Månadens Bästa!

November är över. Den sämsta november på flera år av personliga skäl men ett av dom bästa filmmånaderna detta år.

Jag avslutade november månad med
Inglourious Basterds som självklart blir månadens nya bästa film för andra gången detta år. Brad Pitt är fruktansvärt rolig och judejägaren som spelas av Christoph Waltz är skräckinjagande som bara den.
Betyg: 9 av 10Men som sist när Inglourious Basterds blev månadens nya bästa film så blev den ändå inte den bästa filmen man såg under den månaden.
Månadens bästa film blir den bästa stand-up filmen någonsin, Eddie Murphy Delirious. Det är Eddie Murphy i sin absoluta toppform. Kommer ihåg första gången jag såg den filmen, var tvungen att pausa videon (hoho gamla tider) för att kunna skratta klart så att jag inte skulle missa något skämt. Det är skämt på skämt hela tiden och efter man har sett det här uppträdandet så förstår man varför Eddie Murphy var en av dom största på 80-talet. Och självklart så sätter man på den en gång till, och en gång till efter det. Man kan inte få nog av denna film. Klassiker.
Betyg: 10 av 10Månadens nya sämsta film blir tyvärr Antichrist. Det är inte direkt en dålig film, bara den sämsta av dom nya filmerna. Det är bra skådespeleri, Williem Dafoe är ju alltid Williem, Charlotte Gainsbourg är mycket bra som en sörjande depressiv mor och Lars Von Trier vet hur man ska förmedla ångest. Men det händer inte så mycket i denna film. Det är ett segt tempo genom hela filmen och det förstör en film som skulle ha kunnat blivt ett klockrent mästerverk. Prat, prat, prat, prat, prat och återigen lite mer prat. Inte ens Williem kan rädda denna film helt.
Betyg: 5 av 10Månadens sämsta film blir utan tvekan Eden Lake. Suck, återigen en rysare som inte ger oss ett dugg. Förutsägbar, tråkig och en ett dugg spännande. Borde inte ens få godkänt i betyg, men jag är generös.
Betyg: 4 av 10Månadens bästa spel blir ju självklart New Super Mario Bros. Wii
Vad annars lixom? Fruktansvärt roligt o spela ihop med kompisar, mindre kul ensam.
Nintendo för fan, ni lovade oss ett svårt spel. Detta är icke ett Super Mario Bros: The Lost Levels.
Där har vi ett svårt spel. Men New Super Mario Bros. Wii är fortfarande ett mycket mycket bra spel. Lite för enkelt bara, för mig.Denna månad blir det inte bara en skiva som är månadens bästa, utan två. Det är Goran Bregovićs filmmusik från Dom Za Vešanje (Zigenarnas Tid) och Underground skivorna.
Anledningen är just för att dom två skivorna kompletterar så bra. Det är brassmusik i sin vackraste, sorligaste och röjigaste form. Mycket bra. Det är så att man vill gråta.

December månad, snart är det Jul. Ho ho vad roligt...


Kommentarer
Postat av: nida

sv: Propaganda filmer? På vilket sätt var det här en propaganda film? Det här var filmat år 1991 innan kriget där Karadzic hotade hela bosnien-muslimska befolkningens existens och Izetbegovic, med all rätt, sa emot. Hur är det propaganda..? Jag har läst på tillräckligt, tro mig. Men du verkar inte ha gjort det. Du kan inte mena att du på fullaste allvar placerar Izetbegovic i samma fack som krigsföbrytarna och stornationalisterna Karadzic & co som stod bakom en hel genocid, försökte erövra ett helt land. Hur kan du jämföra hans handlingar, med sådana omänskliga handlingar?! Ge mig exempel, tack.Att du säger att Alija är en av de största galningarna och orsakerna till att det blev krig visar just hur påläst du är. Så återkom när du förstått vem som verkligen låg bakom kriget och de faktiska orsakerna till kriget.

Postat av: Marko

Suck, återigen en bosniskmuslim som missuppfattar allt.Men lilla du, vet ens vad Alija har själv sagt om hur ett Bosnien måste vara? Innan det ens blev krig i Bosnien. Att det skall vara Islamiserat och klart som fan alla ortodoxa och katoliker blev stötta av det uttalande. Vet du ens Alija gjorde under 2:a världskriget? Ne skulle inte tro det. När du hör eller läser SS, vad får dig o tänka på då? Det var inte bara Kroaterna som var fascister (Ustasa) och det var inte bara Serberna (Cetnikerna) som i hemlighet slogs ihop med Nazisterna. Ne bosniska muslimer slogs tillsammans med SS. Och där var "landsfaden" Alija och stred med Hitlers fruktade trupper. Om du inte tror på mig så LÄS PÅ som sagt. Alija var ingen bra man, han var ett monster.

Läs på lite vad som hände med alla serber i Srebenica innan bosnieserbiska armén kom dit. Visst det var inte 8000 ortodoxa som dog som det var med muslimerna, men 3000 är ändå en rätt så stor siffra.Vet du ens hur många människor som dog i Bosniekriget? Både civila och soldater? Låt mig få höra.Jag säger inte heller att Karadzic var en bra man, han var en idiot som förstörde det Jugoslavien som vi hade.Precis som Milosevic, Tudman och Alija gjorde. Allt för deras egen vinning.

Men på vilket sätt försökte han (Karadzic) erövra ett helt land? Ska du inte påstå att "serberna" var dom som angrep Bosnien? Det var ett inbördeskrig mellan tre olika sidor. Alla försökte "erövra" (som du uttrycker dig) det landet. Kom inte o säg att det var Bosniemuslimerna som försvarade sitt Bosnien, så enkelt är det riktigt inte.

Kolla vad som hände med JNA (obeväpnade var dom) precis när kriget började i Bosnien. Dom blev mördade av ARBIH. JNA skulle bara vara där för att behålla lugnet, men när Jugoslavien upplöstes så valde JNA (Jugoslaviska Narodna Armija) att lämna Bosnien. Men dom kom inte så långt. Zenica, maj 1992.

Så säg inte åt mig att läsa på, jag kan mer än vad du tror och vad du själv vet om.

Jag är inte som du, jag är inte enkelspårig och lyssnar bara på en källa.Jag är ateist, jag har en far som är från bosnien och en mor som är från serbien, hela min familj föddes som Jugoslaver och vi kommer att dö som Jugoslaver. Därför läser jag både från serbiska källor, kroatiska, och dom olika källorna från Bosnien. Öppna sinnet lite.Det enda du tjatar om är ditt Bosnien Bosnien, Bajram hit och Bajram dit. Du vet att det finns andra religioner som är minst lika stora som din religion är, i Bosnien. Det är kristendomen, men du kanske är som dom andra ungefär 99 % av alla Bosniska Muslimerna dom "riktiga Bosnierna" Dom som är Kristna är Serber eller Muslimer enligt dom "riktiga Bosnierna" Eller hur tänker du lixom?Som sagt, läs på, öppna sinnet, sen kan du hålla en diskussion.

Alija var och kommer alltid vara ett monster.

Desto förr du kommer på det, desto bättre kommer du att må lilla du...

2009-12-02 @ 20:09:08
URL: http://jokerm.blogg.se/
Postat av: nida

Andas. Nije nista bilo, hvala na pitanju. Cekam priliku kad cu imati vremena da procitam tvoje -bla bla bla- a kamol da odgovorim. Later!

2009-12-04 @ 11:21:33
URL: http://nidaa.blogg.se/
Postat av: Molly

"...som Jugoslaver och vi kommer att dö som Jugoslaver"Haha, håller du fortfarande på med allt det där? Blir du fortfarande förbannad när folk säger att du inte har något land?

2009-12-04 @ 14:09:13
Postat av: Marko

Haha Molly du är lika rolig som vanligt.

Vart har du vägen? Du har ingen facebook längre ju?

2009-12-04 @ 16:55:21
URL: http://joker.blogg.se/
Postat av: Molly

Jo, jag har facebook. Men jag är så där jättehemlig så att fittjobbiga mongoex inte ska få tag på mig :P

2009-12-04 @ 17:06:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback