Besök!

Har inte gjort så mycket vettigt sedan jag skrev det sista inlägget här.
Jag o Cajsa gick igenom dom tre första
American Pie filmerna en dag, det var kul. Stifler kommer alltid att vara rolig, underbar karaktär. Killen måste ju ha ADHD.Nu i helgen så har vi haft besök från kum och kuma. Alltid roligt när dom är här.
Rolig förfest igår som slutade med att vi inte gick ut utan festade vidare hemma hos oss.
Imorgon drar vi till Norrland igen. Måste basta och fiska lite mer.
Nu blir det film...

Srebrenica!För ungefär en vecka sedan var det 15 år sedan massakern i Srebenica ägde rum.
Dödssiffrorna skiljer sig beroende vem du frågar. Bosniemuslimsk media och annan media från väst påstår runt 7000-8000 människor miste livet.
Dom serbiska och bosnieserbiska siffrorna påstår såklart mindre siffror, runt 2000-3000 män. Oavsett hur många det var som dog så var det verkligen hemskt. Men det är svårt o veta den hela sanningen.
Ännu idag tror människor att runt 250 000 människor (bosniemuslimer) dödades under kriget i Den Jugoslaviska Republiken Bosnien. En siffra som är otroligt överdriven av bosniemuslimskpropganda och USA. Idag VET vi att det var runt
100 000 människor som dog, och då inte bara civila eller bara bosniemuslimer som många tror. Alla tre sidor (bosnieserbernas armé, bosniekroaterna armé och bosniemuslimernas armé) mördade, slaktade, våldtog varandra, plundrade, så som civila mål som varandras armé.
Från 250 000 till 100 000 människor, så, som sagt, det är svårt o veta sanningen.
Men en sak vet vi. Det som hände i Jugoslavien var så jävla onödigt. Ett fruktansvärt krig där politkerna använde skräck för att skrämma upp civilbefolkningen och hetsa upp varandra till hat. Fy i helvete vad bra dom lyckades med det.
Från Brödraskap & Enighet till hata din granne, dina vänner, ja även ditt eget blod.
Anledningen till att jag skriver detta inlägg är att jag blir förbannad över det som hände i Jugoslavien samt att folket där nere (och här i Sverige) vägrar att gå vidare.

Under 2:a världskriget så slaktade fasciststyrda kroatiska regeringen över 80 000 serber (finns källor som säger enda upp till 800 000 serber, som sagt, siffor ändras beroende på vem man frågar) i koncentrationslägret i Jasenovac. Eller för att förklara lite mer av vad kroaterna höll på med mot serberna under 2:a världskriget. En tredjedel skulle tvångskonventeras till katolicismen, en tredjedel skulle sättas i "arbetsläger" och den sista delen skulle avrättas direkt.
Dom serbiska četnikerna under 2:a världskriget var inte så mycket bättre än sina fascist kollegor.
Men för att komma till saken med detta, när 2:a världskriget hade slutat, trots alla hemska saker som hade hänt så gick människorna vidare. Dom tänkte framåt. Ingen serb tjurade över vad kroaterna hade gjort mot dom, ingen bosnisk muslim var rädd för en serb. Detta har vi just Tito och hans budskap, Brödraskap & Enighet, att tacka för. Samma folk med samma språk, samma kultur och samma jävliga temperament. Med Tito så lärde vi oss förlåta och gå vidare. Samt var det ju också han och hans partizan armé som räddade oss från ett storserbiskt kungadöme, fascistkroaterna, nazisterna och Sovjet.


Befrielse Av Folket!

Tito och hans kollegor sätt att tänka är så gott som utraderat i Jugoslavien.
Ännu idag i Bosnien så beskyller dom varandra. Det finns några som vill gå vidare, som vill förlåta. Men det finns också så många som vägrar att göra det och det är dom vi ska akta oss för. Det är dom som ställer till problemen där nere, nationalisterna, religösa fanatikerna, både från den kristna och muslimska tron.
Srebrenica massakerna används flitigt av dom bosniemuslimska politkerna för att fortsätta sprida hat och rädsla över det bosnieserbiska och serbiska folket i Bosnien och i Serbien.
Från DN:
"Försoningen låter vänta på sig och Hasan Nuhanovic har inte mycket hopp om att det etniskt uppdelade landet ska kunna lappas ihop."

"– Försoning är inte möjlig i ett land som är så splittrat som Bosnien-Hercegovina. Vi har inte den grund som behövs för att börja bygga tillit och leva tillsammans, säger Nuhanovic som nu bor tillsammans med sin fru och dotter i huvudstaden Sarajevo.
Många barn skolas tidigt in i ett tänkande kring olikheter. Under principen ”Två skolor under ett tak” sker undervisningen i många skolor fortfarande separat. Till exempel kan de bosnienkroatiska barnen i en by gå till klassrummet på morgonen, medan de bosnienmuslimska barnen har eftermiddagspasset.
Och inte bara lektionstiderna skiljer sig åt, historieböckerna har olika innehåll också. Förenklat skulle man kunna säga att det finns en muslimsk, en serbisk och en kroatisk version av kriget."


Ja detta är bara en liten del av allt som pågår där nere fortfarande. 15 år sedan kriget slutade men det känns som att det var igår, inte mycket har hänt där nere.

Jag har alltid sagt att Jugoslavien kommer någon dag att återförenas som ett land, och detta kommer att ske när det 3:e världskriget bryter ut. Historien kommer att upprepa sig igen
Kanske vare det som fattades i dom Jugoslaviska krigen. En ny Tito. Nej, inte kanske, så var det och så är det fortfarande. Vi väntar fortfarande på en som han ska komma. Tills vidare så har vi detta:Tito vakar över oss och väntar på andra sidan.
Alla landsförrädare kommer att få sitt straff...Bagis!

Var ett tag sen jag skrev här.
Den underbara sommaren gör så att man inte har så mycket tid för datorer, TV-spel och film.
Har varit uppe i Norrland en vecka. Fan vad skönt det var o bada bastu. Skall göras om väldigt snart.
Kul o fiska, läsa bok och äta god mat.
I tisdags så kom vi hem till Stockholm. Stockholm är en underbar stad, speciellt på sommaren och starten i Bagarmossen kunde inte ha börjat bättre. Alla är jätte trevliga här. Känns skönt, man känner sig hemma.
Leo skulle bada igår men han sjönk som en sten. Jag trodde alla hundar kunde simma, men icke.
Nu blir det parken...

Månadens Bästa!

Juni är över, det är också fotbolls VM för juggarna.
Men sommaren är här på fullaste allvar och dagarna får ut på att man njuter av den varma solen.

Månadens nya bästa film är
Robin Hood.
Går man och ser en film med noll förväntningar så blir man oftast positivt överraskad.
Den är spännande, actionfylld, dramatisk och allmänt mycket bra. Här får man se hur Robin Hood just blir Robin Hood.
Betyg: 8 av 10Ser man filmer som Ghostbusters, Donnie Brasco under en o samma månad så kan man vara nöjd. Två underbara filmer. Men det finns bara en Tony Montana och Scarface är såklart månadens bästa film.
Fy fan vilken jävla bra film. Donnie Brasco är ju självklart en solklar en tia i betyg den också men jag blir så jävla imponerad av Al Pacinos rollprestation i Scarface. Som jag har sagt och skrivit flera gånger förut, det är sjukt att han inte ens blev nominerad för bästa manliga skådespelare. Ingen Oscar där inte, bisarrt. Ibland vet jag inte hur dom tänker där borta i Oscarsakademin.
Kan väl inte finnas en själ där ute som inte har sett denna underbara, roliga, magiska, dramatiska, spännande, brutala (ja denna film har nog allt) film?!
Se den, se om den och se den återigen.
Betyg: 10 av 10Månadens nya sämsta film är Date Night.
Inte direkt en dålig film, helt godkänd, men jag förväntar mig mer av Steve Carell.
Smårolig här o där men inte den roligaste filmen jag har sett på senare dar.
Betyg: 4 av 10Månadens sämta film är Extreme Movie.
När man kollar på en komedifilm och man inte skrattar en enda gång, inte ens ler så är det något allvarligt fel.
Fråga mig inte varför jag valde att ladda ner denna skitfilm, hade inget bättre för mig den dagen och sen såg jag ju att Michael Cera var med så jag tänkte att denna kan ju vara lite bra iallafall. Men så fel jag hade.
Betyg: 3 av 10Månadens bästa spel är så klart Super Mario Galaxy 2. Ett av världens bästa spel någonsin, så barnsligt jävla roligt. På vissa ställen så är det svårt, men inte så svårt som man hade hoppats på. Men är man expert på på tv-spel så är man. Den sista stjärnan väntar på mig.Månadens bästa skiva
höll återigen på att bli Earth & Stones Kool Roots skiva. Men återigen så måste jag tacka Spotifys radio. Denna gång är det en underbar soulskiva från 1969.
Det är Clarence Reids Dancin' With Nobody But You Baby.
Första låten, Nobody But You Baby är så fruktansvärt jävla bra och hela skivan håller det måttet. Underbart med soul.
Lyssna på den här.Mer filmer ska ses under juli månad. Nu drar jag till Norrland...