Sarajevo försöker jag lära mig mycket om Islam. Jag pratar mycket med mina vänner om skillnaderna i religionerna, om skillnaderna i traditionerna, om skillnaden i historia.

Det är ENDAST kriget jag inte vill ha något att göra med.

Jag ser oss tyvärr inte som lika. Vi är tre olika folkslag. Däremot tycker jag att vi kan lära oss att leva med skillnaderna.

2010-03-11 @ 14:53:29
URL: http://barajovana.blogg.se/
Postat av: Marko

Du har både rätt o fel ifall man ska veta eller inte veta.

Jag anser att man ska veta och jag vet vilka som gjorde mest skit under kriget men också hur kriget startade.

Nej det heter Jugoslaviska eftersom landet hette så ;) Ne jag vet att det heter Serbokroatiska men det borde ha hetat Jugoslaviska, logiskt bara.Då tycker jag att du ser fel ;)

Det enda skillnaden mellan en serb, kroat och en bosnisk muslim är just religionen. Kulturella skillnaderna är för få och språket är detsamma.

Det är som att jämföra en göteborgare med en norrlänning. En göteborgare i överlag är pratglad och öppen medans norrlännigen håller käften. Men fortfarande så är det samma folk lixom ;)Tänk också att gamla Jugoslavien är en tredjedel av Sveriges yta. Tänk då hur litet bara Bosnien, Kroatien eller Serbien idag är om man jämför med lilla lilla Sverige...

2010-03-11 @ 15:01:19
URL: http://jokerm.blogg.se/
Postat av: Andrea in Serbia

Vi kanske var samma folkslag en gång i tiden.

Men som situationen ser ut idag är vi inte det.

Du jämför Göteborgare och Norrlänningar.

Jämför Svenskar och Norskar då.

Finns väl inga större skillnader mellan Svenskar och Norskar heller? Men ändå räknas de som olika folkslag.Man ska inte leva i det förflutna.

Nutidens situation är den som är viktig.

Och just nu är det faktiskt så att vi är tre olika folkslag. Inte bara oss mellan. Utan även offentligt. Med tre olika länder, tre officiella flaggor och tre officiella språk.

Då får man anpassa sig efter situationen.

Och acceptera alla tre folkslagen.SFRJ finns inte kvar längre. Tyvärr om mamma och pappa får säga sitt. Jag hoppar över ordet "tyvärr" då jag inte vill stå för något jag vet för lite om.(Jag vill även förtydliga att jag inte hoppar på dig på något sätt, eller undervärderar dina tankar och känslor. Jag vill inte bråka heller. Jag bara framför min åsikt) Kram :)

2010-03-11 @ 15:09:56
URL: http://barajovana.blogg.se/
Postat av: Marko

Det var det jag menade med slovener och makedonier, speciellt makedonier eftersom deras språk är nästan som Jugoslaviska. Precis som svenska och norska.Jag accepterar folket, men jag kommer aldrig acceptera det som hände och därför stödjer jag inte tre folkgrupper, tre språk osv. För mig är det samma sak. Tänkte folk så, så skulle problemen minska otroligt mycket där nere.Det är verkligen tyvärr att SFRJ inte finns längre, för det var faktiskt ett av dom bästa länderna någonsin. Ungefär som Sverige är idag. Visst, landet hade sina problem, men vilket land har inte det. Man måste fortsätta kämpa för rättvisa och idag är det mer eller mindre ett helvete...

2010-03-11 @ 15:20:57
URL: http://jokerm.blogg.se/
Postat av: Milivoje

Nintendo suger!

2010-03-15 @ 21:20:01
Postat av: Milivoje

Nintendo suger! Nemoj dirati mi komentar Marko sine.

2010-03-15 @ 21:26:26
Postat av: Marko

Nintendo är bäst...

2010-03-15 @ 21:57:53
URL: http://jokerm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback