Srebrenica!För ungefär en vecka sedan var det 15 år sedan massakern i Srebenica ägde rum.
Dödssiffrorna skiljer sig beroende vem du frågar. Bosniemuslimsk media och annan media från väst påstår runt 7000-8000 människor miste livet.
Dom serbiska och bosnieserbiska siffrorna påstår såklart mindre siffror, runt 2000-3000 män. Oavsett hur många det var som dog så var det verkligen hemskt. Men det är svårt o veta den hela sanningen.
Ännu idag tror människor att runt 250 000 människor (bosniemuslimer) dödades under kriget i Den Jugoslaviska Republiken Bosnien. En siffra som är otroligt överdriven av bosniemuslimskpropganda och USA. Idag VET vi att det var runt
100 000 människor som dog, och då inte bara civila eller bara bosniemuslimer som många tror. Alla tre sidor (bosnieserbernas armé, bosniekroaterna armé och bosniemuslimernas armé) mördade, slaktade, våldtog varandra, plundrade, så som civila mål som varandras armé.
Från 250 000 till 100 000 människor, så, som sagt, det är svårt o veta sanningen.
Men en sak vet vi. Det som hände i Jugoslavien var så jävla onödigt. Ett fruktansvärt krig där politkerna använde skräck för att skrämma upp civilbefolkningen och hetsa upp varandra till hat. Fy i helvete vad bra dom lyckades med det.
Från Brödraskap & Enighet till hata din granne, dina vänner, ja även ditt eget blod.
Anledningen till att jag skriver detta inlägg är att jag blir förbannad över det som hände i Jugoslavien samt att folket där nere (och här i Sverige) vägrar att gå vidare.

Under 2:a världskriget så slaktade fasciststyrda kroatiska regeringen över 80 000 serber (finns källor som säger enda upp till 800 000 serber, som sagt, siffor ändras beroende på vem man frågar) i koncentrationslägret i Jasenovac. Eller för att förklara lite mer av vad kroaterna höll på med mot serberna under 2:a världskriget. En tredjedel skulle tvångskonventeras till katolicismen, en tredjedel skulle sättas i "arbetsläger" och den sista delen skulle avrättas direkt.
Dom serbiska četnikerna under 2:a världskriget var inte så mycket bättre än sina fascist kollegor.
Men för att komma till saken med detta, när 2:a världskriget hade slutat, trots alla hemska saker som hade hänt så gick människorna vidare. Dom tänkte framåt. Ingen serb tjurade över vad kroaterna hade gjort mot dom, ingen bosnisk muslim var rädd för en serb. Detta har vi just Tito och hans budskap, Brödraskap & Enighet, att tacka för. Samma folk med samma språk, samma kultur och samma jävliga temperament. Med Tito så lärde vi oss förlåta och gå vidare. Samt var det ju också han och hans partizan armé som räddade oss från ett storserbiskt kungadöme, fascistkroaterna, nazisterna och Sovjet.


Befrielse Av Folket!

Tito och hans kollegor sätt att tänka är så gott som utraderat i Jugoslavien.
Ännu idag i Bosnien så beskyller dom varandra. Det finns några som vill gå vidare, som vill förlåta. Men det finns också så många som vägrar att göra det och det är dom vi ska akta oss för. Det är dom som ställer till problemen där nere, nationalisterna, religösa fanatikerna, både från den kristna och muslimska tron.
Srebrenica massakerna används flitigt av dom bosniemuslimska politkerna för att fortsätta sprida hat och rädsla över det bosnieserbiska och serbiska folket i Bosnien och i Serbien.
Från DN:
"Försoningen låter vänta på sig och Hasan Nuhanovic har inte mycket hopp om att det etniskt uppdelade landet ska kunna lappas ihop."

"– Försoning är inte möjlig i ett land som är så splittrat som Bosnien-Hercegovina. Vi har inte den grund som behövs för att börja bygga tillit och leva tillsammans, säger Nuhanovic som nu bor tillsammans med sin fru och dotter i huvudstaden Sarajevo.
Många barn skolas tidigt in i ett tänkande kring olikheter. Under principen ”Två skolor under ett tak” sker undervisningen i många skolor fortfarande separat. Till exempel kan de bosnienkroatiska barnen i en by gå till klassrummet på morgonen, medan de bosnienmuslimska barnen har eftermiddagspasset.
Och inte bara lektionstiderna skiljer sig åt, historieböckerna har olika innehåll också. Förenklat skulle man kunna säga att det finns en muslimsk, en serbisk och en kroatisk version av kriget."


Ja detta är bara en liten del av allt som pågår där nere fortfarande. 15 år sedan kriget slutade men det känns som att det var igår, inte mycket har hänt där nere.

Jag har alltid sagt att Jugoslavien kommer någon dag att återförenas som ett land, och detta kommer att ske när det 3:e världskriget bryter ut. Historien kommer att upprepa sig igen
Kanske vare det som fattades i dom Jugoslaviska krigen. En ny Tito. Nej, inte kanske, så var det och så är det fortfarande. Vi väntar fortfarande på en som han ska komma. Tills vidare så har vi detta:Tito vakar över oss och väntar på andra sidan.
Alla landsförrädare kommer att få sitt straff...Kommentarer
Postat av: Mehmed

http://www.youtube.com/watch?v=cnyOvB8oOPE

2010-07-19 @ 19:20:32
Postat av: Marko

Mehmede, sta to zajebavas jeli?

2010-07-19 @ 20:02:59
URL: http://jokerm.blogg.se/
Postat av: Mehmed

http://blog.foreignpolicy.com/files/images/080509_chubby_monkey_80980967.jpg tito

2010-07-19 @ 21:28:17
Postat av: Marko

Ej majmune. Nemoj da ti ja dodem u Kungsholmen i da ti razbijem zube, jeli znas balijo...

2010-07-19 @ 22:22:22
URL: http://jokerm.blogg.se/
Postat av: Tito .. from heven ! Markooooo

Vad är det för fasoner...Stardoll. Skratt"Tito vakar över oss och väntar på andra sidan.

Alla landsförrädare kommer att få sitt straff..."När blev du, vidskeplig ? Lägg ner !

2010-07-19 @ 22:40:36
Postat av: Marko

Hörru Lindesbergarn, sluta göm dig bakom ett falskt alias och lär dig Jugoslaviska så förstår vad det står på bilden med Tito och exakt det jag menar. Medans du gör detta så kan du suga kuk horunge...

2010-07-19 @ 23:56:45
URL: http://jokerm.blogg.se/
Postat av: Anonym

Pinsamt.

2010-07-22 @ 10:14:43
Postat av: Arijana.

Fast det låter ganska kul Markane, som att Tito är din gud typ :) haha. Jag gillar när du skriver såna här inlägg. Vi är tragiska människor, men det är inte många som inser det.

2010-08-09 @ 14:41:06
URL: http://shittypositive.blogg.se/
Postat av: Marko

Haha jo han är ju det ;)

Du vet att politiska ideologier och religion är ju grund o botten den samma. "Ett sätt att leva" Bara att Titos ideologi grundar sig på fakta tillskillnad vad religion gör.

2010-08-09 @ 14:47:57
URL: http://jokerm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback