Donkey Kong Country Returns!

Köpte Donkey Kong Country Returns i fredags. Ville uppleva lite nostalgi som jag älskar så.
Visste att det skulle vara ett bra spel, men inte så här bra.
Var också skeptiskt hur svårt det skulle vara. Vet ju hur alla TV-spels skribenter gång efter gång skriver att vissa spel är svåra.
Som New Super Mario Bros. Wii t.ex. som inte var så jävla svårt fast att man fick höra det.
Donkey Kong däremot, det är ett svårt spel, riktigt svårt stundtals.
Man kan hålla på med samma bana över en timma, samma grej om o om igen tills det sitter.
Har dött minst 200 gånger i detta spel och ändå så är humöret på topp och man tappar inte tålamodet, som man i vanliga fall hade gjort.
Det beror nog på för att det är svårt för att det är just svårt. Det jag menar med det är att vissa spel kan vara dåligt gjorda eller någon bugg i spelet som gör det ospelbart i vissa lägen. Och det är då man blir galen, när något är så jävla idiotiskt att man med tur kan klara av en viss grej för att komma vidare. Blir bara förbannad när jag tänker på det.
Donkey Kong lider inte något av det, kontrollen är mer eller mindre perfekt (dumt att man inte kan snurra, blåsa, stampa med en knapptryckning) och för första gången på flera år så sitter jag där med en öppen mun och grimaserar mig igenom banorna.

Som jag skrev lite tidigare i detta inlägg att jag visste att det skulle vara ett bra spel, men inte så här bra.
Donkey Kong är fruktansvärt bra. Det är ett fruktansvärt bra plattforms spel.
Den underbara grafiken, musiken, bandesignen, tempot och utmaningen gör detta till ett av det bästa jag har spelat på länge.
Ett 2D-plattforms spel där man har spelat snart i över 20 timmar och man har inte klarat av spelet ännu, det är valuta för pengarna.
Nintendo, lär er något från Retro Studios, det är så här utamaningen ska vara i ett 2D-plattforms spel...


Det ser lätt ut, vänta tills ni spelar det själva!


Kommentarer
Postat av: Cajsa

Hehehe, jag skulle nog säga dött minst 500 gånger babe ;) Herrejävlar, kommer du inte ihåg de där två timmarna av ångest i raketen eller lavan, whooooopie

Postat av: Marko

Du skulle inte ens klara av första banan;)

2010-12-08 @ 17:21:08
URL: http://jokerm.blogg.se/
Postat av: Cajsa

Jag vet, men det är därför det är så roligt att reta dig, för du vet att jag suger på det och ändå så retar jag dig när det går dåligt för dig ;) hehe. Du är jätteduktig älskling.Och du, äpplet är tråkigt...

2010-12-09 @ 22:02:14
URL: http://helavarldenslillafiende.blogg.se/
Postat av: Marko

Haha exakt.Nej, det är stilrent

2010-12-09 @ 22:59:11
URL: http://jokerm.blogg.se/
Postat av: Aisha

Ursäkta men jag ser ingen mening med att diskutera med någon som falskt anklagar någon annan för att vara rasist och för att dyrka en annan människa. Tycker att muslimer och kristna på Balkan ska försöka leva hand i hand med varandra, men vi får inte glömma kriget som satt djupa spår. Med det menar jag att vi inte får låta personer som Milosevic komma till makten igen och förstöra våra länder. Det är dessa personer jag hatar. Jag hatar inte serber, för om jag gjorde det så hade jag gått emot det som jag själv förespråkar: att inte dra alla människor över en och samma kam. Vi får inte glömma kriget i Balkan för att vi inte skall upprepa det. Men vi måste också kunna utvecklas och gå vidare. Vi måste hitta ett sätt att leva med och tolerera varandra för nu bor vi sida vid sida, Bosnien, Serbien och Kroatien. Att kriga löser inga problem. Och att bråka 18 år efter kriget gör bara saken värre. Om du vill så är jag villig att sätta punkt på denna diskussion. Peaceful coexistence - det är mitt mål här i livet.

2010-12-13 @ 17:42:11
URL: http://akeys.blogg.se/
Postat av: Aisha

Svar på din andra fråga:Jag tror att Jesus existerade eftersom han nämns som profet i Koranen. Däremot har jag svårt att tro att han föddes exakt den 24 december.

2010-12-13 @ 17:45:45
URL: http://akeys.blogg.se/
Postat av: Marko

Rätt så bra svarat men du visar fortfarande att du är enkelspårig.

Du nämner återigen bara Milosevic. Han bär inte ensam skulden för det som hände i Jugoslavien.

Ta reda på vad som hände i Jugoslavien under 60-70-talet och hela 80-talet innan 1987, det var då Milosevic kom och börja sprida sin serbiska propaganda, precis som andra "grupperna" (främst kroaterna) hade gjort i många många år.Visst är det hemskt det som hände i Srebrenica, men se till då att ha rätt bilder från själva händelsen. Som någon redan har påpekat så har du en bild det är just bosnieserbiska huvuden som har lemlästade och inte bosnisemuslimska.

Det är så lögner sprids och folk får då en fel uppfattning.

Det är som att jag skulle skriva om någon massaker som Naser Oric hade gjort och bara haft bilder på bosniemuslimska offer och påstått att det var bosnieserber. Farligt att sprida såna lögner...

2010-12-13 @ 20:11:53
URL: http://jokerm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback